Muhallebili Kadayıf Tatlısı Videolu Tarif

Şerbetli tatlı olmasına rağmen ara katında bulunan muhallebi dolayısı ile, hafif bir tatlı tarifi…

Kaç Kişilik?

16-20

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

288

Öğün

Çay Saati

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Tarif: Sibel Yalçın

Muhallebili kadayfı tatlısı yapıp yediğiniz zaman göreceksinizki şerbetli bir tatlı olmasına rağmen çok hafif bir tatlı tarifi.

Bu hafifliği sağlayanı ara kadındaki muhallebi olduğunu düşünüyor. Bayramları baklava yerine farklı tatlı tarifi arayanlar için herkesin beğeneceği bu kadayıf tatlısını öneririm.

Sevgiyle kalın…

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

tarafından | May 28, 2018 | Şerbetli Tatlılar | 0 yorum

İçindekiler
  • 500 gram taze kadayıf
  • 1 litre süt
  • 3 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 150 gr tereyağ
  • Şerbeti için;
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Kadayıfı bir kaç saat önceden büyük bir tepsiye elimizle didikleyerek yayıp kurumasını sağlayın.

Adım 2: Şerbeti için suyu, şekeri tencereye koyup anara karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan bir kaç dakika sonar limon suyunu koyup 2 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Adım 3: Vanilya ve yağ hariç diğer malzemelerin hepsini tencereye alıp devamlı karıştırarak, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. En son vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

Adım 4: Kuruması için bıraktığımız kadayıfın yarısından biraz faslasını, tatlıyı pişireceğiniz tepsiye yayıp üzerine soğuyan muhallebiyi kaşık kışık eşit bir şekilde yayın. Daha sonra kalan baklavayı muhallebinin üzerine yine eşit bir şekilde yayın.

Adım 5: Yağı eritip kadayıfın üzerine eşit bir şekilde gezdirin. Hazır olan tatlıyı 200 derecede önceden iyice ısınmış olan fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Adım 6:Kızaran tatlıyı fırından çıkarıp bir kaç dakika bekleyip üzerine soğuk şerbeti dökün. Şerbetini çekip iyice soğuduktan sonra üzerini ceviz, fındık veya antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 288 Kcal

Karbonhidrat : 47.1 g
Protein : 4 g

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Soğuk Baklava Tarifi

Soğuk Baklava Tarifi

Soğuk Baklava (Videolu Tarif)Son günlerin fenamon tatlı tarifi Soğuk Baklava tarifi...Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Soğuk Baklava Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Son günlerin çok sevilen lezzeti soğuk baklava tarifi. Hazır baklavalık...

Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi

Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi

Haşhaşlı Sultan Tatlısı Videolu Tarif Şerbetli tatlı sevenler için Haşhaşlı Sultan Tatlısı tarifi... Kaç Kişilik? 12-14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Bayramlarda aklımıza gelen ilk şey...

Havuçlu Revani Tarifi

Havuçlu Revani Tarifi

Havuçlu Revani Videolu TarifRevani sevenler için harika bir lezzet Havuçlu Revani...Kaç Kişilik? 10 - 12Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Havuçlu Revani Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Revani sevenler için değişik bir lezzet. Havuçlu revani tarifi...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This