Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

Arpa Şehriye Pilavı devamlı pirinç ve bulgur pilavından sıkılanlar için güzel bir alternatif.

İster et suyu ile isterseniz de tavuk suyu ile pişirebilirsiniz.

Kaç Kişilik?

6

Hazırlama Süresi

30 dakika

Kalori

219

Öğün

Akşam Yemeği

Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Arpa Şehriye Pilavı devamlı pirinç ve bulgur pilavından sıkılanlar için güzel bir alternatif.

İster et suyu ile isterseniz de tavuk suyu ile pişirebilirsiniz. Eğer et suyu veya tavuk suyu kullanıyorsam yağ miktarını elimdeki suyun yağ miktarına bakarak dengelemeye çalışıyorum aşağıda vereceğim ölçüler normal su ile yaptığım zaman kullandığım ölçüdür. Ben tereyağ tercih ediyorum ama zeytinyağ veya margarin ile pişirebilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 1 paket arpa şehriye (500 gr)
  • 70 gr tereyağ
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • tuz
  • su

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 219 Kcal

Karbonhidrat : 21 g

Protein : 3.9 g

Adım Adım Tarif

Adım 1: Yağları tencereye alıp biraz ısındıktan sonra şehriyeyi içine boşaltın. Daha sonra devamlı karıştırarak kahverengi bir renk almasını sağlayın.

Adım 2: Kavrulma işlemi önemli, çok açık renkte bırakırsanız suyunu verdiğinizde rengi daha da açılacaktır o yüzden dikkat edin.

Adım 3: İstediğiniz rengi alan şehriyeye oda sıcaklığında su ekleyin. Ben şehriyenin üzerini bir parmak geçecek kadar su ekliyorum.

Adım 4: Su kaynamaya başladığı zaman ocağı en düşük ayara getirip, tencerenin kapağını kapatarak suyunu çekmesini bekleyin. İyice suyunu çekince demlenmeye bırakın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Şehriyeli Mercimekli Bulgur Pilavı

Mercimekli ŞehriyeliBulgur PilavıVideolu Tarif Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif... Kaç Kişilik?6-8 Hazırlama Süresi40 dakika Kalori461 ÖğünAkşam Yemeği Mercimekli Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi   Tarif: Sibel YalçınBulgurlu lezzetleri...

Orijinal Lazanya Tarifi

Orijinal Lazanya Videolu Tarif Tek başına mükemmel bir akşam yemeği... Kaç Kişilik? 8-10 Hazırlama Süresi 180 dakika Kalori   Öğün Çay Saati Orijinal Lazanya Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Orijinal Lazanya Tarifi kat kat lezzetli enfes bir öğün. Bolonez sos,...

Pirinç Pilavı

Pirinç Pilavı Videolu Tarif En sağlıklı pilav pişirme yöntemi ile Pirinç Pilavı... Kaç Kişilik? 4 Hazırlama Süresi 30 dakika Kalori 258 Öğün Akşam Yemeği Pirinç Pilavı Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın İyi bir Pirinç Pilavı pişirmenin püf noktalarının başında kaliteli...

0/5 (0 Reviews)