Nişastalı Elmalı Kurabiye

(Videolu Tarif)

Kaç Kişilik?

14

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Çay Saati

Nişastalı Elmalı Kurabiye Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetidir elmalı kurabiye.

Bu sefer hamurunu nişastalı olarak ve beş farklı şekilde yaptım. Videosunu izleyerek şekillerin nasıl yapıldığınız görebilirsiniz.

Ayrıca isterseniz elma yerine armut veya ayva kullanarak iç harcını yapabilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

Nişastalı Elmalı Kurabiye Tarifi

Mar 12, 2021 | Kurabiye ve Bisküviler | 2 Yorumlar

Nişastalı Elmalı Kurabiye Tarif Malzemeleri

  • 250 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
  • yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 dolu yemek kaşığı yoğurt (koyu kıvamlı)
  • 1 adet büyük yumurta
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tuzu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • un (kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak bir hamur olana kadar eklenecek)

İçi için;

  • 3-4 adet elma yarım
  • su bardağı toz şeker (çok tatlı sevmiyorsanız miktarı azaltabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı dolusu tarçın 
  • iri iri dövülmüş ceviz (dilediğiniz miktarda)

Üzeri için;

  • pudra şekeri

Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml.

NİŞASTALI ELMALI KURABİYE TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: İlk önce iç harcı hazırlayarak kurabiye yapımına başlayın. Elmaları rendeleyin, şekerle birlikte tavaya alıp yüksek ateşte suyunu çekene kadar pişirip kenara alın.

Adım 2: İç harç içerisine tarçın ve biraz iri dövülmüş ceviz veya fındık koyup karıştırın. Soğumasını bekleyin.

Adım 3: Hamur için oda sıcaklığında yumuşamış olan yağ, yumurta, sıvı yağ, yoğurt, pudra şekeri hepsini hamuru yoğuracağınız kaseye alıp karıştırın.

Adım 4: Nişasta, kabartma tozu, vanilya ve sirkeyi ekleyin. Önce bir bardak un ilave edip tüm malzemeyi spatula ile karıştırın. En son safhaya kadar elinizi hamurun içine sokmadan yavaş yavaş un ilave edin. 

Adım 5: En son elinizle hamuru yoğurup kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak bir hamur elde edin. Buzdolabı poşetine koyup yaklaşık 30 dakika kadar dolapta dinlendirin.

Adım 6: Hamuru dolaptan çıkardıktan sonra 2 mm kalınlığında açılacak. Videosunu izlerseniz orada sizlerle beş farklı şekilde elmalı kurabiye nasıl yapılır paylaştım.

Adım 7: Şekil verdiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. 170-175 derecede önceden ısıtmış olduğunuz fırında 20-25 dakika (kendi fırınınıza göre süreyi ayarlayın) açık pembe bir renk alana kadar pişirin.

Adım 8: Fırından çıkardıktan sonra biraz ılınmasını bekleyip pudra şekeri serpin. Sıcakken serperseniz hamur pudra şekerini emecektir. Soğuduktan sonra servis edin. Afiyet olsun…

2 Yorumlar

  1. Sevcan

    Ah ah annemin meşhur tarifi. Sizde görmek nasıl sevindirdi anlatamam Sibel Hanım

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      çok teşekkür ederim

      Yanıtla

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?

Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?

Tam Kıvamında Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır? diyenlerin aradığı tarif. Kış denince akla ilk gelen meyvelerden biri portakal olacaktır. C vitamini

Portakal Marmelatlı Kurabiye Tarifi

Portakal Marmelatlı Kurabiye Tarifi

Portakal Marmelatlı Kurabiye Tarifi, hem görüntüsü hem lezzetiyle herkesin çok beğeneceği bir kurabiye tarifi. Hep aynı kurabiye tariflerini yapmaktan