Hardallı Tavuk Tarifi

Çok lezzetli tavuk yemeği tarifi…

Kaç Kişilik?

4-6

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

Hardallı Tavuk Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Hardallı Tavuk sosundaki ay çekirdeği ile birlikte inanılmaz lezzette yemek tarifi.

Herkes bilir ki tavuğun göğüs eti çok lezzetli olmaz ama bu tarif ile pişirdiğiniz de lezzetine inanamayacaksınız.

İftar sofralarınız için güzel bir alternatif olacağını düşünüyorum:)

Yanında patates püresi yapmak isterseniz tarif için buraya tıklamanız yeterli.

Sevgiyle kalın…

Hardallı Tavuk

Tem 23, 2012 | Yemekler | 0 yorum

İçindekiler

  • 1 kg kemiksiz tavuk göğüs eti (bonfile)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı (Kühne orta acı) dijon hardal
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı kabuksuz ayçekirdeği
  • tuz
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağ

Adım Adım Tarif

Adım 1:  5-6 yemek kaşığı zeytinyağımızı teflon veya seramik tencereye koyalım üzerine hardal, biber salçası, ay çekirdeği ve tuzu koyup ocağımızı yakalım.

Adım 2: Bir iki dakika bu karışımı pişirdikten sonra göğüs etlerini tencerenin içerisine alıp bu sosa bulayalım (güğüs eti genellikle bütün halinde ortasında ince bir bölümle birbirine bağlıdır o bölümü bıçakla keserek iki parçaya ayıralım) daha sonra üzerine 1,5 su bardağı sıcak su koyup yaklaşık 30-35 dakika orta ateşte pişirelim.

Adım 3: Suyunu çekecek ama hepsini değil biraz tavukların üzerine dökmek için koyu bir sos kalması lazım eğer çok koyu olursa sıcak su ile açabilirsiniz. Pişen tavukları tahta üzerinde dilimleyerek servis edelim ve üzerine sosundan dökelim.
Ben patates püresi ile servis ettim arzu ederseniz yanına başka garnitür veya sırf salata ile servis edebilirsiniz…
Afiyet olsun…

Adım 4: Tepsiye yağlı kağıt serin. Kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın ve hamuru susama bulayarak yuvarlayıp tepsiye dizin. Kakaolu hamuru bu şekilde bitirin.

Adım 5: Kalan hamuru iki yağlı kağıt arasında açıp çiçek kalıp ile kesin. Kakaolu tepsiye dizdiğiniz topların üzerine oklava ucu ile delik oluşturup bu çiçek yeklindeki hamuru üzerine koyup tam orta kısmına bir adet fındık bastırın.

Adım 6: Tüm yuvarlakların üzerine çiçekleri yerleştirdikten sonra 200 derecede önceden ısıttığımız fırında 20-25 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri tepside iyice soğuttuktan sonra tepsiden alarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)     Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori ——— Öğün Yemek Saati Şıhıl Mahşi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Şıhıl Mahşi Tarifi dolmaların şahı ünvanını sonuna kadar hak eden yemek tarifi.  Mahşi arapçada dolma demek....

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması Tarifi (Videolu Tarif)Kaç Kişilik? 4-6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiKara Lahana Sarması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Sarma bizim evin en çok sevilen yemeklerinden bir tanesi. Yaprak, lahana, pazı veya karalahana sarması denince...

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Tarifi (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 3-4Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiPırasa Köftesi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Köfte sevenler için çok lezzetli olduğunu düşündüğüm Pırasa Köftesi tarifi paylaşmak istedim. Özellikle...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This