Beşamel Soslu Kebap

Herkesin çok beğeneceği akşam yemeği tarifi…

Kaç Kişilik?

6

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

Beşamel Soslu Kebap Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Beşamel soslu kebap tarifinde beşamel sos ve etin buluşmasıyla nefis bir lezzet ortaya çıkıyor.

Özellikle davet sofralarınız için ne yemek yapsam diyenler için nefis bir akşam yemeği tarifi.

Sevgiyle kalın…

 

 

Beşamel Soslu Kebap

Ara 17, 2012 | Yemekler | 0 yorum

İçindekiler

  • 1 kg daha kuşbaşı et
  • 3 adet orta boy soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • tuz
  • karabiber
  • 1 dal taze biberiye (isteğe bağlı)
  • 2 su bardağı sıcak su

Adım Adım Tarif

Adım 1: Tenceremizi ısıtıp (teflon veya seramik) sıcak tencereye etimizi koyuyoruz.

Adım 2: İlk başta dibi tutuyor gibi olabilir endişelenmeyin bir süre sonra et ayrılacaktır karıştırarak kavrulmasını sağlayın.

Adım 3: Et suyunu salınca içerisine biberiyeyi koyup tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

Adım 4: Eti suyunu çekince biraz yağ ekleyip yarım ay şeklinde doğradığımız soğanı ve ince ince kıydığımız sarımsakları ekleyip kavuralım. Daha sonra üzerine sıcak suyumuzu ekleyip etler yumuşayana ve suyunu iyice çekene kadar pişirelim.

Adım 5: Pişen etlerin üzerine tuz ve taze çekilmiş karabiber koyup karıştıralım. Isıya dayanıklı bir tepsiye koyalım.

Adım 6: Beşamel sos için 4 yemek kaşığı sıvı yağ ve 3 yemek kaşığı unu tencereye koyup unun kokusu çıkana kadar kavuralım. Daha sonra yavaş yavaş çırpma teli ile karıştırarak ılık sütümüzü koyalım.

Adım 7: Muhallebi kıvamına gelince tuzunu ekleyip etlerin üzerine dökelim. Rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine döküp peynir eriyene kadar fırında tutalım. Yanına istediğiniz pilav veya garnitür ekleyerek sıcak servis edelim. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)     Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori ——— Öğün Yemek Saati Şıhıl Mahşi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Şıhıl Mahşi Tarifi dolmaların şahı ünvanını sonuna kadar hak eden yemek tarifi.  Mahşi arapçada dolma demek....

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması Tarifi (Videolu Tarif)Kaç Kişilik? 4-6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiKara Lahana Sarması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Sarma bizim evin en çok sevilen yemeklerinden bir tanesi. Yaprak, lahana, pazı veya karalahana sarması denince...

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Tarifi (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 3-4Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiPırasa Köftesi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Köfte sevenler için çok lezzetli olduğunu düşündüğüm Pırasa Köftesi tarifi paylaşmak istedim. Özellikle...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This