Pita, Gobit, Balon

Ekmek Tarifi

Hangi ismi verirseniz verin muhteşem ekmekler yapacaksınız…

Kaç Kişilik?

14

Hazırlama Süresi

70 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Kurabiye Kek Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Pita, Gobit, Balon Ekmek hangi ismi verirseniz verin ortaya çok lezzetli ekmekler çıkıyor.

Özellikle sandviç yapmak için bu içi boş ekmekler çok ideal oluyor.

İster kahvaltıya yapın, isterseniz köfte, döner gibi sandviç hazırlarken kullanın veya çocukların beslenme saatleri için sandviç ekmeği olarak kullanın.

Sevgiyle kalın…

Pita – Gobit – Balon Ekmek Tarifi

Nis 19, 2020 | Kahvaltılık, Tuzlular | 0 yorum

İçindekiler
  • 1 paket yaş maya yoksa 1 yemek kaşığı toz maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • yarım su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • yarım su bardağı yoğurt
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz Un (ben toplam 5 su bardağı + 1 yemek kaşığı kullandım her marka unda farklılık gösterebilir o yüzden unu yavaş yavaş ekleyin)
  • Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml’dir

Adım Adım Tarif

Adım 1: Hamuru yoğuracağınız kase içine maya, ılık su ve ılık sütü koyup karıştırın. 10 dakika kadar bekletin

Adım 2: Süre sonunda yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştır. Daha sonra yavaş yavaş un ve tuzu ekleyerek yoğur. Unu birden eklemeyin yavaş yavaş yumuşak bir hamur olunca un eklemeyi bırakın. Elle yoğuracaksan 15 – 20 dakika yoğurmak gerekiyor, eğer mutfak şefinde yoğuracaksan 5 dakika yeterli.

Adım 3: Hamurun üzerini kapatın mayalanması için 1 saat kadar hamuru bekletin.

Adım 4: Hazır olan hamuru 10 eşit bezeye bölüp yuvarlayın. Üzerlerini hamur kurumasın diye bir bezle örtün. Açma işlemine başlamadan önce fırını 250 derecede açın. İlk hazırladığınız bezeyi alıp un serptiğiniz tezgah üzerinde küçük bir tatlı tabağı büyüklüğünde merdane ile açın.

Adım 5: Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye bir birine değmeyecek şekilde yerleştirin. Birinci tepsiyi fırına verin o esnada kalan bezeleri açabilirsiniz. Fırına çok dikkat edin yaklaşık 9- 10 dakikada ekmekler pişiyor.

Adım 6: Üzeri kızaran ekmekleri fırından çıkarın, ister sıcak olarak servis edin isterseniz soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine koyup difrize kaldırabilirsiniz. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi

Portakal Kabuğu Reçeli (Videolu Tarif)Tatlı niyetine bile yenilebilecek, portakal kabuğu reçeli...Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Kahvaltı SaatiPortakal Kabuğu Reçeli Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Portakal kabuğu reçeli, benim çok sevdiğim bir...

Kestane Marmelatı Tarifi

Kestane Marmelatı Tarifi

Kestane Marmelatı Videolu Tarifİster kahvaltıya, ister kurabiye, pastaya...Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün KahvaltıKestane Marmelat Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Hep marmelat yapmayı reçel yapmaktan daha çok sevmişimdir. Hem kıvamını tutturmak...

Sıvı Yağlı Poğaça Tarifi

Sıvı Yağlı Poğaça Tarifi

Sıvı Yağlı Poğaça Videolu Tarif Pamuk gibi yumuşacık, istediğiniz iç malzeme ve sıvı yağ ile hazırlanan poğaça tarifi... Kaç Kişilik? 12 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Sıvı Yağlı Poğaça Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Yumuşacık pamuk gibi poğaça...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This