Kajulu Tavuk Tarifi

Yemek içerisinde kuru yemişin lezzetini sevenler için güzel bir tavuk yemeği tarif.Tavuk yemeklerinin bu tarz lezzetler katılarak daha lezzetli hale dönüştüğünü düşünüyorum.

Kaç Kişilik?

6-8

Hazırlama Süresi

70 dakika

Kalori

253

Öğün

Akşam Yemeği

Kajulu Tavuk Yemeği

Tarif: Sibel Yalçın

Yemek içerisinde kuru yemişin lezzetini sevenler için güzel bir tavuk yemeği tarif.

Tavuk yemeklerinin bu tarz lezzetler katılarak daha lezzetli hale dönüştüğünü düşünüyorum.

Sizlerin de beğeneceğini umarım…

Sevgiyle kalın…

Kajulu Tavuk

May 23, 2012 | Yemekler | 0 yorum

İçindekiler

  • 1 kg Tavuk göğüs bonfile veya kalça eti
  • 4 adet çarliston biber
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı soya sosu
  • yarım su bardağı kaju
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 8-9 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 2-3 çorba kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 silme tatlı kaşığı toz zencefil
  • karabiber

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 253 Kcal

Karbonhidrat : 12.2 g

Protein : 1.4 g

Adım Adım Tarif

Adım 1: Tavuk etini kara kare iri parçalar halinde kesin.

Adım 2: Bir kaseye alıp üzerine kabartma tozu döküp 20 dakika bekletin.

Adım 3: Daha sonra iyice yıkayıp süzülmesi için süzgeçte bırakın. Zamanınız kısa ise havlu kağıt arasında kurulayabilirsiniz.

Adım 4: Tekrar tavuk etlerini kaseye alıp nişasta ve sirkeyi koy karıştır yine 20 dakika beklet.

Adım 5: Vog tavanın içerisine 6 çorba kaşığı yağı koyup kızınca tavuk etlerini koyup kavurun.

Adım 6: Pişen tavuk etlerini tavadan alıp, tekrar tavanın içerisine 3 çorba kaşığı zeytinyağı koyup iri kareler halinde kestiğiniz kuru soğanı ve biberi ekleyip kavun.

Adım 7: Kavrulan biber ve soğan üzerine kajuları atıp bir dakika kadar kavurduktan sonra bir kase içerisinde karıştırdığınız soya sosu, zencefil, karabiber, toz şeker ve tuzu (tuz birden çok atmayın kaju ve soya sosunda tuz var) biberlere ekleyin.

Adım 8: Biraz kaynayınca tavukları da koyup zaten pişmiş olan tavukların yalnızca biraz sosu içerisine alması için kısık ateşte 5 dakika kadar kavur.
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Tavuklu Siron Tarifi

Tavuklu Siron Tarifi

Tavuklu Siron Tarifi Videolu Tarif İlk kez yaptığım Kurabiye Kek Tarifi... Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Yemek Saati Tavuklu Siron Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Siron yöresel lezzetlerimizden bir tarif. Orjinal siron yapılırken tabi...

Patlıcan Balığı Tarifi

Patlıcan Balığı Tarifi

Patlıcan Balığı  Videolu Tarif İlk kez yaptığım Kurabiye Kek Tarifi... Kaç Kişilik? 8 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Yemek Saati Patlıcan Balığı Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Çıtır çıtır bir patlıcan kızartması tarifi. Patlıcan balığı çok lezzetli...

Patlıcan Kebabı Tarifi

Patlıcan Kebabı Tarifi

Patlıcan Kebap Tarifi Videolu Tarif Restoranda yediğiniz lezzette Patlıcan Kebap tarifi. Kaç Kişilik? 8 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Yemek Saati Patlıcan Kebap Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Evde restoranda yediğiniz lezzette Patlıcan Kebap yapıp...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This