Köfte Mantolu Patlıcan Tarifi

İçinde patlıcan, dışında köftesi ile muhteşem bir lezzet…

Kaç Kişilik?

10

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

Köfte Mantolu Patlıcan Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Kurban bayramını da bitirdik umuyorum sevdiklerinizle birlikte güzel bir bayram geçirmişsinizdir, ben bayram telaşı bayram derken buralara çok uğrayamadım, ama daha fazla boş bırakmadan sizlerle yeni tarif paylaşmak istiyorum.

Ana yemek olarak misafirlerinize ikram edebileceğiniz içinde patlıcan dışında köftesi ile Armut köfte tarifi veya diğer adıyla Köfte Mantolu Patlıcan tarifi.

Ben yanında garnitür olarak yaptığım Röşti Patates ile servis ettim siz istediğiniz bir garnitür ile servis edebilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

Köfte Mantolu Patlıcan Tarifi

Eki 18, 2013 | Yemekler | 0 yorum

İçindekiler

  • 10 adet küçük patlıcan

Köfte İçin:

  • 1 kg köftelik kıyma
  • 1 çay bardağı galeta unu veya bayat ekmek
  • yarım çay bardağı süt (bununla ekmeği ıslat)
  • 1 adet büyük soğan (rendele ve suyunu sık)
  • 1 adet yumurta
  • 7-8 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • karabiber
  • kimyon
  • tuz

Domates Sos İçin:

  • 4-5 adet büyük domates
  • 4 çorba kaşığı sızma zeytinyağ
  • kimyon
  • 2 adet kesme şeker
  • tuz

Adım Adım Tarif

Adım 1: Köfte için gereken bütün malzemeleri büyük bir kase içerisinde yoğur ve buzdolabına kaldır.

Adım 2: Patlıcanları sap kısımlarına ellemeden yaprakları da alarak komple kabuklarını soy. Bol tuzlu suyun içerisinde biraz beklet. Tek tek kuruladıktan sonra biraz yağda her tarafını kızart.

Adım 3: Kevgire diklemesine olarak koy ki patlıcanların yağları süzülsün. Daha sonrada havlu kağıt üzerinde bekletip daha sonra patlıcanların üzerine biraz tuz serp.

Adım 4: Dinlenmiş olan köfte malzemesini patlıcan sayısı kadar parçaya ayır. Bu parçaları elimizde avuç içinde açıp patlıcanı sap kısmı dışarıda kalacak şekilde ortasına koyup köfte malzemesi ile kapla. Hepsini bu şekilde bitirdikten sonra tekrar kızart.

Adım 5: Domateslerin kabuklarını soy küp küp doğra. Çok az sızma zeytin yağında küçük küçük doğradığımız sarımsakları daha sonra domatesi içine ekleyip iyice suyunu çekene kadar pişir.

Adım 6: Pişme esnasında domateslerin içine iki adet kesme şeker, tuz ve karabiber ekle. Servis etmeden önce patlıcanlı köftemizi fırında ısıtıp yine sıcak olan sostan üzerine dökerek yanında istediğiniz bir garnitür ile servis edilir.
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kadınbudu Köfte

Kadınbudu Köfte

Kadınbudu Köfte (Videolu Tarif) Kaç Kişilik? 8 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ——— Öğün Yemek Saati Kadınbudu Köfte Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Benim çok sevdiğim, aynı zamanda herkes tarafından çok lezzetli yaptığım söylenen Kadınbudu köfte tarifini sizlerle...

Corn Dog Tarifi

Corn Dog Tarifi

Corn Dog Tarifi (Videolu Tarif)Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiCorn Dog Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Kore sokak lezzeti Corn Dog tarifini bende ilk kez yaptım ve çok beğenince sizlerle tarifini paylaşmak istedim. Tarifini araştırdığım...

Falafel Tarifi (Nohut Köftesi)

Falafel Tarifi (Nohut Köftesi)

Falafel Tarifi (Videolu Tarif)Kaç Kişilik? 4-6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiFalafel Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Falafel Orta doğu mutfağının en lezzetli tariflerinden bir tanesi. Pita ekmeği arasında tahin sos ve garnitür ile servis edilen...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This