Kajulu Tavuk Tarifi

Yemek içerisinde kuru yemişin lezzetini sevenler için güzel bir tavuk yemeği tarif.Tavuk yemeklerinin bu tarz lezzetler katılarak daha lezzetli hale dönüştüğünü düşünüyorum.

Kaç Kişilik?

6-8

Hazırlama Süresi

70 dakika

Kalori

253

Öğün

Akşam Yemeği

Kajulu Tavuk Yemeği

Tarif: Sibel Yalçın

Yemek içerisinde kuru yemişin lezzetini sevenler için güzel bir tavuk yemeği tarif.

Tavuk yemeklerinin bu tarz lezzetler katılarak daha lezzetli hale dönüştüğünü düşünüyorum.

Sizlerin de beğeneceğini umarım…

Sevgiyle kalın…

Kajulu Tavuk Yemeği

May 23, 2012 | Yemekler | 0 yorum

İçindekiler

  • 1 kg Tavuk göğüs bonfile veya kalça eti
  • 4 adet çarliston biber
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı soya sosu
  • yarım su bardağı kaju
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 8-9 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 2-3 çorba kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 silme tatlı kaşığı toz zencefil
  • karabiber

Adım Adım Tarif

Adım 1: Tavuk etini kara kare iri parçalar halinde kesin.

Adım 2: Bir kaseye alıp üzerine kabartma tozu döküp 20 dakika bekletin.

Adım 3: Daha sonra iyice yıkayıp süzülmesi için süzgeçte bırakın. Zamanınız kısa ise havlu kağıt arasında kurulayabilirsiniz.

Adım 4: Tekrar tavuk etlerini kaseye alıp nişasta ve sirkeyi koy karıştır yine 20 dakika beklet.

Adım 5: Vog tavanın içerisine 6 çorba kaşığı yağı koyup kızınca tavuk etlerini koyup kavurun.

Adım 6: Pişen tavuk etlerini tavadan alıp, tekrar tavanın içerisine 3 çorba kaşığı zeytinyağı koyup iri kareler halinde kestiğiniz kuru soğanı ve biberi ekleyip kavun.

Adım 7: Kavrulan biber ve soğan üzerine kajuları atıp bir dakika kadar kavurduktan sonra bir kase içerisinde karıştırdığınız soya sosu, zencefil, karabiber, toz şeker ve tuzu (tuz birden çok atmayın kaju ve soya sosunda tuz var) biberlere ekleyin.

Adım 8: Biraz kaynayınca tavukları da koyup zaten pişmiş olan tavukların yalnızca biraz sosu içerisine alması için kısık ateşte 5 dakika kadar kavur.
Afiyet olsun…

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 253 Kcal

Karbonhidrat : 12.2 g

Protein : 1.4 g

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması Tarifi (Videolu Tarif)Kaç Kişilik? 4-6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiKara Lahana Sarması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Sarma bizim evin en çok sevilen yemeklerinden bir tanesi. Yaprak, lahana, pazı veya karalahana sarması denince...

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Tarifi (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 3-4Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiPırasa Köftesi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Köfte sevenler için çok lezzetli olduğunu düşündüğüm Pırasa Köftesi tarifi paylaşmak istedim. Özellikle...

Fırında Beşamel Soslu Pırasa

Fırında Beşamel Soslu Pırasa

Fırında Beşamel Soslu Pırasa (Videolu Tarif)  Kaç Kişilik? 4Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiFırında Beşamel Soslu Pırasa  Tarif: Sibel Yalçın İddia ediyorum pırasa ile yapabileceğiniz en lezzetli yemek tarifi. Üzerinde beşamel sos ve kaşar...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This