Ispanaklı Kasırga Kek (Videolu Tarif)
Kaç Kişilik?
15
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
Öğün
Çay Saati
Ispanaklı Rulo Kasırga Kek Tarifi
Daha önce paylaştığım ve Yout Tube kanalımda izlenme rekoru kıran Rulo Kasırga Kek tarifini bu sefer ıspanaklı yaptım.
Ispanaklı Rulo Kasırga Kek yumuşacık keki ve hiç hissedilmeyen ıspanağın verdiği renk ile harika sunumu ile tam not aldı. Elimden geldiğince ayrıntılı anlattım ama videosunu izlerseniz çok daha kolay anlayacaksınız.
You Tube kanalıma abone olmayı unutmayın:) Abonelik ücretli değildir ve videolarımı sosyal medya hesaplarınızdan paylaşarak destek olabilirsiniz şimdiden desteğiniz için teşekkür ederim.
Sevgiyle kalın…
Ispanaklı Rulo Kasırga Kek İçindekiler
- 6 adet büyük boy yumurta sarısı
- 3 silme çorba k. toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2,5 çay bardağı kek unu (hazır alabileceğiniz gibi buraya tıklayarak evde yapılışını bulabilirsiniz)
- bir çimdik tuz
- 6 adet büyük boy yumurta akı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı ıspanak yaprağı püresi (ıspanağı blendirdan geçirirken blendırı zorlamamak için 1-2 çorba kaşığı su ekleyebilirsiniz)
- 3-4 çorba kaşığı fındık kreması
Adım Adım Ispanaklı Rulo Kasırga Kek Tarifi
Adım 1: (tüm malzemeler oda sıcaklığında olacak) Yumurta sarısı toz şeker ile birlikte şeker eriyene kadar karıştır. Sütü ve yağı ekleyip karıştırmaya devam et. En son elemiş olduğun kek unu ve bir çimdik tuzu ekleyip karıştırdıktan sonra kenara al.
Adım 2: Yumurta akını mikserle yavaş yavaş bir çay bardağı toz şekeri ekleyerek karıştırmaya başla tıraş köpüğü kıvamına gelince karıştırma işlemini bırak.
Adım 3: Önce yumurta sarılı karışıma 2-3 kaşık yumurta akından koy ve spatula ile daireler çizerek yedir. Artından yumurta sarılı karışımı yumurta akının olduğu kaseye boşalt ve yine daireler çizerek kesinlikle karışımın hacmini söndürmeden karıştır.
Adım 4: Karışım hazır olduğu zaman bir kase içine ıspanak püresini koyup üzerine karışımın 1/3 lük bölümünü koyup yine söndürmeden karıştır. Yağlı kağıt serdiğin dikdörtgen borcam veya o büyüklükteki bir tepsiye karışımın beyaz kısmını boşaltıp tepsiye söndürmeden yayarak düzleştir.
Adım 5: Ispanaklı olan karışımını bir krema torbasına boşal ve torbanın ağzını kestikten sonra beyaz karışının üzerine sıra sıra döküp bastırmadan düzleştir. Bir kaşık arkası ile (videoyu izleyerek çok daha iyi analayacaksınız) hiç kaşığı kaldırmadan önce soltan sağa sonra sağdan sola bir iki cm aralıklarlar çizgeler çek.
Adım 6: Tepsinin içindeki hava kabarcıkları çıksın diye birkaç kez tezgaha vur. Önceden ısıttığın 150 derecelik fırında 25-30 dakika pişir. Eğer borcam tepside pişiriyorsanız fırının birinci katında yoksa ikinci katında pişirin. 25 dakika sonunda kürdan testi yap gerekirse biraz daha pişir. Fırından çıkınca ılınmasını bekle. Ardından temiz bir yağlı kağıda ters çevir ve altındaki yağlı kağıdı çıkar.
Adım 7: Fındık kremasını menmari usulü ısıtki rahat sürebilesin. Hazır olan fındık kremasını kekin üzerine sür ve yağlı kağıt ile keki rulo yapıp buzdolabına kaldır en az 2-3 saat dinlensin bir gece beklerse daha iyi olur. Çıkardıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Çilekli Borcam Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Lezzeti şahane 15 kişilik Çilekli Borcam Pastası tarifiyle merhabalar. Yumuşacık keki, üzerinde çok lezzetli kreması ve en son çilekli sos.
Kütük Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Özellikle yılbaşı akşamı sofralarının tatlı lezzeti, Orijinal adı “Buche de Noel” olan Kütük Pasta nasıl yapılır? Sizlerle daha önce paylaştığım Kütük Pasta
Portakal Soslu Pasta Tarifi
Tadına doyulmaz bir lezzet Portakal soslu pasta tarifi. Pastanın yumuşacık pamuk gibi bir keki var. Aynı zamanda üzerinde nefis kreması ve efsane portakal sosu
0 Yorum