Revani Videolu Tarif

Bayram için ne tatlı yapsam diye düşünenler hem lezzetli hemde çok kolay bir tatlı tarifi…

Kaç Kişilik?

16

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

286

Öğün

Çay Saati

Revani Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Bayram için hangi tatlıyı yapsam? diyenler.

Revani Tatlısı tarifini deneyin derim yapılışı çok çok kolay ve bir o kadarda lezzetli bu şerbetli tatlı tarifinin tek püf noktası soğuk fırına atılması.

Bunu unutmadığınız sürece tatlının güzel olmaması için hiç bir sebep yok.

Kullanılan su bardağı 250 ml dir.

Not: Tariflerimi denediyseniz bana instagram hesabımdan dm yolu ile görsel ve instagram isminizi paylaşın bende sizi instagram hikaye bölümünde büyük bir keyifle paylaşayım.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 286 Kcal

Karbonhidrat : 63.1 g

Protein : 4.2 g

Lütfen besin değerlerinin kullanılan ürünlere göre değişiklik göstereceğini unutmayın.

Adım Adım Tarif

Adım 1: Tatlının kekine geçmeden önce şerbeti için suyu ve şekeri tencereye alıp kaynatalım.

Adım 2: Şeker eriyip birazda su kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra limon suyunu koyup 1-2 dakika sonra soğumak üzere ocaktan alalım.

Adım 3: Yumurta ve şeker köpük olana kadar mikserle karıştırın.

Adım 4: Sonra sırasıyla yoğurt, irmik, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip önceden margarin ile yağladığımız kare borcama veya o büyüklükte bir tepsiye boşaltıp soğuk fırına atın.

Adım 5: Borcamla pişirecekseniz herzaman fırının birinci katına ilk önce koyun eğer altı daha önce pişerse üst katlara alabilirsiniz yok eğer üstüyle altı aynı eşitlikte pişiyorsa birinci katta kalsın.

Adım 6: Fırına tepsiyi yerleştirdikten sonra fırınımızın derecesini 180 yapıp çalıştıralım.

Adım 7: Burada dikkat edilmesi gereken husus soğuk fırına atılmasıdır ve kızardıktan sonra çıkarıp ilk sıcaklığı gittikten sonra soğuk şurubu dökelim.

Adım 8: Tatlı dinlendikten sonra istediğiniz gibi dilimleyip kaymak veya dondurma ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…

2 Yorumlar

  1. Cevahir

    Merhaba,
    Tarifinizi denedim. Revaninin soğuk fırına neden konulduğunu pek anlamadım. Çünkü kek güzel kabarmadı. Oysa yağsız olması beni sevindirmişti. Püf noktanızın amacını açıklarsanız memnunu olurum. Sevgiler

    Yanıtla
    • sibely

      Merhabalar kare borcamda veya o büyüklükte bir tepsi ile pişirdiyseniz görseldeki kalınlıkta olur ama daha büyük bir tepside ince olur. Bir kullandığınız tepsi büyük olabilir iki yumurta ve şekeri iyice beyaz bir köpük haline gelene kadar mikserle karıştırmamış olabilirsiniz ve yumurta her zaman oda sıcaklığında olacak. Tarifi bir arkadaşımda yemiş ve çok beğenmiştim ondan aldığım hali ile yapıyorum o yüzden tarifin ilk elini bulup neden böyle diye sormak lazım ama ben bugüne kadar bir sıkıntı yaşamadığım için araştırmadım. Sevgiler

      Yanıtla

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Ay Tatlısı Tarifi

Ay Tatlısı Videolu Tarif Herkesin kolaylıkla yapabileceği bir baklava tarifi... Kaç Kişilik? 20 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori 427 Öğün Çay Saati Ay Tatlısı Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Yılar önce 2011 yılının Kurban Bayramında yine Ay tatlısı tarifi ile...

Fındıklı Şekerpare Tarifi

Fındıklı Şekerpare Videolu TarifBayramların vazgeçilmez tatlı tariflerinden...Kaç Kişilik? 20Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Çay SaatiFındıklı Şekerpare Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Bayramların vazgeçilmez tatlı tarifidir kendisi:) Şekerpare. Daha önce...

Un Helvası

Un Helvası Videolu Tarif Kandil denince dualar eşliğinde kavrulan lezzet. Kaç Kişilik? 20 Hazırlama Süresi 40 dakika Kalori   Öğün Çay Saati Un Helvası Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Un helvası kandil günleri dualar eşliğinde kavrulup konuya komşuya dağıtılan...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This