Enginarlı Pilav Tarifi

Enginarlı tariflere enginarlı pirinç pilavı tarifi ile devam edelim…

Kaç Kişilik?

8-10

Hazırlama Süresi

50 dakika

Kalori

269

Öğün

Akşam Yemeği

Enginarlı Pirinç Pilavı Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Enginarlı tariflere bir yenisi eklensin istedim

Enginarlı pirinç pilavını hiç enginarı sevmem yemem diyene bile yedire bileceğiniz bir tarif.

Şimdiden yapıp yiyenlere afiyet şifa olsun…

Not: Enginarı aldığımda hemen kullanmayacaksam konulduğu suyu döküp kendim taze limonlu su yapıp içerisine koyar üzerini streç film ile kapatıp o şekilde buzdolabında bekletirim.

İçindekiler

  • 3 adet enginar çanağı
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 150 gr tereyağ
  • 2 su bardağı su
  • dereotu
  • karabiber
  • tuz

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 269 Kcal

Karbonhidrat : 35.5 g

Protein : 4.5 g

Adım Adım Tarif

Adım 1: Pirinci iyice yıkayıp temiz su içerisinde biraz tuz ekleyerek 1 saat kadar bekletin.

Adım 2: Tereyağı eritip ısınınca küp küp doğranmış kuru soğanı ekleyip kavurun.

Adım 3: Enginarları küp küp doğrayın, kavrulmakta olan soğana ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp ve ara sıra karıştırarak kavurun.

Adım 4: Yeterince kavrulunca üzerine suyu ekleyin. Su kaynamaya başlayınca pirinci koyup karıştırın.

Adım 5: Tuzunu ekleyin tencerenin kapağını kapatın.  Su kaynamaya başlayınca ocağı en kısık ateşe getirin.

Adım 6: Pilav pişince üzerine bir bez örtün kapağı tekrar kapatarak demlenmeye bırakın.Servisten hemen önce ince ince kıydığınız dereotunu ekleyin karıştırın ve servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Arpa Şehriye Pilav Tarifi

Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Arpa Şehriye Pilavı devamlı pirinç ve bulgur pilavından sıkılanlar için güzel bir alternatif. İster et suyu ile isterseniz de tavuk suyu ile pişirebilirsiniz. Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 30 dakika Kalori 219 Öğün Akşam Yemeği Arpa...

Kremalı Mantarlı Tagliatelle Makarna

Kremalı Mantarlı Tagliatelle Makarna Kızımın arkadaşı Işılay’ın tarifini istediği için yaptığımız bu lezzeti onun isteğiyle de bugün yayınlıyoruz:) İnşallah bizim kadar beğenir ve afiyetle yerler:) Kaç Kişilik? 4 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori 502 Öğün Öğle Yemeği...

0/5 (0 Reviews)