Peynirli Susamlı Çörek

Çay saatleriniz hele helede şu günlerde sahur sofraları için harika bir lezzet.

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

90 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Peynirli Susamlı Çörek Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Çay saatleriniz hele helede şu günlerde sahur sofraları için harika bir lezzet.

Ben eğer bu tarifi çay saati için yapıyorsam mutlaka yanına 2-3 çeşit salata yapıyorum.

Çörekle salataların yenmesi harika oluyor tavsiye ederim.

Ayrıca siz fotoğrafta bıçak olmasına bakmayın:) bu çöreğin özelliği elle bölünerek servis edilmesidir.

Sevgiyle kalın…

Peynirli Susamlı Çörek

Tem 27, 2012 | Tuzlular | 0 yorum

İçindekiler

  • 3 adet yumurta
  • 1 şişe soda
  • 1 paket yaş maya
  • yarım su bardağı su veya süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 200 gr tereyağ oda sıcaklığın da iyice yumuşamış (ara katlar için)
  • aldığı kadar un
  • bol susam ve istedediğiniz çeşitlilikte yarım kilo peynir

Adım Adım Tarif

Adım 1: Yumurtanın sarısını ayırın. Mayayı ılık süt ve şekerle biraz bekletin.

Adım 2: Yumurta, soda, maya ile karıştırdığımız süt ve tuzu ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyip hamuru hazırlayalım.

Adım 3: Kulak memesi yumuşaklığında hamurumuzu biraz dinlendirdikten sonra 3 eşit parçaya bölün. Yağı da 3 eşit parçaya bölün.

Adım 4: Birinci hamuru açabildiğimiz büyüklükte un yardımıyla açıp ekmeğin üzerine yağ sürer gibi üzerine yağı sürüp kenara alın.

Adım 5: İkinci hamura da aynı işlemi yapıp diğer hamurun üzerine koyup önceden ufaladığımız veya rendelediğimiz peynirleri üzerine yayıyoruz.

Adım 6: Üçüncü hamura da aynı işlemi yapıp en son üste koyuyoruz.

Adım 7: Hamuru bir kenarından başlayarak çok sıkı olmayan bir rulo yapıyoruz.Daha sonra bu hamuru bir taraftan uzatıyoruz bir taraftan da büküyoruz hamurda yarılmalar olabilir veya peynir taşabilir tekrar yapıştırıyoruz. Hamurun kopmamasına dikkat edelim.

Adım 8: Önceden yağladığımız tepsiye tepsi rulomuzu bükerek koyalım üzerine bastırıp tepsiyi kaplamasını sağlayalım.

Adım 9: Yumurta sarısını sürüp bol susam dökelim ve kabarması için 1-2 saat kadar sıcak ortamda bekletelim.

Adım 10: İyice kabarınca önceden ısıttığımız fırında 200 derecede iyice pişene kadar fırında tutalım.

Adım 11: İyi pişmesi çok önemli hamur çok kabaracağı için üzeri kızardı deyip alırsanız ortası hamur olabilir bir bıçak ile bakabilirsiniz. Sıcak olarak ve elle bölünerek servis edilir. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Tavada Ekmek Tarifi

Tavada Ekmek Tarifi

Tavada Ekmek (Videolu Tarif)Fırın kullanmadan ekmek tarifi...Kaç Kişilik? 8Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiTavada Ekmek Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Ekmek yapımı ile ilgili hiç bir bilgisi olmayanların bile kolayca yapabileceği bir tarif tavada...

Pancake

Pancake

Pankek (Pancake) (Videolu Tarif) Kahvaltı sofralarının en sevilen lezzeti... Kaç Kişilik? 8-10 Hazırlama Süresi 40 dakika Kalori ——— Öğün Kahvaltı Saati Pankek (Pancake) Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Özelikle ailece yapılan kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetidir...

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Haşhaşlı Çörek (Videolu Tarif)Yumuşacık pamuk gibi bir lezzet...Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Haşhaşlı Çörek Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Çayınızın yanına yumuşacık pamuk gibi haşhaşlı çörek tarifi. Yumuşak hazırlanan hamur ile çok...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This