Çikolata Soslu

Etimek Tatlısı

Videolu Tarif

Çikolata sevenler için bol soslu tatlı tarifi…

Kaç Kişilik?

12-14

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

Öğün

Çay Saati

Çikolata Soslu Etimek Tatlısı Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Etimek ile yapılan karamel sos hazırlamadan yalnızca süt ile etimeklerin ıslatılması ile daha hafif bir lezzete sahip olan Çikolata soslu etimek tatlısı.

Yaz için soğuk soğuk ikram edebileceğiniz yapılışı çok kolay bir lezzet.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 1 paket etimek
  • 1 su bardağı süt
  • 4 Türk kahvesi fincanı toz şeker
  • 2 Türk kahvesi fincanı un
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
  • 1 paket hazır çikolata sosu
  • çikolata sosun üzerinde yazan miktarda süt
  • 1 paket çikolatalı krem şanti
  • yarım su bardağı süt

Adım Adım Tarif

Adım 1: Etimekleri dikdörtgen borcam tepsiye dizin ve bir bardak oda sıcaklığındaki süt ile ıslatıp kenara alın.

Adım 2: 1 lt sütü un ve şeker ile tencereye alıp orta ateşte devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan alın. İçine vanilya ve yağı koyup mikserle 5 dakika karıştırıp bunu etimeklerin üzerine dökün.

Adım 3: Çikolata sosunu paket üzerindeki tarife göre hazırlayıp ocaktan alın. Beyaz krema kabuk tutmuş olacak biraz çikolata sosunu karıştırarak ılıklaştırın ve üzerine dökün.

Adım 4: Soğuk süt ile krem şantiyi karıştırıp bir süre buzdolabında bekletin.

Adım 5: Dolapta bekleyin tatlıyı çıkarıp dilimledikten sonra üzerini krem şatni ile süsleyebilirsiniz.

Adım 6: Soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Lokum Gibi Et Kavurma Tarifi

Et Kavurma Videolu Tarif Lokum gibi yumuşacık et kavurma tarifi... Kaç Kişilik? 12 Hazırlama Süresi 120 dakika Kalori   Öğün Akşam Yemeği Et Kavurma Tarifi   Tarif: Sibel YalçınEt kavurma, hemde lokum gibi yumuşacık et kavurmak çok kolay.Burada etin eşit...

Ay Tatlısı Tarifi

Ay Tatlısı Videolu Tarif Herkesin kolaylıkla yapabileceği bir baklava tarifi... Kaç Kişilik? 20 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori 427 Öğün Çay Saati Ay Tatlısı Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Yılar önce 2011 yılının Kurban Bayramında yine Ay tatlısı tarifi ile...

Fındıklı Şekerpare Tarifi

Fındıklı Şekerpare Videolu Tarif Bayramların vazgeçilmez tatlı tariflerinden... Kaç Kişilik? 20 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori   Öğün Çay Saati Fındıklı Şekerpare Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Bayramların vazgeçilmez tatlı tarifidir kendisi:) Şekerpare....

Çiçek Kurabiye Videolu Tarif

Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif…

Kaç Kişilik?

20

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

610

Öğün

Çay Saati

Çiçek Kurabiye Tarifi

Tarif: Sibel YalçınÇiçek Kurabiye hem görüntüsü hemde lezzeti ile çok beğeneceğinizi tahmin ettiğim bir lezzet. Kapağı sıkı kapalı bir kutu içerisinde uzun süre bayatlamayan bu lezzette fındık kullanılsa da eğer evde fındık yoksa badem veya ceviz de kullanabilirsiniz.Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 250 gr. Tereyağ veya Margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 kase susam
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un yaklaşık 3-3,5 su bardağı
  • Fındık

Adım Adım Tarif

Adım 1: Tereyağ ve şekeri iyice bir kase içerisinde karıştırın ardından  yumurta sarısı ve sıvı yağı ekleyin.

Adım 2: Unu yavaş yavaş eklemeye başlayın birden boşaltmayın bu arada vanilya ve kabartma tozunu da ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyin.

Adım 3: Hamur hazır olunca içinden 3/1 lik bölümü başka bir kap içerisine alın. Fazla olan miktara kakaoyu ekleyip yoğurun.

Adım 4: Tepsiye yağlı kağıt serin. Kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın ve hamuru susama bulayarak yuvarlayıp tepsiye dizin. Kakaolu hamuru bu şekilde bitirin.

Adım 5: Kalan hamuru iki yağlı kağıt arasında açıp çiçek kalıp ile kesin. Kakaolu tepsiye dizdiğiniz topların üzerine oklava ucu ile delik oluşturup bu çiçek yeklindeki hamuru üzerine koyup tam orta kısmına bir adet fındık bastırın.

Adım 6: Tüm yuvarlakların üzerine çiçekleri yerleştirdikten sonra 200 derecede önceden ısıttığımız fırında 20-25 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri tepside iyice soğuttuktan sonra tepsiden alarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Fındıklı Şekerpare Tarifi

Fındıklı Şekerpare Videolu Tarif Bayramların vazgeçilmez tatlı tariflerinden... Kaç Kişilik? 20 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori   Öğün Çay Saati Fındıklı Şekerpare Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Bayramların vazgeçilmez tatlı tarifidir kendisi:) Şekerpare....

Jöleli Pasta Tarifi

Jöleli Pasta Videolu Tarif Her mevsim ayrı meyve ile yapabileceğiniz muhteşem bir lezzet... Kaç Kişilik? 12-16 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori   Öğün Çay Saati Jöleli Pasta Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Bu tarife jöleli pasta da diyebiliriz tatlıda. Daha...

Kolay Milföy Tatlısı

Kolay Milföy TatlısıVideolu Tarif Çok pratik ve meyveli tatlı tarifi... Kaç Kişilik?4 Hazırlama Süresi35 dakika Kalori  Öğün Çay Saati Kolay Milföy Tatlısı Tarifi   Tarif: Sibel YalçınKolay Milföy Tatlısı adından da anlaşılacağı gibi çok kısa sürede hazırlanan...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This