Revani Videolu Tarif
Kaç Kişilik?
16
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
286
Öğün
Çay Saati
Revani Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Bayram için hangi tatlıyı yapsam? Diyenler için bu bayram tatlı önerim revani.
Revani Tatlısı tarifi yıllar önce dünürümüzden aldığım o gün bugündür aynı tarif ile hazırladığım bir tatlı tarifi.
Bu tatlıyı soğuk fırına atarak pişirmek gerektiğini dünürümüz söylemişti neden diye sormadım ama size tavsiyem tatlıyı soğuk fırına verip daha sonra fırını açarak pişirmeniz.
Tarifte kullandığım su bardağı ölçüsü 250 ml dir. Buna dikkat ederseniz revani tam kıvamında olacaktır.
Sevgiyle kalın…
Revani Tatlısı Tarifi

İçindekiler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml.
TARİF VİDEOSU
Adım Adım Tarif
Adım 1: Tatlının kekine geçmeden önce şerbeti için suyu ve şekeri tencereye alıp kaynatalım.
Adım 2: Şeker eriyip birazda su kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra limon suyunu koyup 1-2 dakika sonra soğumak üzere ocaktan alalım.
Adım 3: Yumurta ve şeker köpük olana kadar mikserle karıştırın.
Adım 4: Sonra sırasıyla yoğurt, irmik, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip önceden margarin ile yağladığımız kare borcama veya o büyüklükte bir tepsiye boşaltıp soğuk fırına atın.
Adım 5: Borcamla pişirecekseniz herzaman fırının birinci katına ilk önce koyun eğer altı daha önce pişerse üst katlara alabilirsiniz yok eğer üstüyle altı aynı eşitlikte pişiyorsa birinci katta kalsın.
Adım 6: Fırına tepsiyi yerleştirdikten sonra fırınımızın derecesini 180 yapıp çalıştıralım.
Adım 8: Tatlı dinlendikten sonra istediğiniz gibi dilimleyip kaymak veya dondurma ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Besin Değerleri (1 Kişi)
Kalori : 286 Kcal
Karbonhidrat : 63.1 g
Lütfen besin değerlerinin kullanılan ürünlere göre değişiklik göstereceğini unutmayın.

2 Yorumlar
Bir İçerik Gönder
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Soğuk Baklava Tarifi
Soğuk Baklava (Videolu Tarif)Son günlerin fenamon tatlı tarifi Soğuk Baklava tarifi...Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Soğuk Baklava Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Son günlerin çok sevilen lezzeti soğuk baklava tarifi. Hazır baklavalık...
Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi
Haşhaşlı Sultan Tatlısı Videolu Tarif Şerbetli tatlı sevenler için Haşhaşlı Sultan Tatlısı tarifi... Kaç Kişilik? 12-14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori Öğün Çay Saati Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Bayramlarda aklımıza gelen ilk şey...
Havuçlu Revani Tarifi
Havuçlu Revani Videolu TarifRevani sevenler için harika bir lezzet Havuçlu Revani...Kaç Kişilik? 10 - 12Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori Öğün Çay Saati Havuçlu Revani Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Revani sevenler için değişik bir lezzet. Havuçlu revani tarifi...
Merhaba,
Tarifinizi denedim. Revaninin soğuk fırına neden konulduğunu pek anlamadım. Çünkü kek güzel kabarmadı. Oysa yağsız olması beni sevindirmişti. Püf noktanızın amacını açıklarsanız memnunu olurum. Sevgiler
Merhabalar kare borcamda veya o büyüklükte bir tepsi ile pişirdiyseniz görseldeki kalınlıkta olur ama daha büyük bir tepside ince olur. Bir kullandığınız tepsi büyük olabilir iki yumurta ve şekeri iyice beyaz bir köpük haline gelene kadar mikserle karıştırmamış olabilirsiniz ve yumurta her zaman oda sıcaklığında olacak. Tarifi bir arkadaşımda yemiş ve çok beğenmiştim ondan aldığım hali ile yapıyorum o yüzden tarifin ilk elini bulup neden böyle diye sormak lazım ama ben bugüne kadar bir sıkıntı yaşamadığım için araştırmadım. Sevgiler