Midye Tatlısı Tarifi

Önce görüntüsü sonra lezzeti ile herkesten tam not alacak bir şerbetli tatlı tarifi…

Kaç Kişilik?

18

Hazırlama Süresi

90 dakika

Kalori

313

Öğün

Çay Saati

Midye Tatlısı Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Özellikle bayramlarda ne tatlı yapsam derken Midye Tatlısı tarifini gördüm.

Tabi ki önce görüntüsü çok hoşuma gitti, sanki yapılışı biraz zor gelmişti ama yaparken çok keyif aldım hiç zor bir tatlı değilmiş.

Birde çıtır çıtır lezzeti ile çok seveceğiniz bir şerbetli tatlı tarifi.

 

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

Hamuru için;

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı buğday nişastası
  • 3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • Ayrıca açma işleminde kullanmak için buğday nişastası

Üzeri için;

  • 150 gr tereyağ

İçi İçin;

  • Ceviz

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 313 Kcal

Karbonhidrat : 40.2 g

Protein : 4.4 g

Adım Adım Tarif

Adım 1: Hamur için gereken kuru malzemeleri eleyin. Sıvı malzemeleri hamur yoğurma kabı içine alıp karıştırın ve yavaş yavaş kuru malzemeleri ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam olana kadar yoğurun.

Adım 2: Hamuru 10 eşit parçaya bölün ve üzerine kuru bir bez örterek dinlendirin. Daha sonra bezeleri çok az nişasta ile tabak büyüklüğünde açın.

Adım 3: Açtığınız bezeleri aralarına çok az nişasta serperek üst üste koyun. En üst hamura nişasta koymayın. Daha sonra oklava ile açabildiğiniz kadar açın.

Adım 4: Sonra sıkı sıkı sararak rulo yapın ve Bir parmak kalınlığında dilimleyin. Merdane yardımı ile kestiklerinizi biraz açıp içine ceviz doldurun ve ağzını kapatarak tepsiye dizin. Bütün hamurları bu şekilde bitirip. Erittiğiniz kızgın yağdan kaşık kaşık üzerlerine gezdirin. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında kızartın.

Adım 5: Hamur soğuk şerbet ılık olacağı için tatlı fırından çıktıktan sonra şerbeti hazırlayın.

Adım 6: Şeker ve suyu kaynatın kapatmaya yakın limon suyunu ekleyin ocaktan aldıktan sonra ılınınca tatlının üzerine dökün. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Ay Tatlısı Tarifi

Ay Tatlısı Tarifi

Ay Tatlısı Videolu Tarif Herkesin kolaylıkla yapabileceği bir baklava tarifi... Kaç Kişilik? 20 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori 427 Öğün Çay Saati Ay Tatlısı Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Yılar önce 2011 yılının Kurban Bayramında yine Ay tatlısı tarifi ile...

Fındıklı Şekerpare Tarifi

Fındıklı Şekerpare Tarifi

Fındıklı Şekerpare Videolu TarifBayramların vazgeçilmez tatlı tariflerinden...Kaç Kişilik? 20Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Çay SaatiFındıklı Şekerpare Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Bayramların vazgeçilmez tatlı tarifidir kendisi:) Şekerpare. Daha önce...

Un Helvası

Un Helvası

Un Helvası Videolu Tarif Kandil denince dualar eşliğinde kavrulan lezzet. Kaç Kişilik? 20 Hazırlama Süresi 40 dakika Kalori   Öğün Çay Saati Un Helvası Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Un helvası kandil günleri dualar eşliğinde kavrulup konuya komşuya dağıtılan...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This