Kupta Kardelen Tatlısı Tarifi (Videolu)

KUPTA KARDELEN TATLISI TARİF VİDEOSU

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Çay Saati

Kupta Kardelen Tatlısı Tarifi

Kupta Kardelen tatlısı, güzel İzmir’in nefis sütlü tatlı tarifi.

Bu sefer kardelen tatlısı tarifini kupta deneyin. Kupta kardelen tatlısı kaşık kaşık yiyeceğiniz sütlü tatlılarından bir tanesi. Keki, muhallebisi ile tam kıvamında kardelen tatlısı.

Kaşığı kat kat lezzete daldırıyorsunuz. Tarif videosunu izlediğiniz zaman her katın ayrı bir lezzet olduğunu göreceksiniz.

Misafire, çaya, kahveye nefis bir sütlü tatlı olan kardelen tatlısını deneyin. Deneyenlerden mutlaka yorum bekliyorum.

İki sütlü tatlı önerisi ile sevgiyle kalın.

Raffaello Muhallebisi Tarifi

Süt Helvası Tarifi

Kupta Kardelen Tatlısı Tarifi

Eki 10, 2022 | Sütlü Tatlılar | 0 yorum

sütlü tatlı tarifi

Kupta Kardelen Tatlısı Malzemeleri

Kek için;

  • 3 adet L boy yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı su
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml.

Kreması için;

  • yarım su bardağı nişasta
  • yarım su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 litre süt
  • 80 gram beyaz çikolata
  • 1 paket vanilya
  • 200 ml krema

Islatmak için;

  • 150 ml süt
  • 100 ml krema

Ganaj için;

  • 100 ml krema
  • 60 gr sütlü veya bitter çikolata

Ara kat ve üzeri için;

  • Ceviz, fındık veya Antep fıstığı
  • Hindistan cevizi

KUPTA KARDELEN TATLISI TARİF

Adım 1: Kek için oda sıcaklığındaki yumurtayı kaseye alın. Toz şekeri yavaş yavaş ekleyin. Yumurta ve şekeri rengi açılıp hacim alana kadar mikserle karıştırın.

Adım 2: Karışıma kuru malzemeleri ilave edin. İster mikserle isterseniz spatula ile karıştırabilirsiniz. Mikser kullanıyorsanız en düşük devrinde kullanın. Biraz karıştırdıktan sonra suyu ilave edin. Çok az karıştırın.

Adım 3: Karışım hazır olunca önceden yağladığınız kare cam tepsiye hazır olan kek harcını boşaltın. Eşit bir şekilde tepsiye yayın. Bir kaç kez tezgaha vurarak içindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın.

Adım 4: Tepsiyi yağlayın. Karışımı içine boşaltıp eşit bir şekilde malzemeyi yayın. Birkaç kez tezgaha vurarak içindeki hava kabarcıklarını çıkarın. Önceden ısınmış olan 180 derecelik fırının birinci katında pişirin. Cam tepsi alt kısmı geç piştiği için ben fırınımın birinci katında pişiriyorum. Siz kendi fırınınıza göre ayarlayın.

Adım 5: Altı üstü eşit pişen keki fırından çıkarın. Tamamen soğuyana kadar bekleyin. Soğuyan keki tepsiden çıkarın. Yanlamasına ikiye kesin. Kullanacağınız kabın alt büyüklüğünde yuvarlak olarak kesin. Ben yuvarlak kurabiye kalıbı kullandım. Bir miktar kek kalıyor bunu derin dondurucuya koyarak dilediğiniz zaman sütlü tatlılarda kullanabilirsiniz.

Adım 6: Muhallebisi için tencereye nişasta, un, toz şekeri koyun. Bir taraftan karıştırarak sütün bir kısmını ekleyin. Yumurtayı ilave edip kalan süt ile birlikte hepsini hiç topak kalmayacak şekilde karıştırın.

Adım 7: Tencereyi ocağa alın. Önce yüksek ateşte sonra orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Karıştırmanız zorlaşana kadar pişirin. Çok koyu kıvamlı bir muhallebi olması gerekiyor. Hazır olan muhallebiyi ocaktan alın. İçine vanilya ve çikolatayı ekleyip karıştırın. Çikolata eridikten sonra zaman zaman mikserle karıştırın. Bu sayede hem kısa sürede soğuyacak hem üzeri kabuk tutmayacak.

Adım 8: Keki ıslatmak için gereken malzemeleri iyice karıştırıp buzdolabına kaldırın. Ganaj için kremayı kaynama noktasına gelecek kadar ısıtın. Çikolatayı azar azar koyarak eritin. Ganajı buzdolabına kaldırmıyorum oda sıcaklığında bekletiyorum.

Adım 9: Muhallebi iyice soğuyunca içine kremayı ekleyip, tekrar mikserle karıştırın. Tüm malzemeler hazır şimdi kat kat kapların içine yerleştirin.

Adım 10: Kabın en altına keki koyun, üzerini süt ve krema karışımı ile ıslatın. Onun üzerine ganaj koyun. Üzerine ister iri iri doğranmış ceviz, fındık veya Antep fıstığı kullanın. Muhallebi koyun. En üsten bol Hindistan cevizi koyduktan sonra dilediğiniz gibi süsleyin.

Adım 11: Kupların içine malzemeleri bu şekilde kat kat yerleştirip buzdolabına kaldırın. Ben hepsinin üzerine streç filim ile tek tek kapatıyorum. Bu sayede tatlı kurumamış oluyor. En az buzdolabında 4-5 saat bekletmek gerekiyor. Daha uzun beklerse daha iyi olur. Dilediğiniz zaman soğuk soğuk servis edin. Afiyet olsun.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Tarifler