Kestaneli Hindi veya Tavuk Dolması

Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif…

Kaç Kişilik?

8-10

Hazırlama Süresi

240 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

Kestaneli Hindi Dolması

Tarif: Sibel Yalçın

Şu an o kadar güzel lapa lapa kar yağıyor ki keşke yılbaşı akşamı bu kar yağsaydı. Ama biz yılbaşı için yine de hazırlanacağız. Hazırlığımızın ilk aşamasında Kestaneli Hindi Tarifi vereceğiz. Hindi sevmeyenler için tavuk dolması da olabilir.

Kestaneli pilav tarifinden sonra tavuk dolması tarifine geçebiliriz:)

Pilavla tavuğun buluşması tabi siz isterseniz hindi kullanabilirsiniz. Güzel bir yılbaşı akşam yemeği tarifi diyebiliriz…

Pilav tarifi için buraya tıklayınız…

Sevgiyle kalın…

Kestaneli Hindi Tarifi veya Tavuk Dolması

Oca 7, 2013 | Yemekler | 0 yorum

Kestaneli Hindi İçin Hangi Malzemeler Kullanılır?

  • Bir orta boy hindi veya bir büyük tavuk

Üzerine sürmek için:

  • 1 portakal suyu
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı salça
  • biraz tuz
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağ

Buradaki tarife göre yapılmış Kestaneli Pilav

İç Pilav Malzemeleri:

  • 1 orta boy kuru soğan
  • yarım kilo kestane
  • 100 gr tereyağ
  • tuz
  • karabiber
  • biraz taze nane
  • biraz dereotu
  • biraz maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı dolmalık üzüm (isteğe bağlı)

Adım Adım Kestaneli Hindi Tarifi

Adım 1: Ben tavuk kullandım (piliç roaster) siz isterseniz bu tarifi hindi ile yapabilirsiniz. Tavuk veya hindi tütsülenir. Yıkanır ve içi temizlenir.

Adım 2: Pişireceğimiz tepsi içerisine önce alüminyum folyo sonra yağlı kağıt serilir. Tavuk veya hindi yağlı kağıt üzerine oturtulur içi ve dışı tuzlanır.

Adım 3: Diğer tarafta portakal suyu, yoğurt, salça, sıvı yağ ve çok az tuz ile karıştırılır.

Adım 4: Bu noktada önceden hazırladığımız pilav ile hindinin içi doldurulur. Pilav fazla gelebilir onu servis esnasında kullanıyoruz. (Ben kendim şahsen içini doldurmayı tercih etmiyorum. Servis esnasında pilavı servis tabağına koyup üzerine hindiyi oturtmayı tercih ediyorum. Servisi daha kolay oluyor)

Adım 5: Pilavı doldurunca gıda dikme ipleri büyük marketlerde satılıyor onunla ağız kısmını dikip ayak kısımlarından tavuğu bağlıyoruz. Üzerine hazırladığımız sosu iyice sürüyoruz. Önce kenarlardaki yağlı kağıda sarıp daha sonrada alüminyum folyo ile kaplıyoruz. Gerekirse bir tur daha alüminyum folyoya sarabilirsiniz.

Adım 6: Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında hindi ise 4 saat tavuk ise 2,5 saat pişirip fırından alıyoruz. Üst kısımdaki kağıdı ve folyoyu kaldırıyoruz. Kenarlarında su olacak onu hindinin üzerine gezdirip tekrar fırına veriyoruz. Üzeri nar gibi kızarınca fırından alıp servis tabağına koyuyoruz. Yanına pilav koyarak servis ediyoruz.
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?

Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?

Eminim birçok Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır? tarifi görmüşsünüzdür. Ben bugün sizlerle KFC Restoranında yediğiniz lezzette dışı çıtır içi sulu KFC tavuğu

Peynirli Kabak Kızartması Tarifi

Peynirli Kabak Kızartması Tarifi

Peynirli Kabak Kızartması, bugüne kadar yaptığım yediğim en lezzetli kabak kızartması diyebilirim. Hatta videosunu paylaşırken başlık olarak balık değil kabak