Midye Tatlısı Tarifi
Önce görüntüsü sonra lezzeti ile herkesten tam not alacak bir şerbetli tatlı tarifi…
Kaç Kişilik?
18
Hazırlama Süresi
90 dakika
Kalori
313
Öğün
Çay Saati
Midye Tatlısı Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Özellikle bayramlarda ne tatlı yapsam derken Midye Tatlısı tarifini gördüm.
Tabi ki önce görüntüsü çok hoşuma gitti, sanki yapılışı biraz zor gelmişti ama yaparken çok keyif aldım hiç zor bir tatlı değilmiş.
Birde çıtır çıtır lezzeti ile çok seveceğiniz bir şerbetli tatlı tarifi.
Sevgiyle kalın…

İçindekiler
Hamuru için;
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 çay bardağı buğday nişastası
- 3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
- yarım paket kabartma tozu
- 1 silme çay kaşığı tuz
- Ayrıca açma işleminde kullanmak için buğday nişastası
Üzeri için;
- 150 gr tereyağ
İçi İçin;
- Ceviz
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı limon suyu

Besin Değerleri (1 Kişi)
Kalori : 313 Kcal
Karbonhidrat : 40.2 g
Protein : 4.4 g

Adım Adım Tarif
Adım 1: Hamur için gereken kuru malzemeleri eleyin. Sıvı malzemeleri hamur yoğurma kabı içine alıp karıştırın ve yavaş yavaş kuru malzemeleri ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam olana kadar yoğurun.
Adım 2: Hamuru 10 eşit parçaya bölün ve üzerine kuru bir bez örterek dinlendirin. Daha sonra bezeleri çok az nişasta ile tabak büyüklüğünde açın.
Adım 3: Açtığınız bezeleri aralarına çok az nişasta serperek üst üste koyun. En üst hamura nişasta koymayın. Daha sonra oklava ile açabildiğiniz kadar açın.
Adım 4: Sonra sıkı sıkı sararak rulo yapın ve Bir parmak kalınlığında dilimleyin. Merdane yardımı ile kestiklerinizi biraz açıp içine ceviz doldurun ve ağzını kapatarak tepsiye dizin. Bütün hamurları bu şekilde bitirip. Erittiğiniz kızgın yağdan kaşık kaşık üzerlerine gezdirin. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında kızartın.
Adım 5: Hamur soğuk şerbet ılık olacağı için tatlı fırından çıktıktan sonra şerbeti hazırlayın.
Adım 6: Şeker ve suyu kaynatın kapatmaya yakın limon suyunu ekleyin ocaktan aldıktan sonra ılınınca tatlının üzerine dökün. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Soğuk Baklava Tarifi
Soğuk Baklava (Videolu Tarif)Son günlerin fenamon tatlı tarifi Soğuk Baklava tarifi...Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Soğuk Baklava Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Son günlerin çok sevilen lezzeti soğuk baklava tarifi. Hazır baklavalık...
Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi
Haşhaşlı Sultan Tatlısı Videolu Tarif Şerbetli tatlı sevenler için Haşhaşlı Sultan Tatlısı tarifi... Kaç Kişilik? 12-14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori Öğün Çay Saati Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Bayramlarda aklımıza gelen ilk şey...
Havuçlu Revani Tarifi
Havuçlu Revani Videolu TarifRevani sevenler için harika bir lezzet Havuçlu Revani...Kaç Kişilik? 10 - 12Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori Öğün Çay Saati Havuçlu Revani Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Revani sevenler için değişik bir lezzet. Havuçlu revani tarifi...
0 Yorum