Revani Videolu Tarif
Bayram için ne tatlı yapsam diye düşünenler hem lezzetli hemde çok kolay bir tatlı tarifi…
Kaç Kişilik?
16
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
286
Öğün
Çay Saati
Revani Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Bayram için hangi tatlıyı yapsam? diyenler.
Revani Tatlısı tarifini deneyin derim yapılışı çok çok kolay ve bir o kadarda lezzetli bu şerbetli tatlı tarifinin tek püf noktası soğuk fırına atılması.
Bunu unutmadığınız sürece tatlının güzel olmaması için hiç bir sebep yok.
Kullanılan su bardağı 250 ml dir.
Not: Tariflerimi denediyseniz bana instagram hesabımdan dm yolu ile görsel ve instagram isminizi paylaşın bende sizi instagram hikaye bölümünde büyük bir keyifle paylaşayım.
Sevgiyle kalın…

İçindekiler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu

Besin Değerleri (1 Kişi)
Kalori : 286 Kcal
Karbonhidrat : 63.1 g
Protein : 4.2 g
Lütfen besin değerlerinin kullanılan ürünlere göre değişiklik göstereceğini unutmayın.

Adım Adım Tarif
Adım 1: Tatlının kekine geçmeden önce şerbeti için suyu ve şekeri tencereye alıp kaynatalım.
Adım 2: Şeker eriyip birazda su kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra limon suyunu koyup 1-2 dakika sonra soğumak üzere ocaktan alalım.
Adım 3: Yumurta ve şeker köpük olana kadar mikserle karıştırın.
Adım 4: Sonra sırasıyla yoğurt, irmik, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip önceden margarin ile yağladığımız kare borcama veya o büyüklükte bir tepsiye boşaltıp soğuk fırına atın.
Adım 5: Borcamla pişirecekseniz herzaman fırının birinci katına ilk önce koyun eğer altı daha önce pişerse üst katlara alabilirsiniz yok eğer üstüyle altı aynı eşitlikte pişiyorsa birinci katta kalsın.
Adım 6: Fırına tepsiyi yerleştirdikten sonra fırınımızın derecesini 180 yapıp çalıştıralım.
Adım 7: Burada dikkat edilmesi gereken husus soğuk fırına atılmasıdır ve kızardıktan sonra çıkarıp ilk sıcaklığı gittikten sonra soğuk şurubu dökelim.
Adım 8: Tatlı dinlendikten sonra istediğiniz gibi dilimleyip kaymak veya dondurma ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…
2 Yorumlar
Bir İçerik Gönder
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi
Haşhaşlı Sultan Tatlısı Videolu Tarif Şerbetli tatlı sevenler için Haşhaşlı Sultan Tatlısı tarifi... Kaç Kişilik? 12-14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori Öğün Çay Saati Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Bayramlarda aklımıza gelen ilk şey...
Havuçlu Revani Tarifi
Havuçlu Revani Videolu Tarif Revani sevenler için harika bir lezzet Havuçlu Revani... Kaç Kişilik? 10 - 12 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori Öğün Çay Saati Havuçlu Revani Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Revani sevenler için değişik bir lezzet. Havuçlu revani...
Tahinli Un Helvası Tarifi
Tahinli Un Helvası Videolu Tarif İçindeki tahinin bambaşka bir lezzet kattığı Un helvası... Kaç Kişilik? 12 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori Öğün Çay Saati Tahinli Un Helvası Tarifi Tarif: Sibel YalçınUzun zamandır denemek istediğim Kurabiye Kek tarifini...
Merhaba,
Tarifinizi denedim. Revaninin soğuk fırına neden konulduğunu pek anlamadım. Çünkü kek güzel kabarmadı. Oysa yağsız olması beni sevindirmişti. Püf noktanızın amacını açıklarsanız memnunu olurum. Sevgiler
Merhabalar kare borcamda veya o büyüklükte bir tepsi ile pişirdiyseniz görseldeki kalınlıkta olur ama daha büyük bir tepside ince olur. Bir kullandığınız tepsi büyük olabilir iki yumurta ve şekeri iyice beyaz bir köpük haline gelene kadar mikserle karıştırmamış olabilirsiniz ve yumurta her zaman oda sıcaklığında olacak. Tarifi bir arkadaşımda yemiş ve çok beğenmiştim ondan aldığım hali ile yapıyorum o yüzden tarifin ilk elini bulup neden böyle diye sormak lazım ama ben bugüne kadar bir sıkıntı yaşamadığım için araştırmadım. Sevgiler