Lokum Kek Tarifi

(Lamington)

Avustralya’dan nefis bir lezzet Lamington….

Kaç Kişilik?

12

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Çay Saati

Lokum Kek Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Avustralya kökenli bir kek Lamington. Güney Afrika, Avustralya-Asya’da pastanelerde yaygın olan. İkiye bölünüp krema veya reçel ile servis edilen bir kek tarifi.

Lokum kek olarak bir çok yemek kitabında tarifi olan keki biz çok beğendik. Ben kullanmadım ama 1 veya 2 limon kabuğu rendesi de kullanabilirsiniz.

İftar sonrası çayınızın yanına çok yakışır:)

Sevgiyle kalın…

Lokum Kek (Lamington)

Ağu 9, 2012 | Kekler ve Çörekler | 0 yorum

İçindekiler
  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 200 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çimdik tuz

Sosu için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • üzeri için 2 su bardağı hindistan cevizi rendesi

Adım Adım Tarif

Adım 1: Kuru malzemelerin hepsini bir kase içerisine eleyin. Tereyağı ve toz şekeri (çok tatlı sevmiyorsanız şeker miktarını biraz azaltabilirsiniz) krema kıvamında olana kadar çırpın.

Adım 2: Oda sıcaklığındaki yumurtaları tek tek karışıma ilave edin. Sütü ekleyip karıştırdıktan sonra unu üç kerede çok fazla çırpmadan karışıma ekleyin.

Adım 3: En son spatula ile şöyle bir karıştırıp önceden yağladığımız dikdörtgen bor cam tepsiye karışımı dökün. Spatula yardımı ile hamuru eşit bir şekilde düzleyin.

Adım 4: Önceden iyice ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız kekin iyice soğumasını bekleyin.

Adım 5: Keki fırına attığınızda sosunu hazırlayın. Bunun için şeker, kakao ve sütü tencereye koyup kaynatın. Bir iki taşım kaynadıktan sonra tereyağı ekleyip yağ eriyince ateşten alıp ara sıra karıştırarak soğutun.

Adım 6: Bir tepsi veya kaseye hindistan cevizini koyun. Soğuyan kekimizi istediğimiz büyüklükte kare veya dikdörtgen kesip soğuyan sosa çatal yardımı ile her tarafını bulayıp daha sonrada hindistan cevizine bulayıp servis tabağına dizin. Kekiniz servise hazır. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Lor Peynirli Kek

Lor Peynirli Kek

Lor Peynirli Kek Tarifi  Çok hafif bir lezzet...Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Lor Peynirli Kek Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Lor peynirli kek tarifini yaptığınız da, lor peynirinin verdiği bir hafiflik olduğunu yerken fark...

Şeftalili Alt Üst Kek Tarifi

Şeftalili Alt Üst Kek Tarifi

Şeftalili Alt Üst Kek Videolu TarifYazın favoriniz olacak bir kek tarifi. Şeftalili alt üst kek tarifi.Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Şeftalili Alt Üst Kek Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Şeftalili alt üst kek, üzerindeki meyvenin...

Donut Kek Tarifi

Donut Kek Tarifi

Donut Kek Videolu TarifÇok farklı bir lezzet olan dokusu harika Donut Kek Tarifi...Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Donut Kek Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Donut Kek Tarifi. Tarifi yaparken ara katına kullandığınız fındık kreması...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This