Orijinal Magnolia Tarifi

Videolu Tarif

Sütlü tatlı sevenler için harika bir tarif…

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

50 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Orijinal Magnolia Tarifi, Nasıl Yapılır?

Tarif: Sibel Yalçın

Orijinal Magnolia Tarifi

Magnolia, sütlü tatlı sevenleri için ara katlarındaki bisküvi ve ister çilekli, ister muzlu hazırlayabileceğiniz çok hafif bir sütlü tatlı tarifi.

Ağır akşam yemeklerinden sonra veya kahve yanına çok yakışan hafif bir tatlı servis etmek isterseniz muzlu magnolia tarifini mutlaka deneyin.

Umuyorum yapıp afiyetle yersiniz. Sevgiyle kalın.

Orijinal Magnolia Tarifi, Nasıl Yapılır?

Nis 20, 2020 | Sütlü Tatlılar | 0 yorum

Magnolia Tarifi Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 200 ml krema
  • 1 paket kakaolu pötibör bisküvi (istediğiniz bir bisküviyi kullanabilirsiniz)
  • Biraz fındık (isteği bağlı)
  • Meyve

Orijinal Magnolia Yapılışı

Adım 1: Tencereye nişasta, un, yumurta ve şekeri koyun. Yavaş yavaş sütün yarısını ekleyerek çırpma teli ile karıştırın.

Adım 2: İyice karıştırdıktan sonra ocağa alın. Orta ateşte kalan sütü ekleyip devamlı karıştırarak pişirin. İyice koyulaşınca vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

Adım 3: Soğutmak için tepsiye dökün karıştırarak hem soğutun hem kabuk tutmasını engelleyin.

Adım 4: Tamamen soğuyunca karıştırma kabına alın mikserle 5 dakika karıştırın. Karıştırma esnasında kremayı ekleyin.

Adım 5: Bisküviyi blender dan geçirin bu esnada lezzet versin diye isterseniz içine fındık koyup birlikte blender dan geçirebilirsiniz.

Adım 6: Servis edeceğiniz bardağın en altına bisküvi koyup bastırın, kenarlarına meyve dilimleri koyup ortasına meyvelerin üzerine gelecek kadar muhallebi koyun. Bir kaç kez tezgaha vurun.

Adım 7: Üzerine tekrar bisküvi koyup hafifçe bastırın. Muhallebi koyun bardağı bir kaç kez tezgaha vurun en son bisküvi koyup üzerine yine hafifçe bastırın. İsterseniz bisküviyi üç kat yerine iki kat olarak koyabilirsiniz.

Adım 8: Bisküvi ve muhallebi bitene kadar bu şekilde bardaklara yerleştirin.​En az 4-5 saat buzdolabında bekletin. Bir gece beklerse daha güzel oluyor. Servisten önce istediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Çilekli Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?

Çilekli Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?

Çilekli Trileçe Tarifi hem bol sütlü. hem meyveli oluşuyla çok lezzetli bir sütlü tatlı tarifi. Daha önce sizlerle Karamel soslu trileçe ve Frambuaz soslu

Kupta Kardelen Tatlısı Tarifi

Kupta Kardelen Tatlısı Tarifi

Kupta Kardelen tatlısı, güzel İzmir’in nefis sütlü tatlı tarifi. Bu sefer kardelen tatlısı tarifini kupta deneyin. Kupta kardelen tatlısı kaşık kaşık