Tavada Ekmek

(Videolu Tarif)

Fırın kullanmadan ekmek tarifi…

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Yemek Saati

Tavada Ekmek Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Ekmek yapımı ile ilgili hiç bir bilgisi olmayanların bile kolayca yapabileceği bir tarif tavada ekmek tarifi.

Tavada ekmek yaparken fırın kullanmadan ocakta pişirmekte ayrıca kolaylık sağlıyor. Gazlı ocak kullanıyorsanız elektrik kesildiğinde bile bu tarifi uygulayabilirsiniz.

Biz çok fazla ekmek tüketmiyoruz o yüzden kalabalık bir aile iseniz tarifteki malzemeleri iki katına çıkararak ve 28 cm lik tava kullanarak yapabilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

Tavada Ekmek Tarifi

Nis 29, 2021 | Tuzlular | 0 yorum

ekmek tarifi
İçindekiler
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • yarım paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Un (yaklaşık 2,5 su bardağı kullandım kontrollü olarak koyun yumuşak biraz ele yapışan bir hamur olacak)

Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml dir…

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Hamuru hazırlayacağın kase içine unun bir kısmını, instant maya, şeker ve tuzu koyup karıştır.

Adım 2: Unun ortasını açıp suyu koy ve önce bir kaşık yardımıyla tüm malzemeyi iyice karıştır.

Adım 3: Daha sonra elinle gerektikçe un alarak hamuru yoğur. Hamur kulak memesinden daha yumuşak bir hamur olacak.

Adım 4: Hamuru iyice yoğurduktan sonra bir kase içine hafif un serpip hamuru içine al. Üzerini kapatım hamur iki katına çıkana kadar mayalandır. Mayalandırma sürecini hızlandırmak için bir battaniyeye sarabilirsin.

Adım 5: Mayalanın hamuru tekrar içindeki gaz çıksın diye yoğurum elinle biraz düzleştirecek tava büyüklüğünde aç. Tavayı iyice yağladıktan sonra hamuru tavanın içine koyup ocağa al.

Adım 6: Orta ile kısık arası bir ateşte tavanın kapağı kapalı olarak pişirmeye başla. Benim ocağımda ilk yüzün pişmesi yaklaşık 20 dakika sürdü. Düz bir tabağı iyice yağlayıp tavadaki ekmeğin pişmemiş tarafını yağlı tabağa gelecek şekilde aktarın.

Adım 7: Tekrar tabaktaki ekmeği tavaya alarak pişmemiş olan yüzü yine tavanın kapağını kapatarak pişirin. İkinci yüz diğerinden daha kısa sürede pişiyor o yüzden arada kontrol edin.

Adım 8: Pişen ekmeği tavadan alın ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Pancake

Pancake

Pankek (Pancake) (Videolu Tarif) Kahvaltı sofralarının en sevilen lezzeti... Kaç Kişilik? 8-10 Hazırlama Süresi 40 dakika Kalori ——— Öğün Kahvaltı Saati Pankek (Pancake) Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Özelikle ailece yapılan kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetidir...

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Haşhaşlı Çörek (Videolu Tarif)Yumuşacık pamuk gibi bir lezzet...Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Haşhaşlı Çörek Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Çayınızın yanına yumuşacık pamuk gibi haşhaşlı çörek tarifi. Yumuşak hazırlanan hamur ile çok...

Evde Buttermilk Nasıl Yapılır?

Evde Buttermilk Nasıl Yapılır?

Buttermilk Tarifi (Videolu Tarif)Tatlıdan, tuzluya birçok tarifte kullanabileceğiniz bir malzeme buttermilk...Kaç Kişilik? 2Hazırlama Süresi 10 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Buttermilk Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Buttermilk birçok yabancı tarifte karşımıza çıkan bir...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This