Şekerpare Tarifi

Bayram denince akla ilk gelen şey tatlı…

Kaç Kişilik?

20

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Şekerpare Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Bugün ki tarifimiz Şekerpare ve şimdiden hepinizin Kurban Bayramını Kutluyorum. Malum evlerde hanımların bayram telaşesi başlamıştır, bizim evde de bu telaş olduğu için bugünden bayramınızı kutlamak istedim:) Hiç kimsenin ağzının tadı kaçmadan güzellikler yaşayacağımız bir bayram olması dileğimle sizlerle bu klasik Türk tatlısı tarifini paylaşmak istedim:) sizlerde yapıp sevdiklerinizle paylaşın:)

Şekerpare tarifi hem irmikli hemde irmiksiz olarak rastlayabilirsiniz benim bugün sizinle paylaşacağım irmiksiz olanı.

Diğer şerbetli tatlı tarifleri için buraya tıklayın…

Sevgiyle kalın…

Şekerpare

Eki 22, 2012 | Şerbetli Tatlılar | 0 yorum

İçindekiler

HAMURU İÇİN

  • 3 adet yumurta
  • 250 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
  • 200 gr pudra şekeri
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • fındık veya antep fıstığı

ŞERBETİ İÇİN

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Adım Adım Tarif

Adım 1: Şerbetimiz için tencereye şekeri ve suyu koyup karıştırarak kaynatalım. Kaynadıktan 5 dakika sonra limon suyunu ekleyip bir iki taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğuması için kenara alalım.

Adım 2: Hamuru için yumurta, pudra şekeri ve yağı bir kap içerisine alıp yoğuralım ve yavaş yavaş önceden elediğimiz un ve kabartma tozunu ekleyip güzelce yoğuralım.

Adım 3: Hamur çok az ele yapışabilir. Piknik poşetine hamurumuzu koyup 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirelim.

Adım 4: Tepsiyi yağlayalım ve dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak tepsiye dizelim. Hamuru tepsiye dizme işlemi bitince üzerine üç parmağımızla bastırarak yassılaştıralım (pişme esnasında fazla kabarmasın ve şerbetini çeksin diye) ve tam ortalarına fındık veya antep fıstığı koyalım.

Adım 5: Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında kızarana kadar bekleyelim. Ben üzerine fındık koyduğum tarifleri fırından çıkarmama 5 dakika kala çıkarıp bir çay kaşığı yardımıyla fındıkları tekrardan bastırıyorum. Pişme esnasında hamur kabarınca fındıkları dışarı atıyor bir de şerbeti koyunca fındıklar düşüyor bunu önlemek için böyle bir yöntem uyguluyorum bunu da sizlerle paylaşmak istedim.

Adım 6: Fırından çıkardığımız şekerparenin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra oda sıcaklığındaki şerbeti üzerine dökelim. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Soğuk Baklava Tarifi

Soğuk Baklava Tarifi

Soğuk Baklava (Videolu Tarif)Son günlerin fenamon tatlı tarifi Soğuk Baklava tarifi...Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Soğuk Baklava Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Son günlerin çok sevilen lezzeti soğuk baklava tarifi. Hazır baklavalık...

Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi

Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi

Haşhaşlı Sultan Tatlısı Videolu Tarif Şerbetli tatlı sevenler için Haşhaşlı Sultan Tatlısı tarifi... Kaç Kişilik? 12-14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Bayramlarda aklımıza gelen ilk şey...

Havuçlu Revani Tarifi

Havuçlu Revani Tarifi

Havuçlu Revani Videolu TarifRevani sevenler için harika bir lezzet Havuçlu Revani...Kaç Kişilik? 10 - 12Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Havuçlu Revani Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Revani sevenler için değişik bir lezzet. Havuçlu revani tarifi...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This