Haşhaşlı Sultan Tatlısı
Videolu Tarif
Şerbetli tatlı sevenler için Haşhaşlı Sultan Tatlısı tarifi…
Kaç Kişilik?
12-14
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
Öğün
Çay Saati
Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Bayramlarda aklımıza gelen ilk şey şerbetli tatlılar.
Gerçi son yıllarda ben Trileçe gibi tatlılar yapmayı da seviyorum ama hem şerbetli hemde sütlü tatlı yapıp misafirlere alternatif sunmak bence daha güzel oluyor.
Tabi isteyen ikisini de yiyebilir:)
Bugünkü tarif Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi dışındaki çıtır çıtır ağza gelen haşhaşın lezzeti ile benim çok beğendiğim bir şerbetli tatlı umuyorum sizlerde beğenirsiniz.
Sevgiyle kalın…
Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi

- 150 gr tereyağ veya margarin oda sıcaklığında
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet büyük yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- yarım su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml’dir
Tarifte kullanılan çay bardağı 80 ml’dir
Adım Adım Tarif
Adım 1: Tereyağ ve şekeri hamuru hazırlayacağınız kase içine alıp iyece karıştırın. Pudra şekeri yerine toz şeker kullanabilirsiniz yalnız bu durumda yağ iyece erisin diye mikserle karıştırmanızı tavsiye ederim.
Adım 2: Yumurta, yağ, irmik konulup tekrar hepsini karıştıralım.
Adım 3: Vanilyayı ilave edin. Bir su bardağı un koyup üzerine kabartma tozunu ekleyip kabartma tozu üzerine sirkeyi koyun. Tekrar bir bardak daha un koyup hepsini önce spatula ile karıştırın. Daha sonra elinizle yanınıza un alarak kulak memesi kıvamında olana kadar un ekleyin. (eğer hamur çok yumuşak olursa hamur pişme esnasında yayılacaktır)
Adım 4: Hamuru biraz dinlenmeye bırakıp şerbetini hazırlayalım. Bunun için şekeri, suyu tencereye alıp ara ara karıştırıp şekerin erimesini sağlayalım. Kaynamaya başladıktan beş dakika sonra limon suyunu koyup bir iki taşım daha kaynattıktan sonra kenara alalım tatlıda şerbet ılık olarak tatlı üzerine dökülecek.
Adım 5: Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere bölüp yuvarlayalım yanımıza süt ve haşhaşı alıp bezeleri önce süte batırıp çatal ile çıkartıktan sonra haşhaşa bulayıp fırın tepsisine dizelim. Bu işlem bitince orta kısımlarına hafif bastırıp ortayı çukur yapalım. Çok bastırmayın bezeler ikiye bölünür.
Adım 6: Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika çıkardıktan sonra fırından çıkarıp bir iki dakika kadar bekletip üzerine ılık olan şerbeti dökelim. İyice soğuyunca benmari usulü eritilmiş olan çikolatadan birer çay kaşığı tam ortalarına koyup onun ortasına da fındık veya badem batıralım. (çikolata koymak zorunda değilsiniz çikolatasız yapacaksanız haşhaşa bulayıp tepsiye dizdikten sonra tam ortasına badem, ceviz veya fındık batırıp öyle fırında pişirin)
Dilediğiniz zaman servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…
TARİF VİDEOSU
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Havuçlu Revani Tarifi
Havuçlu Revani Videolu TarifRevani sevenler için harika bir lezzet Havuçlu Revani...Kaç Kişilik? 10 - 12Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori Öğün Çay Saati Havuçlu Revani Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Revani sevenler için değişik bir lezzet. Havuçlu revani tarifi...
Tahinli Un Helvası Tarifi
Tahinli Un Helvası Videolu Tarif İçindeki tahinin bambaşka bir lezzet kattığı Un helvası... Kaç Kişilik? 12 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori Öğün Çay Saati Tahinli Un Helvası Tarifi Tarif: Sibel YalçınUzun zamandır denemek istediğim Kurabiye Kek tarifini...
Ay Tatlısı Tarifi
Ay Tatlısı Videolu Tarif Herkesin kolaylıkla yapabileceği bir baklava tarifi... Kaç Kişilik? 20 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori 427 Öğün Çay Saati Ay Tatlısı Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Yılar önce 2011 yılının Kurban Bayramında yine Ay tatlısı tarifi ile...
0 Yorum