Limon Kremalı Meyveli Pasta

Bol meyveli, limon kremalı nefis bir pasta tarifi…

Kaç Kişilik?

12-14

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Limon Kremalı Meyveli Pasta

Tarif: Sibel Yalçın

Haftaya bu güzel pasta tarifiyle başlamak istedim.

Malum okullar tatil oldu ve birçok kişi tatil için bir yerlere gidiyor bizde tatili fırsat bilip Ankara’ya kardeşimi ve gelinimizi ziyarete gidiyoruz. Dönüşte yeni tariflerle inşallah buluşmak üzere sevgiyle kalın:)
Üzerine istediğiniz meyve çeşidini kullanacağınız ve hem pandispanyası hemde kreması şahane limonlu pasta tarifi.

Sevgiyle kalın

İçindekiler

Pandispanya Malzemesi

  • 4 adet yumurta
  • 4 kahve fincanı un
  • 4 kahve fincanı toz şeker
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 2 çorba kaşığı sıcak su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Krema Malzemesi

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • yarım limon suyu
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya

Krem Şantisi İçin

  • 2 poşet krem şanti
  • 2 su bardağı süt
  • istediğiniz meyve çeşitleri
  • 1 paket muz jölesi (kutunun üzerindeki tarife göre hazırlanmış)

Adım Adım Tarif

Adım 1: Pandispanya Tarifi:
Yumurta ve şekeri yaklaşık 15 dakika köpük olana kadar çırpın. Daha sonra limon kabuğunu ekleyip Spatula ile aşağıdan yukarıya dairesel hareketlerle unu ve sıcak suyu iki kerede ilave et.
Unu karışıma yedirir yedirmez karıştırmayı bırak (22 cm lik kelepçeli kalıp) yağlı kağıt serdiğin kalıba döküp daha önceden ısıttığın 170 derecelik fırında pişir.

Adım 2:Krema Tarifi:
Bütün malzemeleri (yağ ve vanilya hariç) karıştırıp pişir.  Muhallebi fokurdamaya başlayınca ocağı kısıp 1 dakika daha pişirdikten sonra kenara alın. Vanilya ve yağı ekleyip mikserle 5 dakika karıştırın. Ara sıra karıştırarak soğumasını sağlayın.

Adım 3: Krem şanti için iki poşet krem şantiyi 2 su bardağı soğuk süt ile karıştırıp buzdolabında bekletin. Krema iyice soğuyunca krem şantiden 1 kaşık içerisine koyup karıştırın.

Adım 4: Pastanın Monte Edilmesi:
Pandispanya iyice soğuduktan sonra üç eşit parçaya bölün. 1 su bardağı su içerisine biraz limon suyu sıkıp şeker ile karıştırın
Her pandispanya katını  bu su ile ıslatacağız,
Birinci kat pandispanyayı biraz limonlu su ile ıslatıp üzerine kremanın yarısını koyup yayın.
İkinci kat pandispanyayı koyup biraz limon suyu ile ıslatıp kalan kremayı koyun.
Üçüncü ve son kat pandispanyayı koyup yine limon suyu ile ıslatın.
Buzdolabında 1 saat bekletin.

Adım 5: Daha sonra çıkarıp üzerini ince bir tabaka halinde krem şanti ile kaplayın. Yıldız uç taktığımız krema torbasına kalan kremşantiyi koyup pastanın kenarına aşağıdan yukarıya doğru çubuklar yapın.

Adım 6: Meyveleri dilimleyip pastanın üzerini süsleyin. Jöleyi kutusunun üzerindeki tarife göre hazırlayıp iyice ılınınca meyvelerin üzerini kaplayacak kadar yavaş yavaş akıtmadan meyvelerin üzerine kaplayıp pastayı buzdolabına kaldırın. Servisten 20 dakika önce pastayı buzdolabından çıkarın. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Çilekli Pasta Tarifi

Çilekli Pasta Tarifi

Çilekli Pasta Tarifi (Videolu) Enfes kreması ile istediğiniz meyve ile hazırlayabileceğiniz bir pasta tarifi... Kaç Kişilik? 12 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Çilekli Pasta Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın İstediğiniz meyve ile...

İsviçre Rulo Kek Tarifi

İsviçre Rulo Kek Tarifi

İsviçre Rulo Kek Videolu TarifSünger gibi kabarık ve yumuşacık rulo kek tarifi.Kaç Kişilik? 126Hazırlama Süresi 0 dakikaKalori  Öğün Çay Saati İsviçre Rulo Kek Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Kasırga Kek tarifinden sonra benim favorim olan Rulo kek tarifi....

Jöleli Pasta Tarifi

Jöleli Pasta Tarifi

Jöleli Pasta Videolu Tarif Her mevsim ayrı meyve ile yapabileceğiniz muhteşem bir lezzet... Kaç Kişilik? 12-16 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori   Öğün Çay Saati Jöleli Pasta Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Bu tarife jöleli pasta da diyebiliriz tatlıda. Daha...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This