Tavuklu Pilav Tarifi
( Videolu Tarif )
Mevlüt de ikram edilir gibi bir algı olan Tavuklu pilav tarifi…
Kaç Kişilik?
10
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
———
Öğün
Yemek Saati
Tavuklu Pilav Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Mevlüt okuttuğumuz zamanlarda gelen misafirlere ikram edilmek üzere tavuklu pilav veya etli pilav hazırlanır.
Mevlüt denilince akla gelen Tavuk Pilav ikramı biz çok seviyoruz ve canımız istediği zaman yapıp afiyetle yiyoruz.
Tüm püf noktaları tavuğu ve suyu nasıl lezzetlenir hepsini videosunu izleyerek öğrenebilirsiniz.
Sevgiyle kalın…
Tavuklu Pilav Tarifi

- 1 bütün büyük tavuk
Tavuğu ve suyunu lezzetlendirmek için;
- soğan
- havuç
- maydanoz
- limon
- ayrıca isteği bağlı olarak biberiye, kereviz yaprağı, tane karabiber, sarımsak kullanabilirsiniz.
Pilav için;
- 3 su bardağı baldo pirinç
- 3,5 su bardağı su
Baharat olarak;
- karabiber
- köri
- tuz
TARİF VİDEOSU
Adım Adım Tarif
Adım 1: Tavuğu çok iyi bir şekilde içini dışını yıkayıp varsa tüğlerini temizleyin. Tencereye alın üzerini geçecek kadar su koyun, kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başladıktan bir dakika sonra bu suyu dökün.
Adım 2: Tekrar tavuğu düdüklü tencereye veya normal tencereye hangi tencerede pişirecekseniz onun içine tavuğu koyun. Üzerine gelecek kadar sıcak su ekleyip. İçine Küçük bir soğan, bir adet havuç, bir dilim limon ve maydanoz koyup pişirin. Malzeme listesinde yer alan diğer malzemeler varsa onları da ilave edin.
Adım 3: Tavuk pişince ocaktan alıp süzün. Suyunu tekrar kullanacağınız için bir tülbentten tekrar geçirerek suyu kenara alın.
Adım 4: Tavuğun kemiklerini ve derisini ayıklayıp çok küçük olmayacak şekilde didikleyip bir tencereye alın. Üzerine baharatları, tuzu koyup biraz da zeytinyağı ile tencereyi daha sonra ısıtmak üzere kenara alın.
Adım 5: Pilav için önceden ıslatmış olduğunuz pirinci süzün. (pirinci tavuğu haşlamaya başlamadan önce iyice yıkayın sonra üzerini geçecek kadar su koyup birazda tuz ilave ettikten sonra bekletin) Pilav tenceresinin içine kenarda duran tavuk suyunu ve biraz tuz koyarak orta ateşte kaynamaya başlayana kadar bekleyelim. Kaynamaya başlayınca iyice süzülen pirinci içine alıp karıştırdıktan sonra önce orta ateşte, kaynamaya başlayınca kısık ateşte tamamen suyunu çekene kadar pişirip demlenmek üzere kenara alın.
Adım 6: Pilav pişince tavuğun bulunduğu tencereyi ocağa alın ve ısıtın. Bir kase dibine önce tavuk etinden sonra üzerine pilavdan koyup servis tabağına ters çevirerek servis edin. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Kayseri Yağlaması (Şebit) Tarifi
Kayseri Yağlaması (Şebit) (Videolu Tarif)Kayseri mutfağının nefis lezzetlerinden bir tanesi...Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiKayseri Yağlaması Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Kayseri mutfağının en lezzetli tariflerinden bir tanesi...
Kestaneli Pirinç Pilavı
Kestaneli Pirinç Pilavı Videolu Tarif Hindi, et, tavuk yanına yakışan nefis kestaneli pirinç pilavı tarifi... Kaç Kişilik? 8 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Akşam Yemeği Kestaneli Pilav Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Yıllar önce sizlerle burada paylaşmış...
Fellah Köftesi Tarifi
Fellah Köftesi Videolu Tarif Bulgur sevenlerin çok beğeneceği bir lezzet Fellah köftesi... Kaç Kişilik? 4-6 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ——— Öğün Akşam Yemeği Kurabiye Kek Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Adana, Antakya ve Hatay yörelerimizin meşhur köftesi olan...
0 Yorum