Kestaneli Pirinç Pilavı

Kestaneli lezzetlere devam;)

Kaç Kişilik?

10

Hazırlama Süresi

50 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

Kestaneli Pirinç Pilavı

Tarif: Sibel Yalçın

Kestaneli lezzetlere devam:)

Yılbaşı soframız için yaptığım kestaneli tavuk tarifini vereceğim ama önce pilavın tarifini yayınlıyorum yalnızca pilavı yapmak isteyenler olabilir.

Daha önce sizlere pastacılık kursuna gittiğimden bahsetmiştim.

Hocamız aynı zamanda yemek kursuda veriyor yılbaşı öncesi bizlerle yemek kursunda yaptıkları bizlerle paylaştı kendisine çok teşekkür ederim bende sizlerle paylaşıyorum.

Sevgiyle kalın…

Kestaneli Pilav

Oca 3, 2013 | Pilav ve Makarnalar | 0 yorum

İçindekiler

  • 2 su bardağı jasmin pirinç veya baldo pirinç
  • 1 orta boy kuru soğan
  • yarım kilo kestane
  • 100 gr tereyağ
  • tuz
  • karabiber
  • biraz taze nane
  • biraz dereotu
  • biraz maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı dolmalık üzüm (isteğe bağlı)

Adım Adım Tarif

Adım 1: Öncelikle kestaneleri iyice yıkayıp bombeli kısımlarını yarıyoruz. Bir tencere içerisine sıvı yağ koyup kestaneleri içerisinde biraz pişiriyoruz.

Adım 2: Kestanelerin açıldığını göreceksiniz. Kestaneleri bir tabağa alıp biraz ılıyınca dış ve iç kabuklarını soyuyoruz.

Adım 3: Pilavı pişireceğimiz tencerede tereyağı eritip küçük küçük yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim.

Adım 4: Soğanlar biraz pembeleşince yıkayıp süzdüğümüz pirinci ekliyoruz. Toz şeker, tuz ve limon suyunu ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.

Adım 5: Pirinçler kavrulunca dolmalık üzümü ve 2,5 su bardağı suyu pirinçlerin üzerine koyalım. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp kısık ateşte pirinçler pişene kadar bekleyelim.

Adım 6: Suyunu çekip pirinçler pişince kestaneyi ve ince ince kıydığımız nane, dereotu, maydanoz ve karabiber ekleyip karıştıralım. Tenceremizi ocaktan alıp kapağını kapattıktan sonra demlenmesini bekleyelim.
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi

Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi

Domatesli Bulgur Pilavı Videolu Tarif Yanında cacık ile servis edebilirsiniz... Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 50 dakika Kalori   Öğün Yemek Saati Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Domatesli Bulgur Pilavı yanında cacık ile sevdiğim...

Şehriyeli Mercimekli Bulgur Pilavı

Şehriyeli Mercimekli Bulgur Pilavı

Mercimekli ŞehriyeliBulgur PilavıVideolu Tarif Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif... Kaç Kişilik?6-8 Hazırlama Süresi40 dakika Kalori461 ÖğünAkşam Yemeği Mercimekli Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi   Tarif: Sibel YalçınBulgurlu lezzetleri...

Orijinal Lazanya Tarifi

Orijinal Lazanya Tarifi

Orijinal Lazanya Videolu Tarif Tek başına mükemmel bir akşam yemeği... Kaç Kişilik? 8-10 Hazırlama Süresi 180 dakika Kalori   Öğün Çay Saati Orijinal Lazanya Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Orijinal Lazanya Tarifi kat kat lezzetli enfes bir öğün. Bolonez sos,...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This