Meyveli İrmik Tatlısı

Videolu Tarif

Yazı kış mevsimine göre meyvelerle yapabileceğiniz nefis bir tatlı tarifi…

Kaç Kişilik?

12

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

161

Öğün

Çay Saati

Jöleli Meyveli İrmik Tatlısı Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Jöleli Meyveli İrmik Tatlısı üç farklı lezzet jöle, meyve ve sütlü irmik tatlısını buluşması ile ortaya çıkan enfes bir tatlı tarifi.

Mevsimine göre veya canınızın istediği meyve ve jöle ile yapabileceğiniz aynı zamanda çok kolay bir tatlı tarifi.

Yaz kış keyifle yiyeceğiniz lezzet diyebilirim.

Sevgiyle kalın…

Destek olmak için youtube kanalıma abone olabilir ve videolarımı sosyal medya hesaplarınızdan paylaşabilirsiniz şimdiden teşekkür ederim.

İçindekiler

Jöle için;

  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1 paket muzlu jöle

Sütlü bölümü için;

  • 1 litre süt
  • 8 çorba kaşığı irmik
  • 16 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet şeftali
  • Ben meyve olarak şeftali kullandım siz istediğiniz bir meyveyi kullanabilirsiniz. Kullandığınız meyveye göre jöleyi de değiştirebilirsiniz.

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 161 Kcal

Karbonhidrat : 33.5 g

Protein : 3.9 g

Lütfen besin değerlerinin kullanılan ürünlere göre değişiklik gösterebileceğini unutmayın.

Adım Adım Tarif

Adım 1: Tencerede kaynayan iki su bardağı suyu kenara alın jöleyi içine döküp karıştırarak eritin.

Adım 2: Yapacağımız kalıp içerisine önce jölenin bir kısmını alın ve temizlemiş olduğunuz meyveleri jöle içine yerleştirin biraz donmasını bekleyin ki meyveler yukarı çıkmasın üzerine kalan jöleyi dökün. Buzdolabına kaldırın.(videoda izleyebilirsiniz)

Adım 3: Hamur hazır olunca içinden 3/1 lik bölümü başka bir kap içerisine alın. Fazla olan miktara kakaoyu ekleyip yoğurun.

Adım 4: Tepsiye yağlı kağıt serin. Kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın ve hamuru susama bulayarak yuvarlayıp tepsiye dizin. Kakaolu hamuru bu şekilde bitirin.

Adım 5: Kalan hamuru iki yağlı kağıt arasında açıp çiçek kalıp ile kesin. Kakaolu tepsiye dizdiğiniz topların üzerine oklava ucu ile delik oluşturup bu çiçek yeklindeki hamuru üzerine koyup tam orta kısmına bir adet fındık bastırın.

Adım 6: Tüm yuvarlakların üzerine çiçekleri yerleştirdikten sonra 200 derecede önceden ısıttığımız fırında 20-25 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri tepside iyice soğuttuktan sonra tepsiden alarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kar Yağdı Tatlısı – Etimek Tatlısı – Yalancı Ekmek Kadayıfı

Kar Yağdı Tatlısı Videolu Tarif Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif... Kaç Kişilik? 15 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori   Öğün Çay Saati Kar Yağdı Tatlısı Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Benimde çok sevdiğim Kar Yağdı Tatlısı, Etimek Tatlısı...

Güllaç Tarifi

Güllaç Videolu Tarif Ramazan denince akla ilk gelenlerden Güllaç şimdilerde farklı farlı şekillerde yapılsa da klasik halini de paylaşmak lazım. Kaç Kişilik? 6-8 Hazırlama Süresi 20 dakika Kalori 635 Öğün Çay Saati Güllaç Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Güllaç Ramazan...

Çilekli Güllaç Tarifi

Çilekli Güllaç Videolu Tarif Sütlü tatlıları meyve ile buluşturmayı seviyor musunuz ? Kaç Kişilik? 10 Hazırlama Süresi 30 dakika Kalori   Öğün Akşam Yemeği Çilekli Güllaç Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Ramazan ayının ilk akla gelen lezzetlerinden biridir Güllaç. Eğer...