Kremalı Mantar Sos ile Fettuccine

Kendi ellerinizle enfes bir makarna yapabilirsiniz…

Kaç Kişilik?

4

Hazırlama Süresi

70 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

Kremalı Mantar Sos ile Fettuccine Nasıl Yapılır?

Keskinoğlu etkinliğinde ikinci yaptığımız tarif. Bu tarifi uygulamadan önce evde makarna yapmanın bu kadar kolay olduğunu bilmezdim doğrusu:) Hele de makarna makineniz varsa. Makarna makineniz yok ise açma ve kesme işlemini kendiniz yapabilir veya Eminönü’nden uygun fiyatlara makarna makinesi bulabilirsiniz. O zaman hadi gelin Kremalı Mantar Sos ile Fettuccine yapalım.

Kremalı Mantar Sos ile Fettuccine

Tem 11, 2012 | Pilav ve Makarnalar | 4 Yorumlar

Kremalı Mantar Sos ile Fettuccine Hazırlanışı

Hamur için;

  • 200 gr un
  • 2 adet yumurta
  • Bir tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ

Üzeri için;

  • parmesan peynir rendesi

Sos İçin;

  • yarım soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 100 gr kültür mantar
  • 100 gr kestane mantar
  • 100 gr krema
  • 2-3 dal fesleğen
  • tuz- karabiber
  • zeytinyağı

Adım Adım Tarif

Adım 1: Hamur için bütün malzemeyi bir kap içerisine koyup karıştırın ve pürüzsüz kıvama gelene kadar yoğurun.
Burada dikkat edelim hamuru yoğururken kenarında kırıntılar olabilir o kırıntıları hamura bulaştırmayalım.

Adım 2: Karıştırma kabında belli bir kıvama gelince hamurumuzu tezgahta yoğurmaya devam edelim biraz sert bir hamur oluyor. Pürüzsüz bir hamur elde edince streç filme sararak buzdolabında 30 dakika bekletin.

Adım 3: Hamurumuzu buzdolabında 30 dakika bekletirken bizde sosumuzu hazırlayalım.

Adım 4: Soğan ve sarımsağı küçük küçük küp doğrayın ve az yağlı bir tavada soteleyin. Mantarları ince dilimleyin ve tavaya ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Krema ve taze fesleğeni doğrayıp ilave edin.Tuz ve karabiber eklediğiniz sosu ocaktan alın.

Adım 5: Makarna makinesinde kalından inceye doğru birer numara atlayarak açalım en son 2 numarada açıp istediğimiz uzunlukta kesip makinenin dilimleme bölümünde dilimleyin. Unla makarnayı harmanlayıp bekletelim. Bu esnada suyumuzu tencereye koyup bol tuz atarak kaynatalım.

Adım 6: Çok pişmiş olmasını istiyorsanız makarnanızı bu suda 5 dakika daha az pişmiş istiyorsanız 4 dakika pişirip süzdükten sonra sosla buluşturuyorsunuz. Makarnamız hazır servis tabağına alıp üzerine parmesan rendesi koyup servis edebilirsiniz…
Afiyet olsun…

4 Yorumlar

  1. Sakine

    Çok lezzetli görünüyor Sibel Hanım 🙂

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      evet göründüğü gibi çok lezzetli oluyor 👌

      Yanıtla
  2. Nuray

    Hemen deneyeceğim bir tarif.

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      👌

      Yanıtla

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kestaneli Pirinç Pilavı

Kestaneli Pirinç Pilavı

Kestane deyince aklımıza hemen soğuk kış günleri geliyor. Ancak bu mucize yiyeceğin aynı zamanda farklı tarifleri de var. Bunlardan biri de Kestaneli Pirinç pilavı.

Tavuklu Pilav Tarifi

Tavuklu Pilav Tarifi

Kimileri için sokak lezzeti, kimileri için bir tür meze, kimileri için vazgeçilmez bir ana yemek. Ama her türlü de tavuklu pilav kültürümüzün yabana atılmayacak bir parçası.

Semizotlu Bulgur Pilavı Tarifi

Semizotlu Bulgur Pilavı Tarifi

Semizotu tam bir şifa kaynağı. Bulgur pilavı ise klasik ama bir o kadar da güzel bir yemeğimiz. Gelin bu ikisini bir araya getirelim. Semizotlu Bulgur Pilavı sizlerle.