Kestaneli Hindi veya Tavuk Dolması

Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif…

Kaç Kişilik?

8-10

Hazırlama Süresi

240 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

Kestaneli Hindi Dolması

Tarif: Sibel Yalçın

Şu an o kadar güzel lapa lapa kar yağıyor ki keşke yılbaşı akşamı bu kar yağsaydı.

Kestaneli pilav tarifinden sonra tavuk dolması tarifine geçebiliriz:)

Pilavla tavuğun buluşması tabi siz isterseniz hindi kullanabilirsiniz. Güzel bir yılbaşı akşam yemeği tarifi diyebiliriz…

Pilav tarifi için buraya tıklayınız…

Sevgiyle kalın…

Kestaneli Hindi veya Tavuk Dolması

Oca 7, 2013 | Yemekler | 0 yorum

İçindekiler

  • Bir orta boy hindi veya bir büyük tavuk

Üzerine sürmek için:

  • 1 portakal suyu
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı salça
  • biraz tuz
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağ

Buradaki tarife göre yapılmış Kestaneli Pilav

İç Pilav Malzemeleri:

  • 1 orta boy kuru soğan
  • yarım kilo kestane
  • 100 gr tereyağ
  • tuz
  • karabiber
  • biraz taze nane
  • biraz dereotu
  • biraz maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı dolmalık üzüm (isteğe bağlı)

Adım Adım Tarif

Adım 1: Ben tavuk kullandım (piliç roaster) siz isterseniz bu tarifi hindi ile yapabilirsiniz. Tavuk veya hindi tütsülenir. Yıkanır ve içi temizlenir.

Adım 2: Pişireceğimiz tepsi içerisine önce alüminyum folyo sonra yağlı kağıt serilir. Tavuk veya hindi yağlı kağıt üzerine oturtulur içi ve dışı tuzlanır.

Adım 3: Diğer tarafta portakal suyu, yoğurt, salça, sıvı yağ ve çok az tuz ile karıştırılır.

Adım 4: Bu noktada önceden hazırladığımız pilav ile hindinin içi doldurulur. Pilav fazla gelebilir onu servis esnasında kullanıyoruz. (Ben kendim şahsen içini doldurmayı tercih etmiyorum. Servis esnasında pilavı servis tabağına koyup üzerine hindiyi oturtmayı tercih ediyorum. Servisi daha kolay oluyor)

Adım 5: Pilavı doldurunca gıda dikme ipleri büyük marketlerde satılıyor onunla ağız kısmını dikip ayak kısımlarından tavuğu bağlıyoruz. Üzerine hazırladığımız sosu iyice sürüyoruz. Önce kenarlardaki yağlı kağıda sarıp daha sonrada alüminyum folyo ile kaplıyoruz. Gerekirse bir tur daha alüminyum folyoya sarabilirsiniz.

Adım 6: Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında hindi ise 4 saat tavuk ise 2,5 saat pişirip fırından alıyoruz. Üst kısımdaki kağıdı ve folyoyu kaldırıyoruz. Kenarlarında su olacak onu hindinin üzerine gezdirip tekrar fırına veriyoruz. Üzeri nar gibi kızarınca fırından alıp servis tabağına koyuyoruz. Yanına pilav koyarak servis ediyoruz.
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)     Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori ——— Öğün Yemek Saati Şıhıl Mahşi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Şıhıl Mahşi Tarifi dolmaların şahı ünvanını sonuna kadar hak eden yemek tarifi.  Mahşi arapçada dolma demek....

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması Tarifi (Videolu Tarif)Kaç Kişilik? 4-6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiKara Lahana Sarması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Sarma bizim evin en çok sevilen yemeklerinden bir tanesi. Yaprak, lahana, pazı veya karalahana sarması denince...

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Tarifi (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 3-4Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiPırasa Köftesi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Köfte sevenler için çok lezzetli olduğunu düşündüğüm Pırasa Köftesi tarifi paylaşmak istedim. Özellikle...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This