Fırında Patatesli Bütün Tavuk

Videolu Tarif

Çok kısa sürede hazırlayacağınız bir yemek tarifi…

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

110 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

Fırında Patatesli Bütün Tavuk Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Fırında Patatesli Bütün Tavuk Tarifi ile çok kısa sürede çok lezetli bir Tavuk yemeği hazırlamış olacaksınız.

Bir gece tavuk etini soslayarak bekletirseniz lezzetine lezzet katmış olacaksınız.

Yılbaşı sofraları içinde lezzetli bir alternatif.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler
  • 3 kilolu bütün tavuk veya hindi 
  • yarım limon suyu
  • 2-3 çorba kaşığı sızma zeytinyağ
  • taze biberiye
  • tane karabiber
  • 15-16 adet taze patates
  • büyük boy fırın poşeti

Adım Adım Tarif

Adım 1: Limon suyu, zeytinyağ, tuz ve biberiye yapraklarını bir kase içinde iyice karıştırın.

Adım 2: Tavuğu iyice yıkadıktan sonra tütsüleyin.

Adım 3: Hazırladığınız sosu tavuğun içine dışına iyice sürün ve streç filimle sarıp bir gece buzdolabında bekletin.

Adım 4: Bebek patatesleri iyice yıkayın.

Adım 5: Fırın poşetinin içine tavuğu ve patatesleri yerleştirin biraz tuz ve 1 çay bardağı su koyup poşeti kapatın. Üzerine bir kaç yerinden kürdan ile delik açın.

Adım 6: Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında önce bir saat pişirin. Ardından poşetin üstünü açıp iyice tavuk kızarana kadar bekletin. Kızarınca fırından çıkarıp servis tabağına alın üzerine fırça ile zeytinyağ sürüp servis edin. Afiyet olsun…

1 Yorum

  1. Recep Sarıman

    Çok güzel bir tarif çok beğendim teşekkür ederim

    Yanıtla

Recep Sarıman’e Bir Cevap Bırakın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kabak Yoğurtlaması Tarifi, Nasıl Yapılır?

Kabak Yoğurtlaması Tarifi, Nasıl Yapılır?

Kabak Yoğurtlaması Videolu TarifKABAK YOĞURTLAMASI TARİF VİDEOSUKaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ——— Öğün Yemek SaatiKabak Yoğurtlaması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Kabak yoğurtlaması, yediğiniz zaman bugüne kadar yediğim en pratik ve lezzetli kabak...

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)     Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori ——— Öğün Yemek Saati Şıhıl Mahşi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Şıhıl Mahşi Tarifi dolmaların şahı ünvanını sonuna kadar hak eden yemek tarifi.  Mahşi arapçada dolma demek....

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması Tarifi (Videolu Tarif)Kaç Kişilik? 4-6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiKara Lahana Sarması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Sarma bizim evin en çok sevilen yemeklerinden bir tanesi. Yaprak, lahana, pazı veya karalahana sarması denince...

Pin It on Pinterest

Share This