Çikolatalı Pasta Tarifi

Çok beğeneceğiniz nefis bir çikolatalı pasta tarifi…

Kaç Kişilik?

14-16

Hazırlama Süresi

70 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Çikolatalı Pasta Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Yeni yıla harika bir Çikolatalı Pasta Tarifi ile başlayalım istedim.

Hem hafif hem de çok lezzetli olan bu pastayı ister tek kelepçeli kalıpta pişirip soğuduktan sonra ikiye bölebilir veya benim gibi iki eşit kalıpta pişirip kalıptan çıkardıktan sonra kelepçeli kalıpta üst üste işlemi yapabilirsiniz.

Servis anına kadar buzdolabında bekletin ve her zaman pastanızı servisten bir gün önce hazırlayın.

Sevgiyle kalın…

Çikolatalı Pasta Tarifi

Oca 3, 2011 | Pastalar | 0 yorum

İçindekiler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından biraz fazla un
  • 1 paket kakao (25 gr)
  • 100 gram tereyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 4/3 su bardağı süt

Pastanın ara katı için;

  • 2 poşet krem şanti
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • ve üzeri için 160 gr bitter çikolata

Adım Adım Tarif

Adım 1: Önce 2 poşet kremşanti, 2 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı toz şekeri mikserle iyice karıştırıp ikiye bölün. 
Hepsini güzelce mikserle çırpıp dolaba kaldırıyoruz. Yarısını  pastanın içine diğer yarısını dışına kullanacağız.

Adım 2: Çemberli kalıbı veya iki aynı ölçüde yuvarlak kalıbı yağlayıp hazırlıyoruz (22 cm).

(Benim aynı ölçüde iki ayrı tepsim var ve ikiye bölerek pişirip, çemberli kalıpta kremasını sürüp dolapta bekletiyorum)

Adım 3: Un, tuz ve kabartma tozunu iki kere elekten geçirin. Oda sıcaklığında yağı şekerle birlikte iyice çırpın.

Adım 4: Daha sonra yumurtaları tek tek ilave edin. Sütün içinde erittiğiniz kakaoyu da ilave edin. En son hazırladığınız unlu karışımı ekleyip çırptıktan sonra hazırladığınız kalıba dökün.

Adım 5: 180 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra 10 dakika kalıpta dinlendirin. Ben kalıplardan çıkardıktan sonra çemberli kalıba ilk keki koydum arasına daha önceden hazırlayıp ikiye böldüğüm kremşantinin birini koyup yaydıktan sonra biraz dolapta beklettim.

Adım 6: Daha sonra ikinci kat keki de koyup, üzerini kaplamak için çikolatalı karışımı hazırlayana kadar tekrar buzdolabına kaldırdım.

Adım 7: Küçük parçalara böldüğümüz çikolataları, benmari usulü eritip ocaktan alın. Daha sonra ara sıra çırparak ılıtın ve önceden ayırdığınız ikinci kremşanti ile de çırpıp pastanızın üzerini kaplayın.Servis zamanına kadar dolapta bekletiyoruz.
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Çilekli Pasta Tarifi

Çilekli Pasta Tarifi

Çilekli Pasta Tarifi (Videolu) Enfes kreması ile istediğiniz meyve ile hazırlayabileceğiniz bir pasta tarifi... Kaç Kişilik? 12 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Çilekli Pasta Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın İstediğiniz meyve ile...

İsviçre Rulo Kek Tarifi

İsviçre Rulo Kek Tarifi

İsviçre Rulo Kek Videolu TarifSünger gibi kabarık ve yumuşacık rulo kek tarifi.Kaç Kişilik? 126Hazırlama Süresi 0 dakikaKalori  Öğün Çay Saati İsviçre Rulo Kek Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Kasırga Kek tarifinden sonra benim favorim olan Rulo kek tarifi....

Jöleli Pasta Tarifi

Jöleli Pasta Tarifi

Jöleli Pasta Videolu Tarif Her mevsim ayrı meyve ile yapabileceğiniz muhteşem bir lezzet... Kaç Kişilik? 12-16 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori   Öğün Çay Saati Jöleli Pasta Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Bu tarife jöleli pasta da diyebiliriz tatlıda. Daha...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This