Soğuk Baklava Tarifi
(Videolu Tarif)
Kaç Kişilik?
14
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
———
Öğün
Çay Saati
Soğuk Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Son günlerin çok sevilen lezzeti soğuk baklava tarifi. Hazır baklavalık yufka ile çok kısa sürede yapabileceğiniz ister bayram tatlısı olarak, isterseniz canınınz baklava istediğinde kısa bir sürede yapabileceğiniz çok lezzetli bir baklava tarifi.
Sevgiyle kalın…
Soğuk Baklava Tarifi – Nasıl Yapılır?

Soğuk Baklava Tarifi İçindekiler
- 800 gr baklavalık yufka
- 1 litre süt
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- ceviz, fındık veya Antep fıstığı
- üzeri için kakao
TARİF VİDEOSU
Adım Adım Tarif
Adım 1: Önce şerbeti hazırlayarak baklavanın yapımına başlıyoruz. Sütü tencereye alın, şekeri koyup kaynayana kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca kısığa yakın bir sıcaklıkta ara ara karıştırarak yaklaşık 10 dakika kadar şerbeti pişirin. Şerbeti ocaktan alıp soğumasını bekleyin.
Adım 2: Şerbet soğuduktan sonra tereyağı ve sıvıyağı tencereye alıp tereyağını eritin. Mutlaka yağın üzerindeki köpürlerin temizlenmesi gerekir. Tereyağı eriyip yağ kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte yaklaşık 4-5 dakika kadar yağı kızdırın. Ocağın başından ayrılmayın tereyağı yanmadan kızdırmak gerekiyor. Ocaktan aldıktan sonra eğer üzerinde köpük kalmışsa köpürleri tekrar temizleyin.
Adım 3: Dikdörtgen cam tepsinin altını yağdan biraz alıp kaşıkla alt tarafını iyice yağlayın. Tepsiyi yufkanın üzerine koyun ve kenardan taşan kısmı kesin. Tepsiye yufkadan iki yufka biraz tereyağ. iki kat yufka tekrar tereyağ olarak yufkanın yarısını alta, yarısını üste olacak şekilde yerleştirin. Alt yufkaları yerleştirirken kenardan kalan yufkalarıda alt katta aralara yerleştirerek onlarıda değerlendirin.
Adım 4: Yufkanın yarısını aralarada kenardan kestiğiniz yufkalarla dizdikten sonra ara kata ceviz, fındık veya Antep fıstığı bolca serpin. Üzerine yine aynı şekilde kalan yufkaları 2 kat yufka tereyağ olarak tüm yufkalar bitene kadar yerleştirin.
Adım 5: En üst katına tereyağı sürmeyin. Keskin bir bıçak ile dikdörtgen veya kare kara baklavayı dilimleyin. Kalan tereyağı eşit bir şekilde üzerine yayın. Önceden iyice ısıtmış olduğunuz 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirin. Cam tepisi kullandığım için ben fırının birinci katında pişirdim. Altının ve üstünü yakmadana iyice kızarmasını sağlayın ve ayarlamaları kendi fırınınza göre yapın.
Adım 6: Şerbet soğuk tatlı ılık olacak. Fırından çıkardıktan sonra 5-10 dakika bekleyip şerbeti dökün. Tatlı iyice soğuduktan sonra üzerine kakao serpiştirip servis edebilirsiniz. Tatlıyı mutlaka buzdolabında muhafaza edin. Afyiet olsun…
10 Yorumlar
Bir İçerik Gönder
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Kadayıf Sarma, Kadayıflı Parmak Baklava
Kadayıf Sarma – Kadayıflı Parmak Baklava Tarifi, Bayram yaklaşırken sizlerle sevdiğim şerbetli tatlı tariflerini paylaşmak istedim.
Çıtır Çıtır Basma Kadayıf Tarifi
Çıtır Çıtır Basma Kadayıf Tarifi, bayram için ne tatlı yapsam diyenler için güzel bir şerbetli tatlı tarifi. Emin olun bu tatlı tarifi favorileriniz arasına
En Kolay Büzme Baklava Tarifi
Yıllar önce sizlerle paylaşmış olduğum en kolay büzme baklava tarifi. O dönem çekmiş olduğum videoyu şimdi hiç beğenmediğim için yeni bir video çekip sizlerle
Hep dışarıdan alıyoruz. Bu tarifle artık kendimiz deneyeceğiz.
Dışarıdan aldığınızdan çok daha lezzetli oluyor
Son dönemin popüler lezzetini bir de Sibel Hanım’dan öğrenmek bir harika oldu.
teşekkür ederim sevgiler
Harika görünüyor
Teşekkür ederim
Bu meşhur lezzeti sizden öğrenmek ayrı keyifli Sibel Hanım
Teşekkür ederim
Oğlum askerden gelecek hemen yapacağım
Hayırlı tezkereler