Çin Ekmeği

Videolu Tarif

Dışı gevrek içi yumuşacık hamur kızartması…

Kaç Kişilik?

14

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Çin Ekmeği Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Çin ekmeği, Çin pişisi, Çin hamur kızartması hepsini diyebiliriz.

Dış kısmı oldukça gevrek içi yumuşacık olan bu tarif mutlaka bir gün önceden hazırlanıyor. Hamuru akşam hazırlayıp dolaba kaldırıyorsunuz ertesi gün şeklini verip kızartıyorsunuz.

Bir gün önce ön hazırlığı yapılan tarifler bana çok daha pratik ve kolay geliyor.

İster tuzlu isterseniz üzerine pudra şekeri serperek tatlı olarak tüketebileceğiniz nefis bir lezzet.

Sevgiyle kalın…

Çin Hamur Kızartması

Mar 13, 2020 | Tuzlular | 0 yorum

İçindekiler
  • 300 gr un (2 su bardağı + 1 çay bardağı)
  • 5 gr instent maya (yarım paket)
  • 5 gr kabartma tozu (yarım paket)
  • 3 gr tuz (yarım çay kaşığı)
  • 150 ml ılık su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • kızartmak için sıvı yağ

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Bir kase için önce 2 su bardağı unu koyun üzerine kabartma tozu, instent maya, tuz ekleyip karıştırın ortasına yumurtayı kırıp karıştırın.

Adım 2: Yavaş yavaş ılık suyu ilave edin ve karıştırın. Sıvı yağı ekleyin hepsini elinizle yoğurmaya başlayın.

Adım 3: Yanınıza bir çay bardağı kadar un alıp hamuru yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olana kadar un ilave ederek çok iyi yoğurun.

Adım 4: Hamuru streç filim ortasına koyun hafif dikdörtgen bir şekil verip sarın yanlarını da katlayın ve buzdolabına kaldırın. Videosunu izlerseniz daha iyi anlayacaksınız.

Adım 5: Ertesi gün hamuru çıkarın tezgaha hafif un serperek 2-3 mm kalınlığında dikdörtgen olarak hamuru açın. 2 cm genişliğinde hamuru kesin bir tanesinin tam ortasına parmağınızla su sürün ikinci hamuru üzerine koyun.

Adım 6: Kesilen tüm hamurları bu şekilde bitirin.  Tam ortadan bütün hamurları kesip uç kısımları parmaklarınızla birleştirerek kapatın. Bütün hamurlar bu şekilde hazırlanınca üzerine streç filim kapatıp 20 dakika bekletin.

Adım 7: Tencereye yağı koyun orta ateşte ısıtmaya başlayın. İçine tahta kaşık sapı koyun eğer kenarlarından kabarcıklar çıkıyorsa yağ hazırdır. Hamurları bu yağ içinde çevire çevire kızartın. Kevgirle çıkarın ve sıcak servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Zeytinli Sarımsaklı Ekmek Tarifi

Zeytinli Sarımsaklı Ekmek Tarifi

Daha önce sizlerle YouTube kanalımda Sarımsaklı ekmek tarifi paylaşmıştım. Bu sefer Zeytinli sarımsaklı ekmek tarifi paylaşmak istedim. Yediğim an pizzadan bile

Zeytinli Rulo Poğaça Tarifi

Zeytinli Rulo Poğaça Tarifi

Zeytinli Poğaça Tarifi. Kıymalı, peynirli, patatesleri poğaçalara alternatif olarak zeytinli rulo poğaça tarifi paylaşmak istedim. Ben zaman zaman aldığım

Tavada Ekmek Tarifi

Tavada Ekmek Tarifi

Ekmek kültürümüzde büyük öneme sahip. Kutsal sayılan bu yiyecek farklı biçimlerde yapılıyor. Tuzlular arasında tavada ekmek gerçekten farklı bir yere sahip.