Kadınbudu Köfte

(Videolu Tarif)

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Yemek Saati

Kadınbudu Köfte Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Benim çok sevdiğim, aynı zamanda herkes tarafından çok lezzetli yaptığım söylenen Kadınbudu köfte tarifini sizlerle paylaşmak istedim.

Davet sofralarınız içinde gönül rahatlığıyla yapacağınız kadınbudu köfteyi, ben sabah yapıp kızartıyorum. Daha sonra akşam yemeğinden 15 dakika önce fırında ısıtarak servis ediyorum. Sizlerle bir öneri olarak paylaşmak isterim.

Videoyu izlerken kanalıma abone olup yanındaki zili tıklarsanız mutlu olurum.

Sevgiyle kalın…

Kadınbudu Köfte

Eki 28, 2021 | Yemekler | 0 yorum

İçindekiler
Köfte İçin;

  • 1 kilo kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • tuz
Kızartmak için;

  • sıvı yağ
  • 3-4 adet yumurta
  • tuz
  • un

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Evde pilavınız varsa küçük bir kase kullanabilirsiniz. Yoksa pirinci iki çay bardağı su ile pişirip soğumasını bekleyin.

Adım 2: Kıymanın 400 gramını bir çimdik tuz ile kavurup soğuması için bekleyin. Pirinç ve kıyma soğurken. Soğağı rendeleyip maydanozu ince ince doğrayın.
Adım 3: Kavrulmamış olan kıymayı kaseye alın. Üzerine soğan, maydanoz, bahartları, tuz ve soğuyan pirinç, kavrulmuş kıymayı ekleyip yoğurun. Baharat ve tuz miktarını kendi damak tadınıza göre ayarlayın. Vaktiniz varsa köfteyi bir süre buzdolabında dinlendirin.
Adım 4: Köfteye normal köfteden biraz daha büyük ve kalın olarak şekil vererek una bulayın. Tüm malzemeye şekil verip unu buladıktan sonra kızartabilirsiniz.
Adım 5: Yağı tavaya alıp ısıtın. Yumurtayı biraz tuz ile çırpın. Köfteleri çok iyi bir şekilde yumurtaya buladıktan sonra ısınmış olan yağa alın.

Adım 6: Köftelerin iki tarafını orta ateşte çok iyi kızartın. Tüm köfteler kızardıktan sonra sıcak servis edin. Ben yanında patates püresi ile servis ediyorum. Afiyet olsun

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kabak Yoğurtlaması Tarifi, Nasıl Yapılır?

Kabak Yoğurtlaması Tarifi, Nasıl Yapılır?

Kabak Yoğurtlaması Videolu TarifKABAK YOĞURTLAMASI TARİF VİDEOSUKaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ——— Öğün Yemek SaatiKabak Yoğurtlaması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Kabak yoğurtlaması, yediğiniz zaman bugüne kadar yediğim en pratik ve lezzetli kabak...

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)     Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori ——— Öğün Yemek Saati Şıhıl Mahşi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Şıhıl Mahşi Tarifi dolmaların şahı ünvanını sonuna kadar hak eden yemek tarifi.  Mahşi arapçada dolma demek....

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması Tarifi (Videolu Tarif)Kaç Kişilik? 4-6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiKara Lahana Sarması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Sarma bizim evin en çok sevilen yemeklerinden bir tanesi. Yaprak, lahana, pazı veya karalahana sarması denince...

Pin It on Pinterest

Share This