Tavuklu Sebzeli Pirinç Pilavı

Tek bir yemekte bir çok lezzet bir arada…

Kaç Kişilik?

20

Hazırlama Süresi

50 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Tavuklu Sebzeli Pirinç Pilavı

Tarif: Sibel Yalçın

Yazın Oktay Usta’nın programın da görüp hemen denediğim ama bloğum da ancak yayınlama fırsat bulduğum bir tarif.

Tek bir yemekte her şey mevcut fazla yorulmadan bir öğün hazırlamış oluyorsunuz.

Ev halkından tam not aldığına göre sizlerle tarifi paylaşmak isterim.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 1 adet haşlanmış tavuk göğüs eti
  • 2 adet orta boy patlıcan
  • 3 adet orta boy kırmızı biber
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • kızartmak için sıvı yağ
  • 50 gr tereyağ
  • 2,5 su bardağı su
  • tuz
  • karabiber

Adım Adım Tarif

Adım 1: Pirinci bir saat kadar önceden ıslatın. Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda biraz bekletin.

Adım 2: Kırmızı biberleri yıkayıp çekirdeklerin çıkardıktan sonra eşit büyüklükte kare kare kesin. Patlıcanları eşit büyüklükte kare kare kestikten sonra ısıttığımız sıvı yağda kızartın.

Adım 3: Önce kırmızı biberleri daha sonra patlıcanları kızartalım patlıcan yağımızı kirletecektir. Kızarttığımızı kağıt havlu serdiğimiz bir tepsi içerisine alırsak fazla yağından birazda olsa kurtarmış oluruz. Kızarttılan sebzelerin üzerine biraz tuz serpin.

Adım 4: Diğer tarafta göğüs etini düdüklüye üzerini geçecek kadar su koyup bir iki taşım kaynatıp o suyu döküp tekrardan temiz su koyup düdüklü tencereyi kapatıp 20 dakika kadar (herkes kendi düdüklü tenceresine göre bunu ayarlamalıdır) pişirin.

Adım 5: Göğüs eti piştikten sonra soğuması için bir tabağa alıp soğuduktan sonra derisini ve kemiklerini temizleyip küp küp kesin.

Adım 6: Tüm yuvarlakların üzerine çiçekleri yerleştirdikten sonra 200 derecede önceden ısıttığımız fırında 20-25 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri tepside iyice soğuttuktan sonra tepsiden alarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Adım 7: Pilavı pişireceğiniz teflon tencereye 2,5 su bardağı tavuk suyunu ve tuzunu koyup kaynamasını bekleyin.

Adım 8: Kaynayan suya pirinci koyup su tekrardan kaynamaya başlayınca altını kısıp pilavı pişinceye kadar bekliyoruz.

Adım 9: Pilav piştikten sonra kapağını açıp kızartılan patlıcan,biber ve tavuğu ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp servis anına kadar sıcak kalmasını sağlayın. Arzuya göre karabiber dökerek servis edin.
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Şehriyeli Mercimekli Bulgur Pilavı

Mercimekli ŞehriyeliBulgur PilavıVideolu Tarif Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif... Kaç Kişilik?6-8 Hazırlama Süresi40 dakika Kalori461 ÖğünAkşam Yemeği Mercimekli Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi   Tarif: Sibel YalçınBulgurlu lezzetleri...

Orijinal Lazanya Tarifi

Orijinal Lazanya Videolu Tarif Tek başına mükemmel bir akşam yemeği... Kaç Kişilik? 8-10 Hazırlama Süresi 180 dakika Kalori   Öğün Çay Saati Orijinal Lazanya Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Orijinal Lazanya Tarifi kat kat lezzetli enfes bir öğün. Bolonez sos,...

Pirinç Pilavı

Pirinç Pilavı Videolu Tarif En sağlıklı pilav pişirme yöntemi ile Pirinç Pilavı... Kaç Kişilik? 4 Hazırlama Süresi 30 dakika Kalori 258 Öğün Akşam Yemeği Pirinç Pilavı Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın İyi bir Pirinç Pilavı pişirmenin püf noktalarının başında kaliteli...

0/5 (0 Reviews)