Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif…

Kaç Kişilik?

12-14

Hazırlama Süresi

50 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Tarif: Sibel Yalçın

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı yapmak için aldığım Kemal Paşa Tatlısı paketinde 44 adet tatlı vardı.

Ben büyük kare borcama 36 adetini dizdim tabi kalanı ziyan olmadı afiyetle yedik:)

Paketin üzerinde yazan ölçülerinde yarısını kullandım.

Ben kendi yaptığım ölçülerle tarifi sizlerle paylaşıyorum eğer sizin aldığınız paketten farkı sayıda kemal paşa çıkarsa siz sayıya göre ölçülerde oynama yapabilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml dir…

  • 1 paket kemal paşa (Pakette 44 adet vardı)
  • 3 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı toz şeker

Üzeri için;

  • 1 poşet krem şanti
  • 1,5 su bardağı süt
  • antep fıstığı

Muhallebisi için;

  • 1,5 lt süt
  • 2 çorba dolusu kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı dolusu pirinç unu
  • 2 çorba kaşığı dolusu buğday nişastası
  • 6 çorba kaşığı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya

Adım Adım Tarif

Adım 1: Tencereye şeker ve suyu ekleyip şeker eriyene kadar karıştırarak pişirmeye başlayın.

Adım 2: Şeker eriyip biraz kaynayınca kemal paşaları içerisine bırakın.

Adım 3: Büyük ve yayvan bir tencere kullanırsanız çok daha rahat pişecektir.

Adım 4: Orta ateşte karıştırmadan arada tencereyi sallayarak kemal paşaların pişmesini sağlıyorsunuz.

Adım 5: Bir taraftan muhallebisi için gereken malzemeleri (hindistan cevizi hariç) bir tencereye alın ve devamlı karıştırarak kaynatın.

Adım 6: Kaynamaya başlayınca hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyin biraz daha kaynadıktan sonra ocaktan alın.
Ilınana kadar ara sıra karıştırın üzeri kabuk tutmasın.

Adım 7: Pişen Kemal paşaları tepsiye dizin. Üzerine kalan şerbetin dökün.

Adım 8 : Biraz soğuduktan sonra ılınan muhallebiyi dökün. Tamamen soğuduktan sonra krem şanti ve sütü çırpıp üzerine dökün en son antep fıstığı veya istediğiniz bir malzeme ile süsleyin.
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Süt Helvası Tarifi

Süt Helvası Tarifi

Süt Helvası Tarifi (Videolu Tarif)Bursa yöremizin meşhur süt helvası tarifi...Kaç Kişilik? 5-6Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Süt Helvası Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Bursa yöremize ait olan meşhur Süt helvası tarifini sizlerle paylaşmak istedim....

Soğuk Baklava Tarifi

Soğuk Baklava Tarifi

Soğuk Baklava (Videolu Tarif)Son günlerin fenamon tatlı tarifi Soğuk Baklava tarifi...Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Soğuk Baklava Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Son günlerin çok sevilen lezzeti soğuk baklava tarifi. Hazır baklavalık...

Pişirmeden Sütlü Tatlı Tarifi

Pişirmeden Sütlü Tatlı Tarifi

Pişmeyen Sütlü Tatlı (Videolu Tarif) Çok kısa sürede meyveli sütlü tatlı yapacaksınız...Kaç Kişilik? 4Hazırlama Süresi 30 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Pişirmeden Sütlü Tatlı Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Sütlü tatlı sevip, uzunca ocak başında pişirmek istemeyenler...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This