Fırında Sütlü Peynirli Kabak

İster et ve tavuk yanına garnitür, isterseniz tek başına bir yemek…

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

50 dakika

Kalori

121

Öğün

Akşam Yemeği

Fırında Sütlü Peynirli Kabak

Tarif: Sibel Yalçın

Fırında sütlü peynirli kabak tarifi.

Yapılışı çok kolay, kabak sevmeyenlerin bile büyük bir keyifle yiyeceği nefis bir lezzet.

Fırında sütlü peynirli kabak tarifini isterseniz et ve tavuk yemeklerinizin yanında bir garnitür, isterseniz de salata ile ana yamak olarak servis edebileceğiniz çok lezzetli bir kabak tarifi.

Videosunu izleyerek tüm aşamalarını ayrıntılı olarak görebilirsiniz.

Sevgiyle kalın.

Fırında Sütlü Peynirli Kabak

tarafından | Eki 10, 2014 | Garnitür, Yemekler | 4 Yorumlar

İçindekiler

  • 900-1000 gr kabak
  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • karabiber
  • tuz

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Kabakları iyice yıkayın kabuklarını soymayın. İncecik cips gibi kesmek gerekiyor ben bunun için her rende de bulunan cips kesme bölümünü kullanıyorum.

Adım 2: Kabakları hepsini incecik kestikten sonra üzerine tuz serpip elinizle kırmadan harmanlayın.

Adım 3:  Bu şekilde bir kevgir içinde kabakların suyunu salması için 30 dakika bekletin.

Adım 4: Bu esnada yumurta, süt, karabiber ve tuzu karıştırın. Kabaklar suyunu salınca havlu kağıt üzerine alıp kurulayın
Yuvarlak veya kare bir tepsiyi yağlayın.

Adım 5: Bir sıra gelişi güzel kabak dizin. Üzerine sütlü karışımdan ¼ ünü gezdirin.Tekrar biraz kabak ve biraz sütlü karışım gezdirin. Ara kata kaşar rendesini yayın. Üzerine kabak sütlü karışım ve tekrar kabak ve sütlü karışım olarak hepsini bitirin.

Adım 6: Önceden ısıttığınız fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun…

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 121 Kcal

Karbonhidrat : 6.3 g

Protein : 8.5 g

4 Yorumlar

  1. pernur özdemir

    harika bir tarif en kısa sürede deneyeceğim 🙂 ellerinize sağlık.

    Yanıtla
    • sibely

      çok teşekkür ederim sevgiler

      Yanıtla
    • sibely

      evet fazla sulanma olur

      Yanıtla

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)     Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori ——— Öğün Yemek Saati Şıhıl Mahşi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Şıhıl Mahşi Tarifi dolmaların şahı ünvanını sonuna kadar hak eden yemek tarifi.  Mahşi arapçada dolma demek....

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması Tarifi (Videolu Tarif)Kaç Kişilik? 4-6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiKara Lahana Sarması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Sarma bizim evin en çok sevilen yemeklerinden bir tanesi. Yaprak, lahana, pazı veya karalahana sarması denince...

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Tarifi (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 3-4Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiPırasa Köftesi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Köfte sevenler için çok lezzetli olduğunu düşündüğüm Pırasa Köftesi tarifi paylaşmak istedim. Özellikle...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This