Enginarlı Pilav Tarifi

Enginarlı tariflere enginarlı pirinç pilavı tarifi ile devam edelim…

Kaç Kişilik?

8-10

Hazırlama Süresi

50 dakika

Kalori

269

Öğün

Akşam Yemeği

Enginarlı Pirinç Pilavı Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Enginarlı tariflere bir yenisi eklensin istedim

Enginarlı pirinç pilavını hiç enginarı sevmem yemem diyene bile yedire bileceğiniz bir tarif.

Şimdiden yapıp yiyenlere afiyet şifa olsun…

Not: Enginarı aldığımda hemen kullanmayacaksam konulduğu suyu döküp kendim taze limonlu su yapıp içerisine koyar üzerini streç film ile kapatıp o şekilde buzdolabında bekletirim.

İçindekiler

  • 3 adet enginar çanağı
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 150 gr tereyağ
  • 2 su bardağı su
  • dereotu
  • karabiber
  • tuz

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 269 Kcal

Karbonhidrat : 35.5 g

Protein : 4.5 g

Adım Adım Tarif

Adım 1: Pirinci iyice yıkayıp temiz su içerisinde biraz tuz ekleyerek 1 saat kadar bekletin.

Adım 2: Tereyağı eritip ısınınca küp küp doğranmış kuru soğanı ekleyip kavurun.

Adım 3: Enginarları küp küp doğrayın, kavrulmakta olan soğana ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp ve ara sıra karıştırarak kavurun.

Adım 4: Yeterince kavrulunca üzerine suyu ekleyin. Su kaynamaya başlayınca pirinci koyup karıştırın.

Adım 5: Tuzunu ekleyin tencerenin kapağını kapatın.  Su kaynamaya başlayınca ocağı en kısık ateşe getirin.

Adım 6: Pilav pişince üzerine bir bez örtün kapağı tekrar kapatarak demlenmeye bırakın.Servisten hemen önce ince ince kıydığınız dereotunu ekleyin karıştırın ve servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Orijinal Lazanya Tarifi

Orijinal Lazanya Videolu Tarif Tek başına mükemmel bir akşam yemeği... Kaç Kişilik? 8-10 Hazırlama Süresi 180 dakika Kalori   Öğün Çay Saati Orijinal Lazanya Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Orijinal Lazanya Tarifi kat kat lezzetli enfes bir öğün. Bolonez sos,...

Pirinç Pilavı

Pirinç Pilavı Videolu Tarif En sağlıklı pilav pişirme yöntemi ile Pirinç Pilavı... Kaç Kişilik? 4 Hazırlama Süresi 30 dakika Kalori 258 Öğün Akşam Yemeği Pirinç Pilavı Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın İyi bir Pirinç Pilavı pişirmenin püf noktalarının başında kaliteli...

Fırında Makarna (videolu)

Fırında Makarna Videolu Tarif Başlı başına bir öğün yerine geçecek Fırın Makarna yanına ayran ile mis gibi yaz, kış sofralarınızda harika bir lezzet diyebilirim. Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 50 dakika Kalori 687 Öğün Akşam Yemeği Fırında Makarna Tarifi  ...