Patlıcan Kebap Tarifi

Videolu Tarif

Restoranda yediğiniz lezzette Patlıcan Kebap tarifi.

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Yemek Saati

Patlıcan Kebap Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Evde restoranda yediğiniz lezzette Patlıcan Kebap yapıp yemeniz çok kolay.

Yanında fırında pişirdiğiniz domates, biber ve ince ince doğradığınız kuru soğan ile servis edebileceğiniz bir kebap tarifi.

Misafirleriniz veya hafta sonu aile toplantılarınızda bu lezzeti kolayca yapıp gönül rahatlığınızla servis edebilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

Patlıcan Kebabı Tarifi

Haz 23, 2020 | Yemekler | 0 yorum

kebap
İçindekiler
  • 8 adet patlıcan
  • 500 gr kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  •  2 dolu yemek kaşığı un
  • 1 adet küçük yumurta
  • karabiber
  • kimyon
  • tuz
  • kızartmak için sıvı yağ

Adım Adım Tarif

Adım 1: Köfte için kase içine kıyma, yumurta, un, rendelenmiş soğan, kimyon, karabiber, tuzu koyup hepsini iyice yoğurup üzerini kapatıp köfteyi bir süre buzdolabında dinlendirin.

Adım 2: Patlıcanları yıkayın daha sonra sap kısmını ve uç kısmından biraz keserek tüm patlıcanları eşit bir boyda kesin. Patlıcanları mutlaka çöp şişten daha kısa seçin. Karnıyarık için aldığımız şekilde patlıcan tercih edersek çöp şişin üstünden ve altından 3-4 parmak mesafe kalır. Patlıcanın tam ortasından çöp şişi takın.

Adım 3: Bıçakla en üstten başlayarak hafif verev bir şekilde yukarıdan aşağıya bir parmak mesafe olacak şekilde dilimleyin. (videoyu izlerseniz çok daha kolay anlayacaksınız)

Adım 4: Tuzlu su içerisine hazırlamış olduğunuz tüm patlıcanları koyun. Patlıcanların üzerine bir ağırlık koyarak patlıcanların suyun içinde kalmasını sağlayın.

Adım 5: Patlıcan ve köfteyi bir süre beklettikten sonar suyun içinden patlıcanları çıkarın hafif araları açarak hazırlamış olduğunuz köfteden aralara yine yukarıdan aşağıya kadar doldurun. Tüm patlıcanları bu şekilde hazırlayarak bir tepsiye alın.

Adım 6: Tavanın içine kızartma yağı koyup ısıtın. İçine hazırladığınız köfteli patlıcanı koyup çevire çevire kızartıp fırın tepsisi içine alın. Hepsi pişince fırın tepsisi içindeki patılcanların üzerini yağlı kağıt ile kapatıp 200 derecede ısınmış olan fırında 30 dakika pişirin. Daha sonra yanında istediniz garnitür ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

TARİF VİDEOSU

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Tavuklu Siron Tarifi

Tavuklu Siron Tarifi

Tavuklu Siron Tarifi Videolu Tarif İlk kez yaptığım Kurabiye Kek Tarifi... Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Yemek Saati Tavuklu Siron Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Siron yöresel lezzetlerimizden bir tarif. Orjinal siron yapılırken tabi...

Patlıcan Balığı Tarifi

Patlıcan Balığı Tarifi

Patlıcan Balığı  Videolu Tarif İlk kez yaptığım Kurabiye Kek Tarifi... Kaç Kişilik? 8 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Yemek Saati Patlıcan Balığı Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Çıtır çıtır bir patlıcan kızartması tarifi. Patlıcan balığı çok lezzetli...

En Kolay Çiğ Köfte Tarifi

En Kolay Çiğ Köfte Tarifi

Etsiz Çiğ Köfte Videolu Tarif Çiğ köfte yapmak hiç bu kadar kola olmamıştı. Etsiz en kolay çiğ köfte tarifi... Kaç Kişilik? 8 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Akşam Yemeği Etsiz Çiğ Köfte Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Şöyle lezzetli temiz çiğ köfte...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This