Mayasız Lavaş

Videolu Tarif

Pratik çok çabuk hazırlanan Lavaş tarifi…

Kaç Kişilik?

6

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

 

Öğün

Yemek Saati

Mayasız Lavaş Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Çok kısa sürede hazırlanan Mayasız Lavaş Tarifi.

Mayalama süresi olmadığı için hazırladığınız zaman açıp pişiriyorsunuz.

Tabi vaktiniz varsa biraz hamuru dinlendirebilirsiniz.

Benim çiğ köfte yanına yaptığım bu Lavaş tarifini isterseniz tavuk, isterseniz et yanına hatta kahvaltı için hazırlayabilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

Mayasız Lavaş Tarifi

May 14, 2020 | Kahvaltılık, Tuzlular, Yemekler | 0 yorum

İçindekiler

Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml’dir

6 adet Lavaş için

  • yarım su bardağı su
  • yarım çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ veya sıvı yağ

Adım Adım Tarif

Adım 1: Kase içine suyu, tuzu ve yağı koyup karıştırın.

Adım 2: Önce 1 su bardağı unu ekleyip karıştırın. Daha sonra elinizle yavaş yavaş ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edene kadar hamuru yoğurun.

 

 

Adım 3: Hamuru hazırladıktan sonra 6 eşit bezeye bölüp yuvarlayın. Daha sonra üzerine bir bez örtün.

Adım 4: İlk hazırladığınız bezeden başlayarak un altına ve üstüne un serperek bezeyi bir tatlı tabağı büyüklüğünde açın.

Adım 5: Tüm bezeleri bu şekilde açarak bir sofra bezi arasına alın. Tavayı ısıtarak arkalı önlü hamurları pişirin. Hamur pişerken üst taraf önce şeffaf bir renk alıyor sonra kuruyor o zaman hamuru çevirin. Mutlaka ateşi kontrol edin bir süre sonra tava çok kızıp hamurları yakabilir.

Adım 6: Pişen lavaşları bir bez altına alıp orada bekletin dilediğiniz zaman servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

TARİF VİDEOSU

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi

Portakal Kabuğu Reçeli (Videolu Tarif)Tatlı niyetine bile yenilebilecek, portakal kabuğu reçeli...Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Kahvaltı SaatiPortakal Kabuğu Reçeli Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Portakal kabuğu reçeli, benim çok sevdiğim bir...

Kestane Marmelatı Tarifi

Kestane Marmelatı Tarifi

Kestane Marmelatı Videolu Tarifİster kahvaltıya, ister kurabiye, pastaya...Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün KahvaltıKestane Marmelat Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Hep marmelat yapmayı reçel yapmaktan daha çok sevmişimdir. Hem kıvamını tutturmak...

Fellah Köftesi Tarifi

Fellah Köftesi Tarifi

Fellah Köftesi Videolu Tarif Bulgur sevenlerin çok beğeneceği bir lezzet Fellah köftesi... Kaç Kişilik? 4-6 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ——— Öğün Akşam Yemeği Kurabiye Kek Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Adana, Antakya ve Hatay yörelerimizin meşhur köftesi olan...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This