Portakal Soslu Pasta Tarifi

Kaç Kişilik?

15-18

Hazırlama Süresi

60 dk

Kalori

450 Kcal / Porsiyon

Öğün

Öğle Yemeği

Tadına doyulmaz bir lezzet Portakal soslu pasta tarifi. Pastanın yumuşacık pamuk gibi bir keki var. Aynı zamanda üzerinde nefis kreması ve efsane portakal sosu sizi mest edecek.

Portakal soslu pasta tarifi, çok lezzetli olduğu kadar, çok bereketli bir tarif. Bu lezzete ister pasta, isterseniz tatlı diyebilirsiniz.

Bu lezzeti çok severek yiyoruz. Bu nedenle videosu ile birlikte tarifi sizlerle paylaşmak istedim.

Videoyu izlerken destek olmak için, Youtube kanalıma abone olur ve yanındaki zili tıklarsanız mutlu olurum.

Sevgiyle kalın.

Malzemeler

Keki için;

3 adet L boy yumurta
1 su bardağı toz şeker (250 ml su bardağı ile)
100 ml süt
100 ml sıvı yağ
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet portakal kabuğu rendesi

Keki ıslatmak için;

150-200 ml oda sıcaklığında süt

Kreması için;

1 litre süt
yarım su bardağı toz şeker
1 çay bardağı mısır nişastası
1 çay bardağı un
25 gram tereyağı
1 paket vanilya
1 poşet krem şanti

Portakal sosu için;

600 ml portakal sosu
1 paket vanilyalı puding
1 çay bardağı toz şeker (isteğe bağlı)

Video Linki:

Tarif

  1. Portakalın kabuğunu rendenin ince tarafıyla yalnızca turuncu kısmını alarak rendeleyin.
  2. Oda sıcaklığındaki yumurtayı mikserle karıştırmaya başlayın. İçine toz şekeri ilave edin. Şeker ve yumurta hacim kazanıp rengi açılana kadar mikserle karıştırın.
  3. Süt, sıva yağı ve portakal kabuğu rendesini ekleyip çok az mikserle karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kase içinde karıştırın. Yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın. Un karışır karışmaz mikserle karıştırmayı bırakın.
  4. Dikdörtgen büyük boy cam tepsiyi margarin ile yağlayın. Karışımı içine boşaltıp eşit bir şekilde yayın. 180 derecede önceden ısınmış fırının birinci katına koyun. Altı ve üstü eşit bir şekilde kızarana kadar pişirin. Cam tepsinin alt kısmı daha geç kızardığı için fırının birinci katında pişiriyorum. Pişen keki fırından çıkarıp soğuması için bekletin.
  5. Kreması için yağ, vanilya, krem şanti hariç tüm malzemeyi tencereye al. Orta ateşte devamlı karıştırarak pişir. Koyulaşan kremayı kenara alıp içine yağ ve vanilyayı ekleyip karıştır. Ara sıra üzeri kabuk tutmasın diye soğuyana kadar karıştır. Soğuduktan sonra krem şantiyi ilave edip mikserle birkaç dakika karıştırıp kenara al.
  6. Soğuyan kek üzerine kaşık kaşık sütü eşit bir şekilde yayın. Kek soğumadan bu işlemi yaparsanız kekte hamurlaşma olacaktır. Mutlaka kekin tamamen soğumuş olması gerekiyor. Kremayı eşit bir şekilde yaydıktan sonra portakal sosunu hazırlayana kadar buzdolabına kaldırın.
  7. Portakal sosu için 600 ml taze sıkılmış portakal suyu kullandım. İsterseniz hazır portakal suyu kullanabilirsiniz. Tencere üzerine kevgir koyarak portakalı süzerek tencereye alın. İçine vanilyalı pudingi koyun. İyice karıştırıp ocağa alın. Orta ateşte devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Benim kullandığım portakal çok ekşiydi. O yüzden biraz şeker ekledim. Siz tadına bakıp gerektiği kadar şeker ekleyebilirsiniz.
  8. Pişen portakal sosunu kenara alın. Ara sıra karıştırarak üzeri kabuk tutmadan soğumasını sağlayın. Soğuyan portakal sosunu krema üzerine eşit bir şekilde yayın. Vaktiniz varsa bir gün, yoksa birkaç saat buzdolabında dinlendirin. İyice soğuduktan sonra dilediğiniz büyüklükte dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.