Kavrulmuş Unlu Elmalı Kurabiye

Videolu Tarif

Elmalı kurabiye tarifine, kavrulmuş un kullanarak  çok farklı bir lezzet katın…

Kaç Kişilik?

8-10

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Çay Saati

Kavrulmuş Unlu Kurabiye Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Kavrulmuş un ile bambaşka bir lezzet yakalayacağınız elmalı kurabiye.

Bir yanda un helvası yer gibi, bir yandan elmalı kurabiye. İki ayrın lezzeti tek bir tarifte bulacağınız kavrulmuş unlu elmalı kurabiye tarifini denemenizi tavsiye ederim.

Biraz hamurunun idare edilmesi zor olsa da videosunu izleyerek tarifi kolayca uygulayabilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

Kavrulmuş Unlu Elmalı Kurabiye Tarifi

Ara 21, 2020 | Kurabiye ve Bisküviler | 0 yorum

kurabiye tarifi
İçindekiler

Hamuru için;

  • 150 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı kavrulmuş un
  • un (yaklaşık 1 su bardağı artı 2 silme yemek )
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

İçi için:

  • 2-3 adet orta boy elma
  • yarım tatlı kaşığı tarçın
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 1-2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Elmaların kabuklarını soyup rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Tavaya alın üzerine şekeri koyup yüksek ateşte elmalar suyunu iyice çekene kadar pişirin. Ocaktan alın tarçını ve dövülmüş cevizi koyup iyice soğuması için kenara alın.

Adım 2: Yağ ve şekeri iyice karıştırıp sıvı yağı ekleyin. Hepsini karıştırdıktan sonra yavaş yavaş önce kavurmuş ve iyice soğuttuğunuz unu, kabarta tozu ve vanilyayı koyup biraz karıştırın.

Adım 3: Daha sonra kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave edip hamuru buzdolabında biraz dinlendirin. Hamur idare edilmesi biraz zor bir hamur videosunu izleyerek benim yaptığım şekli ve püf noktalarını bulabilirsiniz.

Adım 4: Hamurdan bir parça alın elinizle açın ortasına elmalı harçtan koyup başka bir parça daha hamurdan alıp onu da açıp üzerine kapatın. Kurabiye kesici ile kesip spatula yardımı ile alıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.

Adım 5: Tüm hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra iyice soğuyana kadar ellemeyin hamur kırılır.

Adım 6: İyice soğuduktan sonra biraz pudra şekeri serperek servis edin. İçi ve hamuru şekerli olduğu için çok fazla abartmadan pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Nişastalı Elmalı Kurabiye Tarifi

Nişastalı Elmalı Kurabiye Tarifi

Nişastalı Elmalı Kurabiye (Videolu Tarif)Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti elmalı kurabiye tarifi...Kaç Kişilik? 14Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Nişastalı Elmalı Kurabiye Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetidir elmalı...

Gonca Gül Kurabiyesi Tarifi

Gonca Gül Kurabiyesi Tarifi

Gonca Gül Kurabiyesi (Videolu Tarif)Görüntüsü ve lezzeti herkesi hayran bırakacak...Kaç Kişilik? 14Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Gonca Gül Kurabiyesi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Önce görüntüsü, sonra lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak bir...

Sahlepli Elmalı Kurabiye Tarifi

Sahlepli Elmalı Kurabiye Tarifi

Sahlepli Elmalı Kurabiye Tarifi (Videolu Tarif)Elmalı kurabiye sevenler için lezzet dolu bir alternatif...Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Sahlepli Elmalı Kurabiye Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Geçen kış yaptığım, bir türlü sıra...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This