Nişastalı Elmalı Kurabiye

(Videolu Tarif)

Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti elmalı kurabiye tarifi…

Kaç Kişilik?

14

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Çay Saati

Nişastalı Elmalı Kurabiye Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetidir elmalı kurabiye.

Bu sefer hamurunu nişastalı olarak ve beş farklı şekilde yaptım. Videosunu izleyerek şekillerin nasıl yapıldığınız görebilirsiniz.

Ayrıca isterseniz elma yerine armut veya ayva kullanarak iç harcını yapabilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

Nişastalı Elmalı Kurabiye Tarifi

Mar 12, 2021 | Kurabiye ve Bisküviler | 0 yorum

İçindekiler
  • 250 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
  • yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 dolu yemek kaşığı yoğurt (koyu kıvamlı)
  • 1 adet büyük yumurta
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tuzu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • un (kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak bir hamur olana kadar eklenecek)

İçi için;

  • 3-4 adet elma yarım
  • su bardağı toz şeker (çok tatlı sevmiyorsanız miktarı azaltabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı dolusu tarçın 
  • iri iri dövülmüş ceviz (dilediğiniz miktarda)

Üzeri için;

  • pudra şekeri

Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml.

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: İlk önce iç harcı hazırlayarak kurabiye yapımına başlayın. Elmaları rendeleyin, şekerle birlikte tavaya alıp yüksek ateşte suyunu çekene kadar pişirip kenara alın.

Adım 2: İç harç içerisine tarçın ve biraz iri dövülmüş ceviz veya fındık koyup karıştırın. Soğumasını bekleyin.

Adım 3: Hamur için oda sıcaklığında yumuşamış olan yağ, yumurta, sıvı yağ, yoğurt, pudra şekeri hepsini hamuru yoğuracağınız kaseye alıp karıştırın.

Adım 4: Nişasta, kabartma tozu, vanilya ve sirkeyi ekleyin. Önce bir bardak un ilave edip tüm malzemeyi spatula ile karıştırın. En son safhaya kadar elinizi hamurun içine sokmadan yavaş yavaş un ilave edin. 

Adım 5: En son elinizle hamuru yoğurup kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak bir hamur elde edin. Buzdolabı poşetine koyup yaklaşık 30 dakika kadar dolapta dinlendirin.

Adım 6: Hamuru dolaptan çıkardıktan sonra 2 mm kalınlığında açılacak. Videosunu izlerseniz orada sizlerle beş farklı şekilde elmalı kurabiye nasıl yapılır paylaştım.

Adım 7: Şekil verdiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. 170-175 derecede önceden ısıtmış olduğunuz fırında 20-25 dakika (kendi fırınınıza göre süreyi ayarlayın) açık pembe bir renk alana kadar pişirin.

Adım 8: Fırından çıkardıktan sonra biraz ılınmasını bekleyip pudra şekeri serpin. Sıcakken serperseniz hamur pudra şekerini emecektir. Soğuduktan sonra servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Pancake

Pancake

Pankek (Pancake) (Videolu Tarif) Kahvaltı sofralarının en sevilen lezzeti... Kaç Kişilik? 8-10 Hazırlama Süresi 40 dakika Kalori ——— Öğün Kahvaltı Saati Pankek (Pancake) Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Özelikle ailece yapılan kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetidir...

Kaşık Helvası (Saray Helvası)

Kaşık Helvası (Saray Helvası)

Kaşık (Saray) Helvası (Videolu Tarif)Berat kandilinizi kutluyor ve sizlerle yöresel bir lezzet kaşık helvası tarifini paylaşmak istiyorum...Kaç Kişilik? 14Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay SaatiKaşık Helvası Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Ramazan ayının...

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Haşhaşlı Çörek (Videolu Tarif)Yumuşacık pamuk gibi bir lezzet...Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Haşhaşlı Çörek Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Çayınızın yanına yumuşacık pamuk gibi haşhaşlı çörek tarifi. Yumuşak hazırlanan hamur ile çok...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This