Çin Ekmeği

Videolu Tarif

Dışı gevrek içi yumuşacık hamur kızartması…

Kaç Kişilik?

14

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Çin Ekmeği Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Çin ekmeği, Çin pişisi, Çin hamur kızartması hepsini diyebiliriz.

Dış kısmı oldukça gevrek içi yumuşacık olan bu tarif mutlaka bir gün önceden hazırlanıyor. Hamuru akşam hazırlayıp dolaba kaldırıyorsunuz ertesi gün şeklini verip kızartıyorsunuz.

Bir gün önce ön hazırlığı yapılan tarifler bana çok daha pratik ve kolay geliyor.

İster tuzlu isterseniz üzerine pudra şekeri serperek tatlı olarak tüketebileceğiniz nefis bir lezzet.

Sevgiyle kalın…

Çin Hamur Kızartması

Mar 13, 2020 | Tuzlular | 0 yorum

İçindekiler
  • 300 gr un (2 su bardağı + 1 çay bardağı)
  • 5 gr instent maya (yarım paket)
  • 5 gr kabartma tozu (yarım paket)
  • 3 gr tuz (yarım çay kaşığı)
  • 150 ml ılık su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • kızartmak için sıvı yağ

Adım Adım Tarif

Adım 1: Bir kase için önce 2 su bardağı unu koyun üzerine kabartma tozu, instent maya, tuz ekleyip karıştırın ortasına yumurtayı kırıp karıştırın.

Adım 2: Yavaş yavaş ılık suyu ilave edin ve karıştırın. Sıvı yağı ekleyin hepsini elinizle yoğurmaya başlayın.

Adım 3: Yanınıza bir çay bardağı kadar un alıp hamuru yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olana kadar un ilave ederek çok iyi yoğurun.

Adım 4: Hamuru streç filim ortasına koyun hafif dikdörtgen bir şekil verip sarın yanlarını da katlayın ve buzdolabına kaldırın. Videosunu izlerseniz daha iyi anlayacaksınız.

Adım 5: Ertesi gün hamuru çıkarın tezgaha hafif un serperek 2-3 mm kalınlığında dikdörtgen olarak hamuru açın. 2 cm genişliğinde hamuru kesin bir tanesinin tam ortasına parmağınızla su sürün ikinci hamuru üzerine koyun.

Adım 6: Kesilen tüm hamurları bu şekilde bitirin.  Tam ortadan bütün hamurları kesip uç kısımları parmaklarınızla birleştirerek kapatın. Bütün hamurlar bu şekilde hazırlanınca üzerine streç filim kapatıp 20 dakika bekletin.

Adım 7: Tencereye yağı koyun orta ateşte ısıtmaya başlayın. İçine tahta kaşık sapı koyun eğer kenarlarından kabarcıklar çıkıyorsa yağ hazırdır. Hamurları bu yağ içinde çevire çevire kızartın. Kevgirle çıkarın ve sıcak servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kolay Bazlama Tarifi

Kolay Bazlama Tarifi

Bazlama Tarifi Videolu Tarif Yumuşacık ister kahvaltıda isterseniz yemek saatlerinde nefis bazlama... Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Yemek Saati Bazlama Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Yumuşacık Bazlama yapmak çok kolay. İsterseniz...

Top Pizza Tarifi

Top Pizza Tarifi

Top Pizza Videolu TarifGaranti veriyorum fırından çıktığı an bitecek...Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Kurabiye Kek Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Top pizza tarifi daha önce sizlerle paylaşmış olduğum bir lezzet. Bizim evin...

Mayasız Lavaş Tarifi

Mayasız Lavaş Tarifi

Mayasız Lavaş Videolu Tarif Pratik çok çabuk hazırlanan Lavaş tarifi... Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 40 dakika Kalori  Öğün Yemek Saati Mayasız Lavaş Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Çok kısa sürede hazırlanan Mayasız Lavaş Tarifi. Mayalama süresi olmadığı...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This