Çilekli Magnolia Tarifi, Nasıl Yapılır?

Videolu Tarif

ÇİLEKLİ MAGNOLİA TARİF VİDEOSU

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

———

Öğün

Çay Saati

Çilekli Magnolia Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Tatlı menülerinin vazgeçilmez sütlü tatlısı Çilekli Magnolia. Pastanelerde görünce sakın evde yapılamaz diye düşünmeyin. Yapılışı çok kolay olan Çilekli magnolia tarifini sizde evinizde kolayca yapıp, afiyetle yiyebilirsiniz.

İştah açıcı görüntü, nefis lezzet ve yapılışı çok pratik bir tatlı tarifi. Daha önce sizlerle muzlu magnolia tarifi paylaşmıştım her ikisi de çok lezzetli olan magnolia tariflerini yaz kış yapabilirsiniz.

Sevgiyle kalın.

Çilekli Magnolia Tarifi, Nasıl Yapılır?

Ağu 18, 2022 | Sütlü Tatlılar | 2 Yorumlar

magnolia nasıl yapılır

Çilekli Magnolia Malzemeleri

  • 1 litre süt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu krema (200 ml) %35 yağlı
  • 200-300 gram çilek (kullandığınız kase genişse daha fazla olabilir)
  • 1,5-2 paket pötibör bisküvi
  • Toz fındık

Tarifte kullanılan çay bardağı 90 ml.

ÇİLEKLİ MAGNOLİA YAPILIŞI

Adım 1: Muhallebiyi yapacağınız tencereye un, nişasta, toz şeker ve yumurtayı koyun. Sütün yarısını yavaş yavaş ekleyerek çırpma teli ile iyice karıştırın. Hiç topak kalmayınca ocağa alın.

Adım 2: Orta ateşte kalan sütü ekleyerek pişirmeye başlayın. Pişirme esnasında devamlı karıştırarak topaklanmayı önleyin. Eğer topaklanırsa en son blenderdan geçirebilirsiniz. Muhallebi iyice koyulaşınca ocaktan alın.

Adım 3: İçine vanilyayı koyup karıştırın. Cam bir kaseye alıp sık sık karıştırın. Bu sayede hem üzerinin kabuk tutmasını, hem de çabuk soğumasını sağlayın. Oda sıcaklığına gelene kadar bu işlemi yapın.

Adım 4: Muhallebi soğurken diğer malzemeleri hazırlayın. Bisküviyi blenderdan geçirin. Çilekleri yıkayıp iyice süzdürdükten sonra uzunlamasına dilimleyin. Mümkün olduğunca büyük çilek kullanın.

Adım 5: Oda sıcaklığına gelen muhallebi içine soğuk kremayı ekleyip mikserle bir kaç dakika karıştırın.

Adım 6: Çam kavanoz (330cc) veya kase dibine 2-3 yemek kaşığı bisküvi koyup bastırın. Kenarlarına çileklere hafif bastırıp tamamen kavanoz etrafını çilek ile kaplayın. Tam ortasına muhallebiyi çilek üzerini geçecek kadar koyun.

Adım 7: Bu şekilde kavanoz veya kaseleri hazırladıktan sonra tekrara üzerlerine petibör bisküvi koyup hafifçe bastırın. En son toz fındık ekleyip kavanoz kapaklarını kapatıp en az 3-4 saat buzdolabında bekletin.

Adım 8: Servisten önce ben üzerine bir adet çilek koyuyorum. Siz üzerini dilediğiniz gibi süsleyip soğuk soğuk servis edin. Afiyet olsun.

2 Yorumlar

  1. Nurgül

    Hep pastanelerde gördüğüm bu tarifi evde yapabilmek süper olacak.

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      evde yapmak inanılmaz kolay

      Yanıtla

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Tarifler

Kupta Kardelen Tatlısı Tarifi

Kupta Kardelen Tatlısı Tarifi

Kupta Kardelen tatlısı, güzel İzmir’in nefis sütlü tatlı tarifi. Bu sefer kardelen tatlısı tarifini kupta deneyin. Kupta kardelen tatlısı kaşık kaşık