Fırında Sütlü Peynirli Kabak

İster et ve tavuk yanına garnitür, isterseniz tek başına bir yemek…

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

50 dakika

Kalori

121

Öğün

Akşam Yemeği

Fırında Sütlü Peynirli Kabak

Tarif: Sibel Yalçın

Fırında Sütlü Peynirli Kabak yapılışı çok kolay, isterseniz et ve tavuk yemeklerinizin yanında bir garnitür, isterseniz de salata ile ana yemek olarak servis edebileceğiniz bir lezzet…

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 800-900 gr kabak
  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • karabiber
  • tuz

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 121 Kcal

Karbonhidrat : 6.3 g

Protein : 8.5 g

Adım Adım Tarif

Adım 1: Kabakları iyice yıkayın kabuklarını soymayın. İncecik cips gibi kesmek gerekiyor ben bunun için her rende de bulunan cips kesme bölümünü kullanıyorum.

Adım 2: Kabakları hepsini incecik kestikten sonra üzerine tuz serpip elinizle kırmadan harmanlayın.

Adım 3:  Bu şekilde bir kevgir içinde kabakların suyunu salması için 30 dakika bekletin.

Adım 4: Bu esnada yumurta, süt, karabiber ve tuzu karıştırın. Kabaklar suyunu salınca havlu kağıt üzerine alıp kurulayın
Yuvarlak veya kare bir tepsiyi yağlayın.

Adım 5: Bir sıra gelişi güzel kabak dizin. Üzerine sütlü karışımdan ¼ ünü gezdirin.Tekrar biraz kabak ve biraz sütlü karışım gezdirin. Ara kata kaşar rendesini yayın. Üzerine kabak sütlü karışım ve tekrar kabak ve sütlü karışım olarak hepsini bitirin.

Adım 6: Önceden ısıttığınız fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Tavuk Nasıl Haşlanır ? Tavuk Suyu Nasıl Yapılır ?

Tavuk Nasıl Haşlanır ? Tavuk Suyu Nasıl Yapılır ? Hem tavuğu haşlayıp yemek yapabilir hem de suyu ile nefis lezzetler hazırlayabilirsiniz.  Kaç Kişilik? 8 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori   Öğün Akşam Yemeği Tavuk Nasıl Haşlanır ? Tavuk Suyu Nasıl Hazırlanır ?...

Ispanak Graten Tarifi (Patatesli, Sosisli)

Ispanak Graten Videolu Tarif Tüm ev halkının çok beğeneceği bir lezzet... Kaç Kişilik? 8-10 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori 429 Öğün Akşam Yemeği Ispanak Graten (patatesli, sosisli)   Tarif: Sibel Yalçın Tüm ev halkının çok seveceği bir lezzet, Ispanak Graten...

Etli Pazı Sarması Tarifi

Etli Pazı Sarması Tarifi Videolu Tarif Çok lezzetli bir akşam yemeği tarifi... Kaç Kişilik? 8Hazırlama Süresi 50 dakikaKalori 432Öğün Akşam YemeğiEtli Pazı Sarması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Etli Pazı Sarması daha önce yapılışını sizlerle paylaştığım bir yemek...