Başlık
En Kolay Büzme Baklava Tarifi
Yıllar önce sizlerle paylaşmış olduğum en kolay büzme baklava tarifi. O dönem çekmiş olduğum videoyu şimdi hiç beğenmediğim için yeni bir video çekip sizlerle
Kandil Simidi Nasıl Yapılır? İşte Tarifi
Kandil simidi, özellikle Türkiye'de özel günlerde tüketilen geleneksel bir atıştırmalıktır. İçinde bulunduğumuz dönemde kandil simidi, Ramazan ayı öncesinde tüketilirken aynı zamanda kandil gecelerinde de sıklıkla tüketilmektedir. Bu lezzetli atıştırmalık için...
Zeytinyağlı Mantarlı Enginar Tarifi
Zeytinyağlı Mantarlı Enginar Tarifi, mantar ve enginar sevenler için güzel bir lezzet ikilisi oldu. Bu nefis lezzet evde kalan mantarı ne yapayım diye düşünürken
Ramazan’da metabolizma nasıl hızlandırılır?
Ramazan ayı boyunca oruç tutmak, birçok kişi için metabolizmayı yavaşlatan bir faktör olabilir. Bu durumun nedeni, gün boyunca yeterince su ve besin alınmamasıdır. Bu nedenle, oruç tutan kişilerin metabolizmalarını hızlandırmak için bazı yöntemler deneyebilirler. Peki...
Sahine Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?
Sahine Tatlısı, Peygamber efendimizin en sevdiği tatlılardan bir tanesi. Peki o dönemlerde genellikle ramazan ayında tüketilen sahine tatlısı nasıl yapılır?
4 Kaşık Çorbası Tarifi – Nasıl Yapılır?
4 Kaşık Çorbası, dört farklı bakliyatın birer yemek kaşığı kullanılması ile hazırlanan bir çorbadır. Kırmızı mercimek, yeşil mercimek, bulgur ve pirinç
Tavuk Yemeği Yanında Gidecek 5 Tarif
Tavuk yemeği, dünya genelinde oldukça popüler bir yemektir. Farklı kültürlerde farklı şekillerde hazırlanır ve sunulur. Bu yazıda, tavuk yemeğinin yanına gidebilecek beş farklı tarifi ele alacağız. Tavuğun Yanında Denemeniz Gereken Tarifler Piyaz Salatası: Tavuk...
Kudüs Hurması Nedir? Faydaları Nelerdir?
Kudüs hurması, bir bitki türü olan Ziziphus jujuba ağacının meyvesidir. Kudüs hurması, Çin hurması, kırmızı hurma, Japon hurması ve Hint hurması olarak da bilinir. Bu meyve, Asya, Afrika ve Avrupa'da yetişen bir ağaçtan gelmektedir. Meyvenin tadı tatlıdır ve aroması...
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Neler Yemeliyiz?
Ramazan ayı, oruç tutan Müslümanlar için oldukça önemli bir aydır. Sahur, oruç tutulacak gün boyunca vücudun enerji ihtiyacını karşılamak için tüketilen son öğün olarak kabul edilir. Sahurda tok tutan yiyeceklerin tüketilmesi, gün boyunca açlık hissiyle başa çıkmak ve...
Ramazan Menüleri: Sahurda Susatmayan Yiyecekler Hangileri?
Ramazan ayında, özellikle sahurda tüketilecek yiyeceklerin seçimi çok önemlidir. Çünkü sahurda yenilen yiyecekler, gün boyunca vücudumuzun enerji ihtiyacını karşılamamıza yardımcı olur ve gün boyunca açlık hissiyle başa çıkmamıza yardımcı olur. Ancak aynı zamanda...
Ramazan Menüsü İçin Çorba Tarifi: Mercimek Çorbası
Ramazan ayı boyunca sıcak ve lezzetli bir çorba, oruç tutanlar için besleyici ve enerji sağlayıcı olabilir. Ramazan Menüsü için çorba tarifi arayanlar için klasik ama tam bir günü kurtaracak lezzet olan Mercimek Çorbası tarifini uygun gördük. "Mercimek Çorbası Tarifi...
Ramazan Menüsü İçin Salata Önerisi: Narlı Yeşil Salata Nasıl Yapılır?
Ramazan ayı boyunca iftar sofraları her gün farklı lezzetlerle donatılır. İftar sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri de salatalardır. İftarda tüketilen ağır yemeklerin ardından salata hem hafifliği hem de sağlıklı içeriği ile tercih edilen bir alternatiftir....
Ev Sahibiniz Hakkında
Merhabalar, yemek pişirmeyi ve hobilere olan merakımdan dolayı bu siteyi kurarak sizlerle paylaşımda bulunmak istedim. Mutfağımda pişen lezzetleri ve zaman zaman hobilerimi sizlerle paylaşıyor olacağım. Umuyorum sanal evimde hep birlikte güzel vakit geçiririz. Beni aşağıdaki linklerden takip edebilir ve Derya Baykal'ın Tv programlarında izleyebilirsiniz.
Güzel paylaşımlarda bulunmak dileğimle.
Sevgiyle kalın...