Trileçe Tarifi

Bugün Derya’nın dünyası programında konuğumuza özel yapacağım tarif Trileçe. Ben de ilk defa hafta sonu denedim ve çok beğendik. Yapılış aşaması çok uzun görünse de gözünüzü korkutmasın. Dikkatle harfi harfine uygularsanız çok kolay ve mükemmel bir lezzet ortaya çıkıyor.

Kaç Kişilik?

20

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

387

Öğün

Çay Saati

Trileçe Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Bugün Derya’nın dünyası programında konuğumuza özel yapacağım tarif Trileçe. Ben de ilk defa hafta sonu denedim ve çok beğendik. Yapılış aşaması çok uzun görünse de gözünüzü korkutmasın. Dikkatle harfi harfine uygularsanız çok kolay ve mükemmel bir lezzet ortaya çıkıyor. Trileçe tatlısında ,tek sorun sabredip bir gün beklemek:). Nasıl yapıldığını görmek isterseniz 12:50’de Kanaltürk ekranlarına bekleriz:)
Oldukça bereketli bir tatlı o yüzden kalabalık bir aile değilseniz yarısını yapabilirsiniz…Tarifin orijinali üç ayrı sütten oluşuyor aynı miktarlarda keçi, manda ve inek sütü bunları bulmak her zaman mümkün olamadığı için ben yalnızca inek sütü kullandım gayet lezzetli oldu siz bulabiliyorsanız bu şekilde yapabilirsiniz.

İçindekiler

  • 6 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
  • 300 gr toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 400 gr un
  • Üst Kreması için;
  • 500 gr krema
  • 1,5 lt süt
  • 300 gr süt tozu (ben 200 gr kullandım)
  • Karamel sosu için;
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 4 çorba kaşığı su
  • veya hazır karamel sos kullanabilirsiniz

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 387 Kcal

Karbonhidrat :  65.1 g

Protein : 13.5 g

Adım Adım Tarif

Adım 1: Yumurta akı ve şekeri kabarıp iyice beyazlaşana kadar mikser ile karıştırın.

Adım 2: Yumurta sarılarını ayrı bir kasede karıştır. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ele.

Adım 3: Yumurta akına yumurta sarısını ekleyip mikserin en düşük devrinde veya tahta kaşıkla karıştır.
Unu iki kerede ekleyin yine kabaran yumurtaları söndürmeden yavaş yavaş mikserin en düşük devrinde veya tahta kaşıkla karıştır.

Adım 4: Un karışıma yedirir yedirilmez karıştırmayı bırak, hamurun çok sönmemesi gerekiyor.

Adım 5: Dikdörtgen borcamı yağla (veya o ölçülerde başka bir tepside olabilir ama daha küçük bir tepsi olmasın yoksa kekiniz çok kalın olur ve pişmez) karışımı boşaltıp üstünü düzle.

Adım 6: Önceden ısıttığın 200 derecelik fırında 30 dakika pişir. Eğer borcam ile pişiriyorsan fırının en alt rafına yerleştirin (borcamların alt kısmı daha geç pişirdiği için)

Adım 7: Pandispanya piştikten sonra iyice soğumasını bekle. Pandispanya soğurken büyük bir kase içerisinde süt tozu, krema ve sütü iyice karıştır. (pişirmiyoruz yalnızca oda sıcaklığındaki süt, krema ve süt tozunu karıştırıyoruz)

Adım 8:  Tarifi aldığım sitede 2 lt süt idi ben 1,5 lt kullandım yeterli geldi birde tarifte süt tozu 300 gr diyordu onuda 200 gr kullandım, internette araştırırken hiç süt tozu kullanılmamış yalnızca krema ve süt ile yapılan sosta vardı o yüzden burada süt tozu kullanmak tercihinize kalmış.

Adım 9:  Pandispanya soğuyunca üzerine kürdan batırarak sütü daha iyi emmesi için delikler açın. Daha sonra karışımı yavaş yavaş dökün. Tepsiden taşacak gibi olursa çektikçe ilave edin.

Adım 10: Bütün sütü çekince üzerine karamel sos dökelim. Ben bu sefer hazır sos kullandım ama siz evde yapmak isterseniz (Şekeri su ile kahverengi bir renk alana kadar orta ateşte bırakın. Ardından kremayı koyup hızlı hızlı karıştırın ve ılınınca tatlı üzerine dökün.) Mutlaka bir gün buzdolabında beklemesi gerekiyor. Soğuk servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kolay Krem Karamel Tarifi

Kolay Krem Karamel Tarifi

Krem Karamel Tarifi Videolu Tarif Yumurta kokmayan pratik Krem karamel tarifi... Kaç Kişilik? 6-8 Hazırlama Süresi 40 dakika Kalori   Öğün Çay Saati Krem Karamel Tarifi   Tarif: Sibel YalçınYalancı Krem Karamel dense de tadı hiç yalancı değil:)Sütlü tatlı...

Çikolata Soslu Etimek Tatlısı

Çikolata Soslu Etimek Tatlısı

Çikolata Soslu Etimek Tatlısı Videolu Tarif Çikolata sevenler için bol soslu tatlı tarifi... Kaç Kişilik? 12-14 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori Öğün Çay Saati Çikolata Soslu Etimek Tatlısı Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Etimek ile yapılan karamel sos hazırlamadan...

Sütlü Ispanaklı İrmik Tatlısı

Sütlü Ispanaklı İrmik Tatlısı

Sütlü Ispanaklı İrmik Tatlısı Videolu Tarif Ispanağın yakıştığı lezzetlerden bir tanesi. Kaç Kişilik? 10-12 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori   Öğün Çay Saati Ispanaklı Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Ispanaklı Sütlü İrmik Tatlısı daha önce...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This