Nişastalı Elmalı Kurabiye
(Videolu Tarif)
Kaç Kişilik?
14
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
———
Öğün
Çay Saati
Nişastalı Elmalı Kurabiye Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetidir elmalı kurabiye.
Bu sefer hamurunu nişastalı olarak ve beş farklı şekilde yaptım. Videosunu izleyerek şekillerin nasıl yapıldığınız görebilirsiniz.
Ayrıca isterseniz elma yerine armut veya ayva kullanarak iç harcını yapabilirsiniz.
Sevgiyle kalın…
Nişastalı Elmalı Kurabiye Tarifi

Nişastalı Elmalı Kurabiye Tarif Malzemeleri
- 250 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
- yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 dolu yemek kaşığı yoğurt (koyu kıvamlı)
- 1 adet büyük yumurta
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tuzu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı sirke
- un (kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak bir hamur olana kadar eklenecek)
İçi için;
- 3-4 adet elma yarım
- su bardağı toz şeker (çok tatlı sevmiyorsanız miktarı azaltabilirsiniz)
- 1 çay kaşığı dolusu tarçın
- iri iri dövülmüş ceviz (dilediğiniz miktarda)
Üzeri için;
- pudra şekeri
Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml.
NİŞASTALI ELMALI KURABİYE TARİF VİDEOSU
Adım Adım Tarif
Adım 1: İlk önce iç harcı hazırlayarak kurabiye yapımına başlayın. Elmaları rendeleyin, şekerle birlikte tavaya alıp yüksek ateşte suyunu çekene kadar pişirip kenara alın.
Adım 2: İç harç içerisine tarçın ve biraz iri dövülmüş ceviz veya fındık koyup karıştırın. Soğumasını bekleyin.
Adım 3: Hamur için oda sıcaklığında yumuşamış olan yağ, yumurta, sıvı yağ, yoğurt, pudra şekeri hepsini hamuru yoğuracağınız kaseye alıp karıştırın.
Adım 4: Nişasta, kabartma tozu, vanilya ve sirkeyi ekleyin. Önce bir bardak un ilave edip tüm malzemeyi spatula ile karıştırın. En son safhaya kadar elinizi hamurun içine sokmadan yavaş yavaş un ilave edin.
Adım 5: En son elinizle hamuru yoğurup kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak bir hamur elde edin. Buzdolabı poşetine koyup yaklaşık 30 dakika kadar dolapta dinlendirin.
Adım 6: Hamuru dolaptan çıkardıktan sonra 2 mm kalınlığında açılacak. Videosunu izlerseniz orada sizlerle beş farklı şekilde elmalı kurabiye nasıl yapılır paylaştım.
Adım 7: Şekil verdiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. 170-175 derecede önceden ısıtmış olduğunuz fırında 20-25 dakika (kendi fırınınıza göre süreyi ayarlayın) açık pembe bir renk alana kadar pişirin.
Adım 8: Fırından çıkardıktan sonra biraz ılınmasını bekleyip pudra şekeri serpin. Sıcakken serperseniz hamur pudra şekerini emecektir. Soğuduktan sonra servis edin. Afiyet olsun…
2 Yorumlar
Bir İçerik Gönder
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Çıtır Yufkalı Havuçlu Kabak Salatası Tarifi
Çıtır Yufkalı Havuçlu Kabak Salatası Tarifi, çok hafif bir salata tarifi. Özellikle üzerine hazırlanan çıtır yufkayı mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Kıymalı Soğan Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Soğan Dolması, daha önce yemediyseniz mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri. Kıymalı soğan dolması yöresel lezzetlerimizden. Şimdi çok az malzemeyle
Efi Badem Kurabiyesi Tarifi
Gökçeada’nın meşhur Efi Badem Kurabiyesini evinizde hem çok kısa bir sürede, hem çok az maliyetle siz yapabilirsiniz. Efi badem kurabiyesi bildiğiniz
Ah ah annemin meşhur tarifi. Sizde görmek nasıl sevindirdi anlatamam Sibel Hanım
çok teşekkür ederim