İsviçre Rulo Kek

Videolu Tarif

Sünger gibi kabarık ve yumuşacık rulo kek tarifi.

Kaç Kişilik?

12

6Hazırlama Süresi

0 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

İsviçre Rulo Kek Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Kasırga Kek tarifinden sonra benim favorim olan Rulo kek tarifi.

Orjinal reçetede içine reçel sürülüyor ben kızılcık marmelatı sürdüm ve muhteşem oldu.

İster reçel, ister marmelat, isterseniz de bal her hali bence ayrı güzellikte bir lezzet.

Sevgiyle kalın…

İsviçre Rulo Kek Tarifi

Mar 17, 2020 | Kekler ve Çörekler, Pastalar | 0 yorum

İçindekiler
  • 6 adet yumurta akı
  • 6 adet yumurta sarısı
  • 90 gr toz şeker
  • 70 gr toz şeker
  • 120 gram un
  • 2 gr kabartma tozu
  • 60 gram süt
  • 60 gram sıvı yağ
  • arasına sürmek için reçel, marmelat veya bal

Adım Adım Tarif

Adım 1: Yumurta sarısını mikserle karıştırmaya başlayın bir tutam tuz atın, içine 70 gram toz şekeri koyup hacim kazanana kadar karıştırmaya devam edin.

Adım 2: Yumurta akını biraz karıştırın köpürmeye başlayınca 90 gram toz şeker üç seferde yumurta akına yedirin. Tıraş köpüğü kıvamına gelene kadar karıştırın.

Adım 3: Yumurta akına yumurta sarını boşaltın ve spatula ile daireler çizerek akı söndürmeden iki malzemeyi birbirine yedirin.

Adım 4: Unu ve kabartma tozunu karışımın olduğu kaseye eleyin ve yine spatula ile daireler çizerek un yok olana kadar karıştırın.

Adım 5: Oda sıcaklığındaki süt ve sıvı yağı bir kasede karıştırın içine yumurta akı olan karışımdan bir kepçe kadar koyup karıştırın ve bunu yumurta akın olan kaseye boşaltıp yine daireler çizerek tüm malzemeyi karıştır.

Adım 6 : 39 cm 29 cm lik dikdörtgen kalıp içine yağlı kağıt yerleştirin ve hazırladığınız karışımı içine boşaltıp üzerini düzleştirerek her tarafa eşit gelecek şekilde yayın.

Adım : 39 cm 29 cm lik dikdörtgen kalıp içine yağlı kağıt yerleştirin ve hazırladığınız karışımı içine boşaltıp üzerini düzleştirerek her tarafa eşit gelecek şekilde yayın.

Adım 8: Pişince fırından çıkarın kenarlarını açın ve başka bir yağlı kağıda ters çevirin. Bıçak ile kenarlarını keserek eşit ve düz olmasını sağlayın dar kenarın birini yatay olarak kesin burası birleşme noktası olacak.

Adım 9: Sarmaya başlayacağınız dar taraftan bir cm ara ile üç tane kesik atacaksınız dibine kadar kesmemeye dikkat etin.

Adım 10: Reçeli sürün ve 5 dakika ılınması için bekleyip yağlı kağıt yardımı ile rulo yapın (videoyu izlerseniz çok daha iyi anlayacaksınız) cetvelle sıkıştırın. 1 saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Çilekli Pasta Tarifi

Çilekli Pasta Tarifi

Çilekli Pasta Tarifi (Videolu) Enfes kreması ile istediğiniz meyve ile hazırlayabileceğiniz bir pasta tarifi... Kaç Kişilik? 12 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Çilekli Pasta Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın İstediğiniz meyve ile...

Donut Kek Tarifi

Donut Kek Tarifi

Donut Kek Videolu TarifÇok farklı bir lezzet olan dokusu harika Donut Kek Tarifi...Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Donut Kek Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Donut Kek Tarifi. Tarifi yaparken ara katına kullandığınız fındık kreması...

Unsuz Yağsız Çikolatalı Kuru Fasulye Keki

Unsuz Yağsız Çikolatalı Kuru Fasulye Keki

Kuru Fasulye Keki Videolu Tarif Hiç bir malzeme ziyan olmasın fazla erimiş kuru fasulyeden harika kek tarifi... Kaç Kişilik? 12 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori  Öğün Çay Saati Kuru Fasulye Kek Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Kuru fasulyeyi fazlamı haşladın...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This