Patlıcan Balığı 

Videolu Tarif

İlk kez yaptığım Kurabiye Kek Tarifi…

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Yemek Saati

Patlıcan Balığı Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Çıtır çıtır bir patlıcan kızartması tarifi.

Patlıcan balığı çok lezzetli patlıcan sevmeyenlerin bile afiyetle yiyeceği bir lezzet.

Mısır unuyla hazırlanması dışının çıtır olmasını sağlıyor. Sıcak sıcak yanında sarımsaklı yoğurt ile serves etmenizi tavsiye ederim.

Sevgiyle kalın…

Patlıcan Balığı Tarifi

Haz 24, 2020 | Yemekler | 0 yorum

İçindekiler
  • 8 adet patlıcan (çok kalın olmasın)
  • 3 adet yumurta (gerekirse tekrar ilave edebilirsiniz)
  • 1 su bardağı mısır unu 
  • 1 su bardağı un 
  • tuz
  • kızartmak için sıvı yağ

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Patlıcanları iyice yıkayın. Büyük bir tencereye su koyup kaynatın ve içine tuz koyun. Ardından patlıcanları içine koyup tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Daha iye anlamak için 25 dakika sonunda patlıcana çatal batırın rahat girip çıkıyorsa patlıcan pişmiş demektir.

Adım 2: Pişen patlıcanları bir kase içine doldurduğunuz suyun içine alın. Tek tek patlıcanları suyun içinden alıp kabuklarını soyun. Ben saplarını kesmiyorum ama isterseniz sap kısmını kesebilirsiniz. Ben yalnızca yaprakların uzun kısımlarını kesiyorum. Daha sonra önce ortadan ikiye sonra tekrar ikiye keserek dört dilim yapın patlıcanı. Eğer sap kısmını kesecekseniz o kısmı dibine kadar kesmeyin bir parmak kadar bırakarak dilimlere ayırın.

Adım 3: Yumurtayı biraz tuz ile çırpın. Un ve mısır ununu ayrı ayrı tabaklara alıp içlerine  biraz tuz koyup karıştırın. Hazırlamış olduğunuz patlıcanları önce unu sonra yumurtaya sonra mısır ununa bulayıp tepsiye alın. 

Adım 4: Tavaya bir parmaktan biraz fazla yağ koyup ısıtın. Patlıcanlardan içine koyup arkalı önlü pişirme esnasında patlıcanların üzerine hafif bastırarak kızartın. Kızaran patlıcanları sıcak sıcak yanında sarımsaklı yoğurt ile servis edin. Afiyet olsun.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)     Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori ——— Öğün Yemek Saati Şıhıl Mahşi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Şıhıl Mahşi Tarifi dolmaların şahı ünvanını sonuna kadar hak eden yemek tarifi.  Mahşi arapçada dolma demek....

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması Tarifi (Videolu Tarif)Kaç Kişilik? 4-6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiKara Lahana Sarması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Sarma bizim evin en çok sevilen yemeklerinden bir tanesi. Yaprak, lahana, pazı veya karalahana sarması denince...

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Tarifi (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 3-4Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiPırasa Köftesi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Köfte sevenler için çok lezzetli olduğunu düşündüğüm Pırasa Köftesi tarifi paylaşmak istedim. Özellikle...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This