Böğürtlenli Şeftalili Pasta Tarifi

Her katında ayrı bir lezzet yakalayacağınız doğaçlama istediğiniz gibi şekil vereceğimiz pasta tarifi…

Kaç Kişilik?

16

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Böğürtlenli Şeftalili Pasta

Tarif: Sibel Yalçın

Böğürtlenli Şeftalili pasta tarifi iki ayrı katta, iki ayrı meyve kullanılarak daha da lezzetlenen bir pasta. Pastalar arasında gerçekten özel bir yere sahip. 

Siz kendi beğendiğiniz meyvelerle veya mevsimine göre meyvelerini ve kremalarını değiştirerek farklı lezzetler ortaya çıkarabilirsiniz. Biz bu haliyle çok beğendik:)

Her zaman söylediğim gibi pastayı bir gün önceden yapıp dolapta dinlendirirseniz ertesi gün daha lezzetli oluyor:)

Sevgiyle kalın…

Böğürtlenli ve Şeftalili Yaş Pasta Tarifi

Eki 17, 2011 | Pastalar | 0 yorum

Böğürtlenli ve Şeftalili Yaş Pasta Malzemeleri

Pandispanyası için:

  • 6 adet yumurta
  • 6 kahve fincanı toz şeker
  • 6 kahve fincanı un
  • 4 yemek kaşığı ılık su

Kreması için:

  • 1 adet normal krem şanti
  • 1 adet orman meyveli krem şanti
  • 2 su bardağı süt
  • böğürtlen (yaklaşık 300 gr)
  • 2 adet şeftali

 

Adım Adım Böğürtlenli ve Şeftalili Yaş Pasta Hazırlanışı

Adım 1: Pandispanya için yumurta ve şekeri köpürene kadar mikserle karıştırın.

Adım 2: Yumurta ve şeker istenilen kıvama geldiği zaman unu üç kerede ekleyerek spatula ile aşağıdan yukarıya keki söndürmeden ılık suyu ekleyip karıştır. Önceden yağlayıp unladığın 22 cm lik kelepçeli kalıba karışımı döküp önceden ısıtığın 180 derecelik fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan mutlaka kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edin.

Adım 3: Kek iyice soğuyana kadar bekle soğuduktan sonra kalıptan çıkar. Keki eşit kalınlıkta üç parçaya böl. 

Adım 4: Orman meyveli krem şantiyi 4/3 su bardağı süt ile iyice önceden çırp dolaba kaldır. Diğer sade kremşantiyi de 1 su bardağından biraz fazla süt ile karıştırıp buzdolabına kaldır.

Adım 5: Kullanacağın zaman buzdolabından çıkar orman meyvelinin içerisine böğürtlenleri kekin birinci katını kelepçeli kalıp içine koy şeftali suyu ile biraz ıslat (şeftali suyu yerine şekerli süt ile bu işlemi yapabilirsiniz) ve üzerine böğürtlenli şantiyi koyup yay.

Adım 6: İkinci keki koy şeftali suyu ile ıslat sade olan krem şantinin bir kısmını üzerine sürmek için ayır kalana 1,5 adet kabukları soyulup küçük küpler halinde doğranmış şeftaliyi ekle karıştır ve bunu ikinci kat kekin üzerine koyup yay.

Adım 7: Üçüncü keki üzerine kapat ve şeftali suyu ile keki ıslatıp yaklaşık 2 saat buzdolabında beklet.  Kalan krem şantiye 100 gr krema ve biraz toz şeker ile iyice çırp. Pastayı kelepçeli kalıptan çıkarıp servis tabağına al ve bu krema ile pastanın her tarafını kaplayıp istediğin gibi süsle.

Adım 8: Servis tabağınız kirlenmesini istemiyorsan dört adet uzun yağlı kağıt veya evde bulunan dosya kağıtlarından kullanabilirsin. Tabağın dört köşesine kağıtları yerleştirip pastayı ortasına koy. Krema sürme işimiz bitince kağıtları çekip pastanın altından al.
Böylece tabağımız yerine kağıtlar kirlenmiş olacak:)
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kütük Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

Kütük Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

Özellikle yılbaşı akşamı sofralarının tatlı lezzeti, Orijinal adı “Buche de Noel” olan Kütük Pasta nasıl yapılır? Sizlerle daha önce paylaştığım Kütük Pasta

Portakal Soslu Pasta Tarifi

Portakal Soslu Pasta Tarifi

Tadına doyulmaz bir lezzet Portakal soslu pasta tarifi. Pastanın yumuşacık pamuk gibi bir keki var. Aynı zamanda üzerinde nefis kreması ve efsane portakal sosu