Revani Videolu Tarif

Bayram için ne tatlı yapsam diye düşünenler hem lezzetli hemde çok kolay bir tatlı tarifi…

Kaç Kişilik?

16

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

286

Öğün

Çay Saati

Revani Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Bayram için hangi tatlıyı yapsam? diyenler.

Revani Tatlısı tarifini deneyin derim yapılışı çok çok kolay ve bir o kadarda lezzetli bu şerbetli tatlı tarifinin tek püf noktası soğuk fırına atılması.

Bunu unutmadığınız sürece tatlının güzel olmaması için hiç bir sebep yok.

Kullanılan su bardağı 250 ml dir.

Not: Tariflerimi denediyseniz bana instagram hesabımdan dm yolu ile görsel ve instagram isminizi paylaşın bende sizi instagram hikaye bölümünde büyük bir keyifle paylaşayım.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 286 Kcal

Karbonhidrat : 63.1 g

Protein : 4.2 g

Lütfen besin değerlerinin kullanılan ürünlere göre değişiklik göstereceğini unutmayın.

Adım Adım Tarif

Adım 1: Tatlının kekine geçmeden önce şerbeti için suyu ve şekeri tencereye alıp kaynatalım.

Adım 2: Şeker eriyip birazda su kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra limon suyunu koyup 1-2 dakika sonra soğumak üzere ocaktan alalım.

Adım 3: Yumurta ve şeker köpük olana kadar mikserle karıştırın.

Adım 4: Sonra sırasıyla yoğurt, irmik, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip önceden margarin ile yağladığımız kare borcama veya o büyüklükte bir tepsiye boşaltıp soğuk fırına atın.

Adım 5: Borcamla pişirecekseniz herzaman fırının birinci katına ilk önce koyun eğer altı daha önce pişerse üst katlara alabilirsiniz yok eğer üstüyle altı aynı eşitlikte pişiyorsa birinci katta kalsın.

Adım 6: Fırına tepsiyi yerleştirdikten sonra fırınımızın derecesini 180 yapıp çalıştıralım.

Adım 7: Burada dikkat edilmesi gereken husus soğuk fırına atılmasıdır ve kızardıktan sonra çıkarıp ilk sıcaklığı gittikten sonra soğuk şurubu dökelim.

Adım 8: Tatlı dinlendikten sonra istediğiniz gibi dilimleyip kaymak veya dondurma ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kar Yağdı Tatlısı – Etimek Tatlısı – Yalancı Ekmek Kadayıfı

Kar Yağdı Tatlısı Videolu Tarif Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif... Kaç Kişilik? 15 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori   Öğün Çay Saati Kar Yağdı Tatlısı Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Benimde çok sevdiğim Kar Yağdı Tatlısı, Etimek Tatlısı...

Kalbura Bastı Tatlısı

Kalbura Bastı Tatlısı Videolu Tarif Bayrama demek tatlı demek:) Her gelen misafire ikram etmek üzere her evde farklı farklı lezzetler hazırlanır. Bende sizlerle Annemin tarifi ile kalbura bastı tatlısı tarifini paylaşmak isterim. Kaç Kişilik? 20 Hazırlama Süresi 60...

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Videolu Tarif Şerbetli tatlı olmasına rağmen ara katında bulunan muhallebi dolayısı ile, hafif bir tatlı tarifi... Kaç Kişilik? 16-20 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori 288 Öğün Çay Saati Muhallebili Kadayıf Tatlısı   Tarif: Sibel Yalçın...