Havuçlu Revani
Videolu Tarif
Revani sevenler için harika bir lezzet Havuçlu Revani…
Kaç Kişilik?
10 – 12
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
Öğün
Çay Saati
Havuçlu Revani Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Revani sevenler için değişik bir lezzet.
Havuçlu revani tarifi içindeki havuç farklı bir doku ve lezzet katıyor.
Tabi tarçının lezzetini unutmamak lazım. İster akşam yemeği sonrası isterseniz bayramlarda misafirleriniz için çok lezzetli bir şerbetli tatlı tarifi.
Sevgiyle kalın…
Havuçlu Revani Tarifi

- 3 adet yumurta
- 3 Türk kahvesi fincanı toz şeker
- 1 kahve fincanı sıva yağ
- 3 Türk kahvesi fincanı yoğurt
- 3 Türk kahvesi fincanı irmik
- 3 Türk kahvesi fincanı un
- 1 su bardağı rendenin ince tarafı ile rendelenmiş havuç
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 silme tatlı kaşığı tarçın
- Yanında servis etmek için kaymak, dondurma veya krem şanti
ŞERBETİ İÇİN
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml dir.
TARİF VİDEOSU
Adım Adım Tarif
Adım 1: Önce şerbeti hazırlayarak tatlımızı yapmaya başlayalım. Şeker ve suyu tencereye aldıktan sonra ara sıra karıştırarak orta ateşte pişirelim. Kaynamaya başladıktan beş dakika sonra limon suyunu koyup bir kaç dakika daha pişirdikten sonra kenara alarak soğumasını bekleyelim.
Adım 2: Hamuru için yumurta ve şekeri iyice mikserle karıştırın. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Havuç, irmik, un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip biraz karıştırın. Önceden yağladığınız tepsiye boşaltın. Tepsi dikdörtgen borcam veya ondan biraz daha küçük bir tepsi olabilir. Kare borcam ile yapmayın çok kalın olur şerbet dibe çörek ve üzeri kuru kalır.
Adım 3: 190 derecede önceden ısınmış olan fırında iyice kızarana kadar pişirin.
Adım 4: Kek hazır olunca fırından çıkarıp bir kaç dakika bekleyin daha sonra üzerine yavaş yavaş şerbetini dökün. İyice soğuduktan sonra dilimleyerek yanında kaymak, krem şanti veya dondurma ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Soğuk Baklava Tarifi
Soğuk Baklava (Videolu Tarif)Son günlerin fenamon tatlı tarifi Soğuk Baklava tarifi...Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Soğuk Baklava Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Son günlerin çok sevilen lezzeti soğuk baklava tarifi. Hazır baklavalık...
Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi
Haşhaşlı Sultan Tatlısı Videolu Tarif Şerbetli tatlı sevenler için Haşhaşlı Sultan Tatlısı tarifi... Kaç Kişilik? 12-14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori Öğün Çay Saati Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Bayramlarda aklımıza gelen ilk şey...
Tahinli Un Helvası Tarifi
Tahinli Un Helvası Videolu Tarif İçindeki tahinin bambaşka bir lezzet kattığı Un helvası... Kaç Kişilik? 12 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori Öğün Çay Saati Tahinli Un Helvası Tarifi Tarif: Sibel YalçınUzun zamandır denemek istediğim Kurabiye Kek tarifini...
0 Yorum