Kajulu Tavuk Tarifi

Yemek içerisinde kuru yemişin lezzetini sevenler için güzel bir tavuk yemeği tarif.Tavuk yemeklerinin bu tarz lezzetler katılarak daha lezzetli hale dönüştüğünü düşünüyorum.

Kaç Kişilik?

6-8

Hazırlama Süresi

70 dakika

Kalori

253

Öğün

Akşam Yemeği

Kajulu Tavuk Yemeği

Tarif: Sibel Yalçın

Yemek içerisinde kuru yemişin lezzetini sevenler için güzel bir tavuk yemeği tarif. Kajulu Tavuk Yemeği bir çoklarımızın restoranlarda yemeyi sevdiği bir lezzet. Fakat hepsinden güzelini evde, Kajulu Tavuk Yemeği tarifi ile yapabilirsiniz.

Tavuk yemeklerinin bu tarz lezzetler katılarak daha lezzetli hale dönüştüğünü düşünüyorum.

Sizlerin de beğeneceğini umarım…

Sevgiyle kalın…

Kajulu Tavuk Yemeği Tarifi

May 23, 2012 | Yemekler | 0 yorum

Kajulu Tavuk Yemeği Malzemeleri

  • 1 kg Tavuk göğüs bonfile veya kalça eti
  • 4 adet çarliston biber
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı soya sosu
  • yarım su bardağı kaju
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 8-9 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 2-3 çorba kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 silme tatlı kaşığı toz zencefil
  • karabiber

Adım Adım  Kajulu Tavuk Yemeği Yapılışı

 

Adım 1: Tavuk etini kara kare iri parçalar halinde kesin.

Adım 2: Bir kaseye alıp üzerine kabartma tozu döküp 20 dakika bekletin.

Adım 3: Daha sonra iyice yıkayıp süzülmesi için süzgeçte bırakın. Zamanınız kısa ise havlu kağıt arasında kurulayabilirsiniz.

Adım 4: Tekrar tavuk etlerini kaseye alıp nişasta ve sirkeyi koy karıştır yine 20 dakika beklet.

Adım 5: Vog tavanın içerisine 6 çorba kaşığı yağı koyup kızınca tavuk etlerini koyup kavurun.

Adım 6: Pişen tavuk etlerini tavadan alıp, tekrar tavanın içerisine 3 çorba kaşığı zeytinyağı koyup iri kareler halinde kestiğiniz kuru soğanı ve biberi ekleyip kavun.

Adım 7: Kavrulan biber ve soğan üzerine kajuları atıp bir dakika kadar kavurduktan sonra bir kase içerisinde karıştırdığınız soya sosu, zencefil, karabiber, toz şeker ve tuzu (tuz birden çok atmayın kaju ve soya sosunda tuz var) biberlere ekleyin.

Adım 8: Biraz kaynayınca tavukları da koyup zaten pişmiş olan tavukların yalnızca biraz sosu içerisine alması için kısık ateşte 5 dakika kadar kavur.
Afiyet olsun…

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 253 Kcal

Karbonhidrat : 12.2 g

Protein : 1.4 g

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?

Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?

Eminim birçok Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır? tarifi görmüşsünüzdür. Ben bugün sizlerle KFC Restoranında yediğiniz lezzette dışı çıtır içi sulu KFC tavuğu

Peynirli Kabak Kızartması Tarifi

Peynirli Kabak Kızartması Tarifi

Peynirli Kabak Kızartması, bugüne kadar yaptığım yediğim en lezzetli kabak kızartması diyebilirim. Hatta videosunu paylaşırken başlık olarak balık değil kabak