Evde Yoğurt Yapılışı

Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif…

Kaç Kişilik?

12

Hazırlama Süresi

30 dakika

Kalori

43

Öğün

Akşam Yemeği

Evde Yoğurt Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Sütler artık eskisi gibi üzerinde bir parmak kaymaklı olmasa da:( hazır yoğurt tüketmekten yine iyidir deyip kendi yoğurdumuzu kendimiz mayalıyoruz.

Yıllar önce kayınvalidemden nasıl öğrendiysem aynı şekilde tarifi sizlerle paylaşmak istedim.

Sevgiyle kalın…

Evde Yoğurt Nasıl Yapılır?

tarafından | Kas 9, 2013 | Garnitür | 0 yorum

İçindekiler

  • 2 lt süt (sütçüden alınmış)
  • 1 çorba kaşığı yoğurt (sade activia yoğurt)

Adım Adım Tarif

Adım 1: Önce sütü tülbentten süzerek tencereye alın. Artık süt taşmasın diye satılan süt taşları var onuda tencerenin içine yerleştirip ateşi yakın.

Adım 2: Sütü ara sıra tahta kaşıkla havalandırarak karıştırıyorum rahmetli kayın validem öyle öğretmişti
Kaynamaya başlayınca ateşi biraz kısın.

Adım 3: 3-4 dakika daha kaynadıktan sonra ateşi kapatın. Süt mayalanacak kabı masaya bir sofra bezinin üzerine alın.

Adım 4: Gidip gelip sütü kontrol edin serçe parmağınızın dayanacağı sıcaklıkta olunca, mayalanacağı kaba sütü boşaltın. Yoğurdu ilk seferde activia yoğurt ile mayalıyorum, 4-5 sefer mayalanmış yoğurdu maya olarak kullanıyor, tekrar tazelemek istersem yine activia ile mayalıyorum.

Adım 5: Yoğurdu biraz çatalla çırpıp öyle süte ekleyin. Kabın üzerine kevgir kapatıp sofra beziyle sarıp sarmalayıp mayalanmak üzere bırakın.

Adım 6: Yazın daha erken mayalanıyor, kışın daha geç. Sıcak bir ortamda ise 5 saat sonra bir kontrol edin mayalanmışsa örtüyü ve kapağı açıp iyice soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. Buzdolabında 24 saat dinlensin. Daha sonra servis edebilirsiniz.Biz her zaman yoğurt üzerine temiz bir tülbent koyar yoğurt aldıkça bu tülbenti yıkayıp sıkıp tekrar üzerine koyarız. Afiyet olsun…

 

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 43 Kcal
Karbonhidrat :  4.2 g
Protein : 2.8 g

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Mantar Dolması (Ispanaklı)

Mantar Dolması (Ispanaklı)

Mantar Dolması (Videolu Tarif)       Kaç Kişilik? 8Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiMantar Dolması (Ispanaklı) Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Mantar sevdiğim lezzetlerden bir tanesi. İçine biraz tereyağı koyup fırına verip yiyebilir...

Fırında Karnabahar Kızartması

Fırında Karnabahar Kızartması

Fırında Karnabahar (Videolu Tarif)En hafif, en lezzetli haliyle karnabahar kızartması...Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiFırında Karnabahar Kızartması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın En hafif, en lezzetli haliyle fırında karnabahar...

En Kolay Kestane Nasıl Pişirilir?

En Kolay Kestane Nasıl Pişirilir?

Kestane Nasıl Pişirilir? (Videolu Tarif)Kış akşamlarının vazgeçilmez lezzeti...Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Kestane Pişirme  Tarif: Sibel Yalçın Kış akşamlarının vazgeçilmez lezzeti kestane. Evde pişirilmesi biraz zor gibi görünse...

Pin It on Pinterest

Share This