Soğuk Baklava

(Videolu Tarif)

Son günlerin fenamon tatlı tarifi Soğuk Baklava tarifi…

Kaç Kişilik?

14

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Çay Saati

Soğuk Baklava Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Son günlerin çok sevilen lezzeti soğuk baklava tarifi.

Hazır baklavalık yufka ile çok kısa sürede yapabileceğiniz ister bayram tatlısı olarak, isterseniz canınınz baklava istediğinde kısa bir sürede yapabileceğiniz çok lezzetli bir baklava tarifi.

Sevgiyle kalın…

Soğuk Baklava Tarifi

May 5, 2021 | Şerbetli Tatlılar | 0 yorum

İçindekiler
  • 800 gr baklavalık yufka
  • 1 litre süt
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • ceviz, fındık veya Antep fıstığı
  • üzeri için kakao

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Önce şerbeti hazırlayarak baklavanın yapımına başlıyoruz. Sütü tencereye alın, şekeri koyup kaynayana kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca kısığa yakın bir sıcaklıkta ara ara karıştırarak yaklaşık 10 dakika kadar şerbeti pişirin. Şerbeti ocaktan alıp soğumasını bekleyin.

Adım 2: Şerbet soğuduktan sonra tereyağı ve sıvıyağı tencereye alıp tereyağını eritin. Mutlaka yağın üzerindeki köpürlerin temizlenmesi gerekir. Tereyağı eriyip yağ kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte yaklaşık 4-5 dakika kadar yağı kızdırın. Ocağın başından ayrılmayın tereyağı yanmadan kızdırmak gerekiyor. Ocaktan aldıktan sonra eğer üzerinde köpük kalmışsa köpürleri tekrar temizleyin.

Adım 3: Dikdörtgen cam tepsinin altını yağdan biraz alıp kaşıkla alt tarafını iyice yağlayın. Tepsiyi yufkanın üzerine koyun ve kenardan taşan kısmı kesin. Tepsiye yufkadan iki yufka biraz tereyağ. iki kat yufka tekrar tereyağ olarak yufkanın yarısını alta, yarısını üste olacak şekilde yerleştirin. Alt yufkaları yerleştirirken kenardan kalan yufkalarıda alt katta aralara yerleştirerek onlarıda değerlendirin.

Adım 4: Yufkanın yarısını aralarada kenardan kestiğiniz yufkalarla dizdikten sonra ara kata ceviz, fındık veya Antep fıstığı bolca serpin. Üzerine yine aynı şekilde kalan yufkaları 2 kat yufka tereyağ olarak tüm yufkalar bitene kadar yerleştirin.

Adım 5: En üst katına tereyağı sürmeyin. Keskin bir bıçak ile dikdörtgen veya kare kara baklavayı dilimleyin. Kalan tereyağı eşit bir şekilde üzerine yayın. Önceden iyice ısıtmış olduğunuz 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirin. Cam tepisi kullandığım için ben fırının birinci katında pişirdim. Altının ve üstünü yakmadana iyice kızarmasını sağlayın ve ayarlamaları kendi fırınınza göre yapın.

Adım 6: Şerbet soğuk tatlı ılık olacak. Fırından çıkardıktan sonra 5-10 dakika bekleyip şerbeti dökün. Tatlı iyice soğuduktan sonra üzerine kakao serpiştirip servis edebilirsiniz. Tatlıyı mutlaka buzdolabında muhafaza edin. Afyiet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi

Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi

Haşhaşlı Sultan Tatlısı Videolu Tarif Şerbetli tatlı sevenler için Haşhaşlı Sultan Tatlısı tarifi... Kaç Kişilik? 12-14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Bayramlarda aklımıza gelen ilk şey...

Havuçlu Revani Tarifi

Havuçlu Revani Tarifi

Havuçlu Revani Videolu TarifRevani sevenler için harika bir lezzet Havuçlu Revani...Kaç Kişilik? 10 - 12Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Havuçlu Revani Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Revani sevenler için değişik bir lezzet. Havuçlu revani tarifi...

Tahinli Un Helvası Tarifi

Tahinli Un Helvası Tarifi

Tahinli Un Helvası Videolu Tarif İçindeki tahinin bambaşka bir lezzet kattığı Un helvası... Kaç Kişilik? 12 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori  Öğün Çay Saati Tahinli Un Helvası Tarifi   Tarif: Sibel YalçınUzun zamandır denemek istediğim Kurabiye Kek tarifini...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This