Cordon Blue Tarifi

Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif…

Kaç Kişilik?

4

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

Cordon Blue Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Özellikle çocukların çok sevdiği bir tavuk yemeği tarifi. Bir zamanlar hep hazır olarak alıp tüketirdim ama artık hazır olan tüm yemeklere karşı bir güvensizlik oluştuğu için artık evde kendim yapmayı tercih ediyorum. Yapılışı da aslında hiç zor değil.

Yanına garnitür olarak mısırlı patates püresi yaptım. Patates püresi tarifime buradan ulaşabilirsiniz. Tek yapmanız gereken tarifteki patates püresini hazırlayıp  içerisine bir kutu yıkayıp süzdüğüm mısır ekleyip karıştırdım. Arzu ederseniz diğer garnitürler için buraya bakabilirsiniz:)

Sevgiyle kalın…

Cordon Blue Tarifi

Tem 30, 2012 | Yemekler | 0 yorum

İçindekiler

  • 2 adet bütün kemiksiz göğüs eti
  • 4 dilim dana jambon
  • 4 dilim kaşar peynir
  • 2 adet yumurta
  • yarım su bardağı galeta unu
  • yarım su bardağı un
  • tuz, karabiber, köri
  • sıvı yağ kızartmak için

Adım Adım Tarif

Adım 1: Göğüs etlerimizi ortadan tutan ince bir bölüm var orayı keserek dört adet göğüs eti elde ediyoruz.

Adım 2: Bunları biraz et dövücü ile dövüp bir kenarından dip kısmına gelmeden keskin bir bıçakla kese olacak şekilde ikiye kesiyoruz.

Adım 3: Yani bir cep düşünün:) Bu cebin içerisini biraz tuz karabiber ve köri ile tatlandıralım.

Adım 4: İçerisine bir dilim jambon ve kaşar peynir yerleştirip kürdan ile cebin ağzını kapatın.

Adım 5: Yumurtaları iyice çırpın içerisine tuz ve baharatlardan koyun. Tavuklarımızı önce una sonra yumurtaya sonrada galeta ununu bulayıp yağda kızartın.

Adım 6: Servisten önce kürdanları çıkarın. Bazı göğüs etleri büyük olur ve bir kişiye fazla gelirse ikiye bölerek de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)     Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori ——— Öğün Yemek Saati Şıhıl Mahşi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Şıhıl Mahşi Tarifi dolmaların şahı ünvanını sonuna kadar hak eden yemek tarifi.  Mahşi arapçada dolma demek....

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması Tarifi (Videolu Tarif)Kaç Kişilik? 4-6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiKara Lahana Sarması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Sarma bizim evin en çok sevilen yemeklerinden bir tanesi. Yaprak, lahana, pazı veya karalahana sarması denince...

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Tarifi (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 3-4Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiPırasa Köftesi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Köfte sevenler için çok lezzetli olduğunu düşündüğüm Pırasa Köftesi tarifi paylaşmak istedim. Özellikle...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This