Naked Cake – Çıplak Pasta

(Videolu Tarif)

Özel günlerinizde kendi pastanızı kendiniz yapabilirsiniz…

Kaç Kişilik?

12

Hazırlama Süresi

120 dakika

Kalori

———

Öğün

Çay Saati

Çıplak Pasta Tarifi (Naked Cake)

Tarif: Sibel Yalçın

Bugün benim doğum günüm.

Bir çok kez pastalar yaptım ama ilk kez kendi doğum günü pastamı kendim hazırladım.

Pasta olarak tercihim uzun zamandır denemek istediğim Naked Cake (Çıplak Pasta) oldu. Yüksek katlı içinde bol krema ve meyve olduğu için, kek dokusu sert olan bu keki ben biraz süt ile ıslatarak yaptım. Islatma işlemini abartmadan yapmanızı tavsiye ederim.

Tüm püf noktaları ile videosunu izleyerek çok kolay bir şekilde sizde özel günlerde kendi pastanızı yapabilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

Naked Cake – Çıplak Pasta Tarifi – Nasıl Yapılır?

Şub 4, 2021 | Pastalar | 0 yorum

pasta

Naked Cake – Çıplak Pasta Malzemeleri

  •  4 adet L boy yumurta (oda sıcaklığında)
  • 250 gr toz şeker
  • 200 ml sıvı yağ
  • 200 ml süt (oda sıcaklığında)
  • 280 gr un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi 

Kreması için;

  • 50 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 200 gr pudra şekeri
  • 120 gr beyaz çikolata (benmari usulü eritilmiş)
  • 200 gr krem peynir
  • Yarım su bardağından biraz az ılık süt içinde 1 tatlı kaşığı toz şekeri eritip keki ıslatmakta kullanın.
  • 1 poşet krem şantiyi, yarım su bardağı soğuk su ile iyice karıştırıp dışını kaplamada kullanın.
  • Dilediğiniz bir meyve

NAKED CAKE TARİF VİDEOSU

Naked Cake – Çıplak Pasta Tarifi Yapılışı

Adım 1:  Pasta yapımına başlamadan önce, 18 cm lik kelepçeli kalıbın içini tarif videosunu izleyerek yağlı kağıt ile kaplayın. Un, kabartma tozu, karbonat ve vanilyayı üç kez eleyerek kenara alın.

Adım 2: Mutlaka bir gün önceden kek ve kremayı hazırlayıp dolaba kaldırın. Kek için yumurtayı karıştırma kabına alın karıştırmaya başlayın. Yavaş yavaş toz şekeri ekleyerek iki kat hacim kazanana kadar karıştırın.

Adım 3: Mikseri en düşüğe getirin. Unu eklemeye başlayın, unun hiç topak kalmadan karışması ama aynı zamanda yumurtanın hacminin de yok olmaması gerekiyor. Unu 3-4 seferde ekleyip en son mikseri en yüksek derecesine getirip otuz saniye karıştırıp kapatın. En son bakın içinde topaklar varsa spatula ile daireler çizerek yavaşça unu yedirin.

Adım 4: Hazırlamış olduğunuz kalıbın içine boşaltın, üzerini düzleştirip bir kaç kez tezgaha vurup fırına verin. Ben keki fırına vermeden on dakika önce 200 derecede çalıştırdım. Keki fırına verinde dereceyi 190 yaptım. 50 dakika sonra 180 de pişirmeye devam ettim. Kek yüksek bir kek olduğu için pişmesi uzun sürüyor. 50 dakika sonra çöp şiş batırın (muhtemelen pişmemiş olacak ama tedbirli olmak lazım) pişmemiş ise pişirmeye devam edin. Benim fırınımda 70-80 dakika arasında pişti.

Adım 5: Pişen keki 5 dakika da fırın içinde bıraktım, daha sonra çıkarıp iyice soğumasını bekledim. Soğuyan keki streç film ile kaplayıp buzdolabına kaldırdım. Ertesi gün en üst kabarık olan kısmını düzgün bir şekilde kesip aldım. Kalan keki eşit kalınlıkta üç eşit parçaya tırtıklı bıçak ile kestim.

Adım 6: Krema için oda sıcaklığında tereyağın içine yavaş yavaş pudra şekerini ekleyerek iyice karıştırın. Kum kum olacak. Krem peyniri yavaş yavaş yine mikser ile karıştırmaya devam ederek karıştırın. Arada tadına bakın ağıza pütür pütür pudra şekeri gelmeyene kadar karıştırın. En son benmari usulü eritmiş olduğunuz çikolatayı ilave edin. Üzerine streç film ile kaplayıp buzdolabına kaldırın. En az 4 saat bekleyecek ama ilk başta yazdığım gibi kek ve kremayı bir gün önceden hazırlamanızı tavsiye ederim.

Adım 7: Montaj yapacağınız gün krem şantiyi süt ile karıştırın. Ilık süt içinde şekeri eritip soğutup yanınıza alın. Çilekleri yıkayıp iyece havlu kağıt ile kurulayın. Pastanın en alt bölümünü keki kat kat yerleştirirken en üste yerleştirin. Üst yüzeyin daha muntazam olması için.

Adım 8: Birinci keki servis tabağına alın. Çok az süt ile ıslatın kremayı önce kenarına sıkın, sonra ortasına biraz krema yayın. Kalın kalın dilimlenen meyveyi ortaya yerleştirin. Üzerine konacak kekin alt kısmının ortasına biraz krema sürüp meyvenin üzerine bu keki kapatın. (lütfen videosunu izleyin. Tüm katları bu şekilde yerleştirin.

Adım 9: Kekin kenarlarında çökmeler varsa buraları meyve ve krema ile doldurarak her tarafın eşit kalınlıkta olmasını sağlayın. En son krem şantiyi önce kalın bir tabaka halinde sürün sonra adı üzerinde çıplak pasta yaptığımız için, çok ince bir tabaka halinde üzerinde kalacak şekilde spatula ile fazlalığı alın. Eğer o gün servis etmeyecekseniz üzerini süslemeyin streç filim ila kaplayarak kaldırın. Yoksa üzerine ister meyve isterseniz taze çiçeklerle süsleyerek servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kütük Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

Kütük Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

Özellikle yılbaşı akşamı sofralarının tatlı lezzeti, Orijinal adı “Buche de Noel” olan Kütük Pasta nasıl yapılır? Sizlerle daha önce paylaştığım Kütük Pasta

Portakal Soslu Pasta Tarifi

Portakal Soslu Pasta Tarifi

Tadına doyulmaz bir lezzet Portakal soslu pasta tarifi. Pastanın yumuşacık pamuk gibi bir keki var. Aynı zamanda üzerinde nefis kreması ve efsane portakal sosu